smażony ser - 3789 przepisów (strona:64/253)

Ziemniaczane koszyczki ze szpinakiem i łososiem 162

listków świeżego, młodego szpinaku do dekoracji 10 sztuk nitek szczypiorku sól, pieprz 2 ząbki czosnku olej do smażenia Ziemniaki obieramy ze skórki, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odciskamy z nich nadmiar wody. Następnie dodajemy 2 żółtka oraz tarty ser. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Nakładamy do foremek od muffinek (najlepiej silikonowych), tak by w środku

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekanka z lat 90 tych 154

duża bagietka 8 pieczarek  wędlina jak ktoś lubi  ketchup sól pieprz do smaku 2 łyżki oliwy 20 dag sera żółtego  Wykonanie  Bagietkę kroimy na pół następnie obieramy pieczarki i ścieramy na tarce i smażymy na oliwie doprawiając solą i pieprzem a w tym czasie rozgrzewamy piekarnik na 160 stopni  bagietki układamy na blaszce i nakładamy

Mój Smak
Naleśniki z parówkami i serem 178

szkl wody gazowanej mąka - do gęstości 2 łyżki oleju szczypta soli szczypta cukru Farsz: 5 parówek z szynki 20 dag sera żółtego Opcjonalnie: jajko i bułka tarta do panierowania 1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta. 2. Parówki przekroić wzdłuż

Kto ugości moich gości?
Tarta z kurczakiem 198

czerwona papryka 1 cebula 10 sztuk pieczarek 3 ząbki czosnku tymianek przyprawa do kurczaka sól, pieprz 15g masła olej do smażenia   Sos: 120ml śmietany 18% 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 jajko oregano tymianek   Dodatkowo: ser żółty Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, żółtko, wodę i rozdrobnione masło. Wyrabiamy ciasto, aż powstanie gładka masa. Wstawiamy do lodówki na około(...)Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 12 minut. Farsz: Na patelni rozpuszczamy masło z odrobiną oleju. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i smażymy aż się wszystko zarumieni. Kurczaka kroimy w kostkę i obtaczamy w przyprawie do kurczaka. Dodajemy do cebuli i czosnku, smażymy. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kostkę i dorzucamy

Czerwona Porzeczka
Największy hit wszech czasów ! Picie oleju lnianego – dzieci, dorośli i kobiety w ciąży 215

opinie, że warto spożywać olej lniany na czczo, jednak osobiście miałabym z tym problem. Bardzo dobrym wyjściem jest wypić łyżkę w przypadku, kiedy będziemy jeść np. śniadanie z białym serem, gdyż witaminy i mikroelementy wzajemnie się uzupełniają, wspomagając swoje działanie i przyswajalność. Stara medycyna mówi o cudownym wypłukiwaniu toksyn z organizmu poprzez ssanie w ustach oleju lnianego. Póki(...)łyżeczka na miesiąc cudu nie zdziała. Musimy zwrócić uwagę na krótki termin jego przydatności (maksymalnie 3 miesiące). Olej lniany zawsze przechowujemy w lodówce. Nie smażymy na nim potraw. Pijemy solo lub dodajemy do sałatek lub sera. Artykuł Największy hit wszech czasów ! Picie oleju lnianego – dzieci, dorośli i kobiety w ciąży pochodzi z serwisu Wkawiarence.pl

W Kawiarence
Najprostsze spaghetti bolognese 214

będą smaczne. Składniki: - 500g dowolnego mięsa mielonego - paczka makaronu spaghetti - dwie duże cebule - sześć pomidorów (lub jedna puszka krojonych) - nieco tłuszczu do smażenia - 1-2 łyżeczki przecieru pomidorowego - sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie - żółty ser do posypania Przygotowanie naszego obiadu jest bardzo szybkie i proste, zaczynamy więc od postawienia wody na makaron. Można zrobić to już w trakcie przygotowań(...)zeszkli, dodajemy do niej mięso i czekamy, aż się usmaży. Na tym etapie przyprawiamy całość solą (lub vegetą, jak kto lubi) i pieprzem. Podczas gdy mięsko z cebulą się smażą, musimy sparzyć pomidory i obrać je ze skóry, a następnie pokroić w kostkę. Może być to zrobione byle jak, bo i tak kawałki pomidora się rozpadną ;) Jeśli pomidory mamy

