ubijamy trzepaczką na puszystą masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na średniej wielkości patelni (powiedzmy ok. 20 cm) rozgrzewamy masło. 3. Przekładamy wędlinę i ser do jajka, delikatnie mieszamy. Wylewamy całość na patelnię. Smażymy na bardzo małym ogniu aż jajko z wierzchu się zetnie (można przykryć na chwilę pokrywką). 4. Gotowy omlet przekładamy na talerz i posypujemy kiełkami. Smacznego
Kraina Tysiąca Smakówplastry i delikatnie roztłuc, oprószyć solą i ziołami włoskimi. Mozzarellę pokroić na małe kawałki, pomidory suszone na pół. W mięso zawinąć kawałek sera i pomidora suszonego. Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na złocisty kolor. Podawać z dodowlnymi dodatkami. U mnie kuskus i sałatka z rukoli, pomidorków koktajlowych oraz cebulki perłowej skropiona olejem lnianym
Monia miesza i gotujełyżek cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka wódki (użyłam spirytusu) 1 płaska łyżeczka soli 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej olej do smażenia cukier puder po posypania Sposób przygotowania: 1. Mąkę, sól i sodę przesiewamy do miski. 2. Ser dokładnie rozgniatamy widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. 3. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Ciasto wychodzi klejące i takie ma być. Nie należy
Kuchnia domowa Anigroszek zielony blanszowany 1 papryka czerwona pokrojona w kostkę 1 duża cebula pokrojona w kostkę 1 pomidor pokrojony w kostkę 20 dkg starty żółty ser Świeża bazylia, tymianek, sól, czarny świeżo zmielony pieprz olej do smażenia klika małych pomidorów. Wykonanie: Bakłażany przekroić wzdłuż. Łyżeczką wydrążyć miąższ. Wydrążone bakłażany posypać solą i odstawić na 30 minut. Miąższ z bakłażanów pokroić
Kulinarny karnet Christopherałyżki posiekanej pietruszki lub koperku sól i pieprz olej Wykonanie: Jajka ścieramy na grubej tarce. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę smażymy na patelni. Gdy przestygną mieszamy je w misce ze startymi jajkami, żółtym serem, tarta bułką, surowymi jajkami, śmietaną i przyprawami. Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy tartą bułką, wkładamy do niej masę jajeczną i pieczemy
Kulinarne przygody Gatitykondycję ruchową. Roladki z kurczaka z serem kozim w sosie musztardowym Składniki: 2 duże piersi z kurczaka 4 plastry sera koziego 6 pomidorów suszonych 4 plastry szynki szwardzwaldzkiej zioła prowansalskie łyżka sosu sojowego jasnego papryka czerwona pieprz olej do smażenia Sos musztardowy: 2 łyżki musztardy dijon ¼ szklanki białego wina lub bulionu warzywnego tymianek, sól, pieprz 1 łyżka soku z cytryny(...)rozbijamy. Przyprawiamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Pomidory kroimy w kosteczkę. Mięso nadziewamy pomidorami i serem. Rolujemy ściśle każdą roladę i obwijamy dokładnie szynką. Aby mieć pewność, że rolady pozostaną zwinięte możemy zabezpieczyć je wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy rolady z każdej strony przez około 12-15 minut. Roladki odłożyć, na tą samą patelnię wlewamy wino
Mania Gotowaniaskładniki: 250 g makaronu 400-500 g filetów z moszczuka 1 opakowanie szpinaku mrożonego 1 kubek śmietany 18% 150 g sera żółtego 1 łyżeczka soli czosnkowej 2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 jajko majeranek olej do smażenia mąka woda ok 100 ml Filety ryby oprószyć majerankiem potem panierować w roztrzepanym jajku i mące, usmażyć na oleju na złoty kolor
Monia miesza i gotujecebula przyprawa sumak czosnek niedźwiedzi przyprawa Kucharek pieprz 100 ml bulion z drobiu 1 pęczek botwinka 10 dag orzechy włoskie 10 dag ser topiony 100 ml śmietana 30% 1 łyżeczka pieprz zielony w zalewie olej do smażenia sól Wykonanie. Do zmielonego mięsa dodać jajko, ugotowany ryż, cebulę pokrojoną w drobną kostkę, przyprawę sumak, czosnek niedźwiedzi, pieprz, odrobinę przyprawy Kucharek. Całość(...)Wytworzony płyn zlać do garnuszka, dodać ser topiony, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać śmietanę, wymieszać i na koniec dodać zielony pieprz i posiekane włoskie orzechy. Całość zredukować do właściwej gęstości sosu. Buraczki wyszorować szczoteczką, przekroić na połowę, większe w grube plasterki i smażyć na oleju. Pod koniec posolić i oprószyć pieprzem. Sos rozlać
Kulinarny karnet Christopheraszklanki letniej wody 1/4 szklanki mleka 24 gram drożdży 2.5 szklanki mąki pszennej 1.5 łyżki miękkiego masła bądź roztopionego przestudzonego 10 gram żółtego sera Ponadto: 1 jajko 2 łyżki mleka łyżka masła do smażenia Wykonanie: Cebulę bardzo drobno pokroić, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażyć na niewielkiej ilości masła, pozostawić do ostygnięcia. Z drożdży, całego mleka i 2 łyżek(...)ważyła 70 gram), pozostawić na blaszce posypanej mąką bądź wyłożonej papierem do pieczenia do napuszczenia się na około 30 minut.W między czasie drobno pokroić bądź zetrzeć na tarce żółty ser. Bułeczki można ale nie trzeba koniecznie nacinać. Przed samym pieczeniem należy posmarować je roztrzepanym jajkiem z 2 łyżkami mleka. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20 minut
Krakowskie smaki Aniłyżeczka papryki 1 łyżeczka zmielonego kminku 3 łyżeczki zmielonej kolendry 1 cebula 4 ząbki czosnku łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżeczka pasty curry starty ser około 250 gr makaronu Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę I smażymy ją na oleju około 3 min. Dodajemy mięso mielone. Smażymy tak długo, aż mięso przestanie być różowe. Dodajemy puszkę pomidorów. Przyprawy. Pastę
Smaki Edytyrondelka wody - łyżka octu (może być winny) - 2 jaja - 2 kromki chleba pełnoziarnistego - cebula czerwona - ząbek czosnku - kilka listków roszponki - papryka marynowana ze słoiczka - 2 plastry sera koziego Dresing: - łyżka miodu - 2 łyżki oliwy z oliwek - łyżeczka musztardy francuskiej - pieprz, sól Przygotowanie jaj: W rondelku zagotowujemy wodę z łyżką octu. W międzyczasie rozbijamy jajo na oddzielny spodek(...)ulubionymi dodatkami. Przygotowanie dodatków: Z kromek chleba odcinamy skórki i smarujemy delikatnie masłem z czosnkiem. Na suchej, rozgrzanej patelni układamy grzanki i smażymy z obu stron na rumiano. Na grzance układamy plasterek sera koziego, następnie plastry czerwonej cebuli, paprykę, roszponkę i jajo. Na koniec polewamy dresingiem musztardowo-miodowym i podajemy na stół. Idealny początek dnia
Sajkofanka smakuposiekane ząbki czosnku - 3 łyżki natki pietruszki - przyprawy do smaku (sól, pieprz, chilli, papryka wędzona w proszku) - olej lub oliwa do smażenia - dodatkowo kilka krążków papryki Pierś i mięso z udek kroimy w kostkę, dodajemy starty żółty ser, pokrojone w kostkę papryki i cebulę, posiekany por, czosnek, natkę pietruszki, obie mąki, majonez, żółtka jaj, sól, pieprz, chilli, wedzoną paprykę suszoną
mojewypiekiinietylkonaturalny -papryka czerwona -parmezan -szynka -mix sałat Jajko z solą i pieprzem i świeżym posiekanym oregano roztrzepujemy. Zanurzamy w nim kromki chleba i smażymy do ścięcia na maśle klarowanym. Ściągamy z patelni, układamy na nich szynkę, ser edamski i kawałki gorgonzoli i zapiekamy pod grillem na ruszcie w temperaturze 180 stopni przez 5 minut. Sos. Kilka obranych płatów papryki siekamy
BaRepaspołączenie sprawdziliśmy i jest świetne. Składniki: -6 dużych pieczarek -6 filetów rybnych ( np. z mintaja ) -1 cebula -3 jajka -2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej -szczypior -3 łyżki pokrojonego drobno żółtego sera -przyprawa do ryb -przyprawa warzywna -pieprz, sól -olej Pieczarki obieramy i oddzielamy nóżki. Rybę osuszamy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do ryb i skrapiamy olejem. W kostkę kroimy(...)też szczypiorek. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy rybę, dodajemy cebulkę a kiedy się zeszkli dokładamy pieczarki. Przez chwilę smażymy i odstawiamy do przestygnięcia. W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy szczypiorek, ser i mąkę. Przyprawiamy do smaku. Dodajemy zawartość patelni. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy pieczarki. Wypełniamy je przygotowanym farszem
Maminek kulinarnyjajko, ser kozi, bułkę tartą, pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Formujemy kotlety, odkładamy na bok i po uformowaniu wszystkich, smażymy na rozgrzanej patelni, z odrobiną oleju, na złoty kolor. Artykuł Kotlety z kaszy gryczanej i koziego sera pochodzi z serwisu NiePieprz
NiePieprz.pl