smażony ser - 3789 przepisów (strona:58/253)

Zapiekanka z mielonego 308

łyżeczka papryki 1 łyżeczka zmielonego kminku 3 łyżeczki zmielonej kolendry 1 cebula 4 ząbki czosnku łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżeczka pasty curry starty ser około 250 gr makaronu Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę I smażymy ją na oleju około 3 min. Dodajemy mięso mielone. Smażymy tak długo, aż mięso przestanie być różowe. Dodajemy puszkę pomidorów. Przyprawy. Pastę

Smaki Edyty
Jajo w koszulce na pełnoziarnistej grzance 188

rondelka wody - łyżka octu (może być winny)  - 2 jaja - 2 kromki chleba pełnoziarnistego - cebula czerwona  - ząbek czosnku - kilka listków roszponki - papryka marynowana ze słoiczka - 2 plastry sera koziego Dresing: -  łyżka miodu - 2 łyżki oliwy z oliwek - łyżeczka musztardy francuskiej - pieprz, sól Przygotowanie jaj: W rondelku zagotowujemy wodę z łyżką octu. W międzyczasie rozbijamy jajo na oddzielny spodek(...)ulubionymi dodatkami. Przygotowanie dodatków:  Z kromek chleba odcinamy skórki i smarujemy delikatnie masłem z czosnkiem. Na suchej, rozgrzanej patelni układamy grzanki i smażymy z obu stron na rumiano. Na grzance układamy plasterek sera koziego, następnie plastry czerwonej cebuli, paprykę, roszponkę i jajo. Na koniec polewamy dresingiem musztardowo-miodowym i podajemy na stół. Idealny początek dnia

Sajkofanka smaku
Siekane kotleciki drobiowe 280

posiekane ząbki czosnku - 3 łyżki natki pietruszki - przyprawy do smaku (sól, pieprz, chilli, papryka wędzona w proszku) - olej lub oliwa do smażenia - dodatkowo kilka krążków papryki Pierś i mięso z udek kroimy w kostkę, dodajemy starty żółty ser, pokrojone w kostkę papryki i cebulę, posiekany por, czosnek, natkę pietruszki, obie mąki, majonez, żółtka jaj, sól, pieprz, chilli, wedzoną paprykę suszoną

mojewypiekiinietylko
Grzanki francuskie w jajku z gorgonzolą i salsą paprykową. 170

naturalny -papryka czerwona -parmezan -szynka -mix sałat Jajko z solą i pieprzem i świeżym posiekanym oregano roztrzepujemy. Zanurzamy w nim kromki chleba i smażymy do ścięcia na maśle klarowanym. Ściągamy z patelni, układamy na nich szynkę, ser edamski i kawałki gorgonzoli i zapiekamy pod grillem na ruszcie w temperaturze 180 stopni przez 5 minut. Sos. Kilka obranych płatów papryki siekamy

BaRepas
Ryba zapiekana z pieczarkami 351

połączenie sprawdziliśmy i jest świetne. Składniki: -6 dużych pieczarek -6 filetów rybnych ( np. z mintaja ) -1 cebula -3 jajka -2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej -szczypior -3 łyżki pokrojonego drobno żółtego sera -przyprawa do ryb -przyprawa warzywna -pieprz, sól -olej    Pieczarki obieramy i oddzielamy nóżki. Rybę osuszamy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do ryb i skrapiamy olejem. W kostkę kroimy(...)też szczypiorek.    Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy rybę, dodajemy cebulkę a kiedy się zeszkli  dokładamy pieczarki.    Przez chwilę smażymy i odstawiamy do przestygnięcia.   W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy szczypiorek, ser i mąkę. Przyprawiamy do smaku.    Dodajemy zawartość patelni.    W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy pieczarki. Wypełniamy je przygotowanym farszem

Maminek kulinarny
Kotlety z kaszy gryczanej i koziego sera 122

jajko, ser kozi, bułkę tartą, pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Formujemy kotlety, odkładamy na bok i po uformowaniu wszystkich, smażymy na rozgrzanej patelni, z odrobiną oleju, na złoty kolor. Artykuł Kotlety z kaszy gryczanej i koziego sera pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Pasta peperonata czyli Makaron z sosem paprykowo pomidorowym 188

czosnku, obrane i pokrojone na plasterki 1 łyżka octu balsamicznego 2 puszki krojonych pomidorów 320 g makaronu świderki lub penne starty parmezan lub inny ser długo dojrzewający Na 2 łyżkach oliwy w rondlu podsmażamy paprykę. Smażymy 15 minut na średnim ogniu mieszając. Po tym czasie dorzucamy czosnek, smażymy minutę i wlewamy pomidory razem z octem. Dolewamy trochę wody, zagotowujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Grillowane pieczarki 42750

Pieczarki obrać i oddzielić trzonki od kapeluszy.Trzonki pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym maśle, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec smażenia połączyć z posiekaną natką pietruszki.  Kapelusze napełnić podsmażonym farszem i posypać startym żółtym serem.  Grillować przez ok. 20 minut