Kulinarne zapędy Kokosa
Krem z kalafiora na bulionie z kości wędzonych ze smażonymi boczniakami. 196

Miksujemy blenderem. Można dodać łyżkę śmietany 12% przed zmiksowaniem. Różdżki kalafiora kroimy na grube pasy i grillujemy posolone i skropione oliwą. Boczniaki smażymy na maśle, dodajemy soli i pieprzu do smaku. Do miseczki nalewamy zupę, posypujemy serem i wykładamy kalafior z boczniakami. Dodałem zielonej pietruszki

BaRepas
Roladki schabowe- prosto, szybko i smacznie ;) 179

już niedługo na kolejne makaronowe szaleństwo!:) Składniki: 6 kotletów schabowych papryka czerwona 5 pieczarek 100g sera żółtego pół cebuli przecier pomidorowy 5 pomidorów ( lub puszka pomidorów bez skórki) bazylia oregano zioła prowansalskie papryka słodka i ostra sól, pieprz 2 ząbki czosnku masło do smażenia olej do smażenia   Wykonanie: Kotlety rozbijamy dosyć cienko, ale tak aby nie porobiły się dziury(...)papryki kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na maśle, aż woda odparuje. Studzimy, dodajemy ser starty na tarce o dużych oczkach, przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na każdego kotleta nakładamy farsz i zwijamy roladkę. Żeby się lepiej trzymały, spinamy wykałaczkami. Smażymy. Sos: pomidory obieramy ze skórki, wrzucamy pokrojone do garnka i dusimy. Resztę papryki kroimy w paski i dorzucamy

Czerwona Porzeczka
Walentynkowa francuska zapiekana zupa cebulowa :) 146

cebulowej z Winiary, myślę że polubicie ją tak jak ja :) Składniki: Winiary pomysł na… Francuską zapiekaną zupę cebulową 400g cebuli 1litr wody 100g żółtego sera startego Kilka kromek bagietki (czerstwej) 2 – 3 łyżki oleju do smażenia Arkusz ciasta francuskiego 1 jajko 2 łyżki mleka Cebulę obieramy i kroimy cienkie półplasterki, wrzucamy do rondla z rozgrzaną oliwą i podsmażamy na jasnozłoty(...)jajkiem z mlekiem. Wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy na złoty kolor. Gotową zupę przelewamy do miseczek, na wierzch układamy bagietkę, lekko polewamy zupą, posypujemy startym serem i wkładamy do gorącego piekarnika, na kilka minut, tak by ser się rozpuścił. Gdy będzie płynny, od razu wyjmujemy. Francuska zupę cebulową przyozdabiamy figurkami z ciasta francuskiego i podajemy ukochanym

Smakowy Raj
Krokiety z serem i pieczarkami w lekko pikantnej wersji 196

łyżeczki ostrej czerwonej papryki 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego sól do smaku 120 g sera żółtego Do obtoczenia: 1-2 jajka sól i pieprz do smaku bułka tarta Przygotowanie: Naleśniki: Wszystkie podane składniki łączymy ze sobą w misce przy pomocy ręcznej trzepaczki lub miksera (na wolnych obrotach). Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Odkładamy do przestudzenia. Farsz: Cebulę kroimy w drobną kostkę(...)maśle. Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy do cebuli. Przyprawiamy. Smażymy jeszcze chwilę. Następnie dusimy pod przykryciem, aż do odparowania wody. Zdejmujemy z ognia. Na każdym naleśniku rozsmarowujemy farsz pieczarkowy. Następnie na wierzch sypiemy starty na grubych oczkach ser. Zawijamy naleśniki w formę krokieta. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy przyprawy i rozbijamy widelcem. W osobnej

Słodkie okruszki
Łódeczki z ciasta francuskiego z białym serem i kurczakiem. 204

ciasta francuskiego, które ciekawie wyglądają i są kolejnym pomysłem na szybki obiad. Biały ser świetnie sprawdził się do zapiekania. Składniki:   2 filety z kurczaka   200 g sera białego   1 mała papryka czerwona   1 cebula  2 ząbki czosnku   2 łyżki posiekanej natki pietruszki  sól, pieprz  ostra papryka, zioła prowansalskie   łyżka oleju(...)podsmażamy na rozgrzanym oleju przez chwilkę. Dokładamy paprykę pokrojoną w kostkę, cebule posiekaną w piórka i czosnek przeciśnięty przez praskę, zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze 5-10 minut. Odkładamy do ostygnięcia.   W garnku kruszymy biały ser, dodajemy natkę pietruszki, podsmażone na patelni składniki, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.  Ciasto francuskie kroimy na 8 prostokątów, układamy na blaszce pokrytej

Symfonia smakowa
Roladki z kurczaka nadziewane warzywami 222

kawałek pora,  marchewka,  2 łyżki kukurydzy,  łyżeczka octu jabłkowego (użyłam Kamis),  50g sera,  sól z pieprzem w młynku (użyłam Kamis),  ostra papryka (użyłam Kamis),  jajko,  3 łyżki bułki tartej,  łyżka masła, olej do smażenia. Wykonanie Mięso umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Delikatnie rozbić. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem(...)masła. Dusić około 5 minut na małym ogniu, aż warzywa nieco zmiękną. Dodać kukurydzę, ser i ocet jabłkowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozbite filety nakładać po łyżce farszu, zwijać roladki i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym

Z miłości do słodkości
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i groszkiem 216

średnicy 11 cm: 10 ugotowanych średnich ziemniaków 20 dag mięsa mielonego ½ cebuli ½ puszki groszku konserwowego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 4 plastry sera żółtego Szczypta cayenne Bazylia Oregano Przyprawa do mięsa wieprzowego Kamis Sól Pieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Ostudzone, ugotowane ziemniaki rozgnieść widelcem. Mięso wraz z cebulą podsmażyć na odrobinie oleju. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cayenne, bazylią , oregano(...)przyprawą do mięsa wieprzowego. Pod koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy.  Kokilkę wysmarować tłuszczem. Na dnie 1 kokilki wyłożyć ¼ ziemniaków, na to połowę mięsa, ¼ puszki kukurydzy (jeżeli mamy całą). Przykryć warstwą ziemniaków – połową tego co zostało. Na wierzchu ułożyć ser żółty. Z drugą kokilką postępować w analogiczny sposób. Piec w 180 stopniach do rozpuszczenia sera ok. 15 -20 minut

Fabryka pomysłów
Pulpeciki z łososia w sosie koperkowym 177

porcje: 400 g świeżego łososia 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej 3 łyżki startego sera grana padano (ok. 40 g) 1 ząbek czosnku 1 cm świeżego imbiru pęczek koperku 200 ml śmietany sól pieprz Dodatkowo: 200 g kaszy jęczmiennej perłowej olej do smażenia Sposób przygotowania: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Łososia dokładnie umyć, osuszyć (jeśli ma skórę(...)jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, ser, bułkę tartą i starty na tarce o drobnych oczkach imbir. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrobić (najlepiej ręką). Jeśli wydaje się za sucha, dodać łyżkę wody. Jeśli jest zbyt mokra, dosypać bułki tartej. Z masy formować małe pulpeciki i układać je na desce. Pulpety smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju

Obiad za dychę
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami 208

mielonym i pieczarkami. Składniki: 3 sztuki cukinii 50 dkg mięsa mielonego 30 dkg pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 pomidor 20 dkg sera żółtego sól pieprz przyprawa do mięsa mielonego zioła prowansalskie oregano olej do smażenia natka pietruszki do posypania ketchup do polania 1. Cukinię myjemy, kroimy na pół i wydrążamy środek (zostawiamy pójdzie do farszu). Na patelnię wlewamy(...)dodajemy pokrojone pieczarki i chwilę smażymy. Pieczarki przekładamy do miseczki i na tej samej patelni podsmażamy pokrojonego na drobne kawałki pomidora z czosnkiem , następnie dodajemy mięso mielone i doprawiamy do smaku pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi i oregano. Do mięsa dodajemy pieczarki , wydrążone środki z cukinii pokrojone na drobne kawałki i trochę startego żółtego sera, wszystko razem mieszamy. Wydrążone cukinie oprószamy

Kuchnia u Bietki

Proponowane wyszukiwania