Pasja Smaku
Zapiekanka Gyros 383

Składniki: 3 woreczki ryżu podwójna pierś z kurczaka czerwona papryka 3 ogórki kiszone cebula 200g żółtego sera 5 czubatych łyżek majonezu mały jogurt naturalny 6 łyżek ketchupu 2 łyżeczki musztardy 4 ząbki czosnku przyprawa gyros pieprz ziołowy papryka słodka czosnek granulowany olej do smażenia   Wykonanie: Ryż gotujemy 5 minut krócej niż(...)mamy podane na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i obtaczamy w przyprawie gyros, dodajemy trochę pieprzu ziołowego i papryki słodkiej, smażymy. Cebulę kroimy w pół-piórka, paprykę w kostkę, a ogórka w plasterki. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.  Majonez, ketchup, musztardę, jogurt mieszamy razem. Dodajemy posiekany czosnek i czosnek granulowany. Teraz będziemy układać warstwy

Czerwona Porzeczka
C - Sznycel wieprzowy z oscypkiem w sosie serowo-grzybowym 167

oscypkiem w sosie serowo-grzybowym     Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 1/2 oscypka (nie zważyłam go) 5 łyżeczek musztrady 35g serka topionego(2 trójkąty) 2 plastry topionego sera Capresi  z pieprzem 4 suszone grzybki cebula 2 ząbki czosnku mąka do panierki oliwa z oliwek 3/4 szklanki wody suszone oregano pieprz Grzyby namoczyć. Szynkę poporcjować(...)rozgrzaną patelnię wlać odrobinę oliwy, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, rozdrobniony czosnek i wyciśnięte, pokrojone drobno grzyby. Na małym ogniu smażyć kilka chwil, następnie podlać wodą, doprowadzić do wrzenia, dodać topione sery, mieszać do rozpuszczenia, dodać pieprz do smaku i ewentualnie łyżeczkę musztardy (jeżeli lubimy wyraźniejsze, kulinarne doznania). Przygotowanym sosem zalać mięso i wstawić do nagrzanego piekarnika

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Roladki nadziewane fetą z kuskusem i marchewką 211

majeranku 1 jajko 700 g marchewki 100 g margaryny 2 łyżki mąki pszennej do panierowania bułka tarta i/lub sezam olej rzepakowy do smażenia kuskus Pierś pokroić wzdłuż w nie za cienkie plastry i delikatnie roztłuc, oprószyć majerankiem. Ser feta pokroić w kawałki i zawinąć w mięso. Roladki panierować w jajku i bułce tartej lub sezamie (możne wymieszać bułkę z sezamem

Monia miesza i gotuje
Spaghetti z sosem szpinakowym 158

sosem szpinakowym Składniki: 300 g świeżego szpinaku 4 ząbki czosnku 1/2 cebuli 400 g śmietany 18% 200 g serka śmietankowego 100 g sera pleśniowego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej świeżo zmielony pieprz olej do smażenia ok. 300 g suchego makaronu Wykonanie: Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekany czosnek i pokrojoną w piórka cebulę. Szpinak myjemy, listki kroimy na mniejsze kawałki

Kulinarne przygody Gatity
Zupa krem z pomidorów z serem pleśniowym 155

rozgnieść nożem, a pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej cebulę. Dodać czosnek, pomidory i tymianek i smażyć kilka minut. Następnie wlać gorący bulion i gotować 5 minut. Ser pleśniowy pokroić i dorzucić część do zupy. Całość zmiksować i doprawić solą, pieprzem i ewentualnie cukrem. Krem zabielić śmietaną i przelać na talerze. Udekorować resztą

wyzwania kuchenne
frittata z warzywami na patelnię 195

parmezan - 3 łyżki sól pieprz bazylia oliwa ostra papryka masło do formy PRZYGOTOWANIE: Na patelnię wlać odrobinę oleju, wyłożyć zamrożone warzywa, smażyć kilka minut. Następnie do podsmażonych warzyw dodać przyprawy. Do miski wybić jajka, dodać mleko , starty ser , sól i pieprz, rozmieszać widelcem do połączenia składników. Naczynie żaroodporne ( u mnie forma na tartę) wysmarować masłem, wyłożyć podsmażone warzywa i wylać

Kuchnia Danusi
Naleśniki na serwatce z twarogiem malinowym 160

powodu - często słyszę, że robię pyszne naleśniki (poza dwoma wpadkami, przy nowej patelni i nowej zabawce - indukcji :) ) Dlatego dziś zaproszę Was na wersję kukurydzianą z moim ulubionym, domowym serem z dodatkiem malin. Naleśniki są aksamitne, a podsmażenie ich na maśle z dodatkiem oleju sprawiają, że stają się chrupiące z zewnątrz. Po prostu pycha! Spróbujcie. Składniki (duża porcja): 200 g mąki(...)jaką wykorzystujecie, chodzi o to by konsystencja ciasta była jak najbardziej lejąca, ale pozostawiał ślad na łyżce. Na rozgrzanej (u mnie teflonowej) patelni smażymy z obu stron.  Następnie przygotowujemy nadzienie:  Do miski wrzucamy ser , dodajemy cukier i maliny. Wszystko dokładnie rozgniatamy, w razie potrzeby dodajemy czubatą łyżkę śmietany (aby masa się złączyła) Usmażone naleśniki smarujemy przygotowana masą serową

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania