Rolls of yufka with sheep cheese. Składniki. 6 trójkątów ciasta yufka 1 białko lub woda Olej do smażenia. Nadzienie. 200gsera owczego 1 pęczek kopru 1 pęczek pietruszki ½ łyżeczki papryki mielonej Pieprz świeżo zmielony. Wykonanie. Pietruszkę i koper posiekać. Ser pokruszyć i wymieszać z zieleniną, papryką i pieprzem. Trójkąty yufki przesmarować stopionym masłem, nałożyć nadzienie, boki górne założyć trochę
Kulinarny karnet Christopherawyglądzie). Polecam bardzo;) Ciekawe jak Wam posmakują:) Składniki: 5 plastrów schabu łyżeczka przecieru pomidorowego 10 dag tartego żółtego sera 3 jajka 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki tartego chrzanu bułka tarta wegeta olej do smażenia Wykonanie: Schab wymyć, osuszyć i rozbić na cienkie plastry. Każdy kawałek mięsa natrzeć wegetą, odłożyć na 20 min do lodówki(...)Chrzan, ser, śmietankę i koncentrat wymieszać z jajkiem, doprawić wegetą do smaku. Na środek mięsa nałożyć po 2 łyżki farszu, dość ciasno zrolować i spiąć wykałaczkami (można do tego celu użyć także specjalnych klamerek do roladek). W miseczce rozbełtać 2 jajka a do drugiej miseczki nasypać bułki tartej. Każdą roladkę obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć
Krakowskie smaki Aniłyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu przyprawa do kurczaka ( dowolna ulubiona) zioła prowansalskie, bazylia,oregano (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Pierś z kurczaka obsypujemy przyprawą, smażymy na patelni, następnie kroimy w paseczki kroimy w plasterki ser oraz warzywa w małej miseczce mieszamy ketchup z koncentratem pomidorowym dodając po łyżeczce ziół prowansalskich, bazylii i oregano ( nasz sos do smarowania wnętrza tortilli
Studencka Michafareast-language:EN-US;} To danie jest dziełem przypadku – akurat te składniki były w kuchni pod ręką… Składniki: 200 g makaronu penne ½ brokułu 1 kostka sera feta 1 puszka czerwonej fasoli olej/masło do smażenia 1 cebula 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie, sól Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ugotuj makaron al dente. W oddzielnym garnku ugotuj różyczki brokułu. Ser feta pokrój w kostkę. Odcedź fasolkę. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Podsmaż drobno pokrojone cebulę i czosnek. Wrzuć makaron, fasolkę i posyp ziołami (ostrożnie z solą – feta jest dość słony
Qlinarnie i Qlinarnieszpinakiem i serem feta to szybkie i łatwe do zrobienia danie, z którym każdy sobie bez trudu poradzi. Przepis dedykuję mojej siostrze Natalce :). A jakie powinny być idealne naleśniki? - Cienkie, sprężyste, ale nie gumowate ani suche. Bardzo ważna jest konsystencja ciasta. Ciasto powinno być na tyle płynne, aby łatwo rozprowadzało się po dnie patelni. Zanim przystąpimy do smażenia naleśników, pozwólmy(...)mąki 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 2 jajka, lekko roztrzepane 1 i 1/2 łyżki masła, roztopionego 450 ml mleka masło klarowane do smażenie Farsz: 400 g mrożonego szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku 150 g sera feta szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka masła sól pieprz Przygotowanie: Naleśniki: Do misy miksera dajemy mąkę, sól, cukier. Mieszamy. W środku robimy
Smakowity Blog Kulinarnyskładniki: 18-20 płatów makaronu na lazanię 700 g mięsa mielonego 3/4 butelki przecieru pomidorowego Passata Rustica Cirio 1 mozzarella ser żółty ok 300 g sól morska do smaku zioła włoskie do smaku olej do smażenia sos beszamelowy : 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 1,5 szklanki mleka, sól,gałka muszkatołowa, pieprz Ugotować płaty makaronu
Monia miesza i gotujełyżeczka * skórka cytrynowa – 1 łyżka * proszek do pieczenia ( bezglutenowy ) – 1 łyżeczka * sól – 1 szczypta * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ubijamy na puszystą masę razem z cukrem i skórką cytrynową. Cały czas ubijając dodajmy po łyżce sera, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli. W garnku rozgrzewamy olej i do gorącego wrzucamy nasze
Ostra na Słodkoszpinaku lub ½ kg mrożonego 1 duży ząbek czosnku 1 – 2 łyżki masła 2 łyżki słodkiej śmietany lub mleka Sól i pieprz Dodatkowo: Około 300g sera gouda (potartego) 2 jajka Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Do wysokiego naczynia, wlewamy mleko, dodajemy jajka i stopniowo mąkę. Wszystko razem mieszamy, do chwili gdy pozbędziemy się grudek. Naleśniki pieczemy na teflonowej patelni(...)naleśnika nakładamy szpinak, posypujemy tartym serem i składamy w kopertę (lewy i prawy bok naleśnika zakładamy nieznacznie do środka, po czym zakładamy dolną część naleśnika i zawijamy go do góry – jak na zdjęciu w przepisie na krokiety z mięsem). Po zrobieniu wszystkich krokietów, panierujemy je w rozmąconym jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na gorącym oleju na złoty kolor
Smakowy Rajtakże duża ilość prażonego słonecznika. Całość polana domowym sosem czosnkowym. składniki: 2 średnie brokuły 350 g piersi z kurczaka 180 g fety lub innego sera sałatkowego ziarna słonecznika u mnie Kresto sól,pieprz olej do smażenia domowy sos czosnkowy Przygotować sos czosnkowy i odstawić aby smaki sie przegryzły. Brokuły podzielić na różyczki i ugotować al'dente. Wystudzić i dobrze osączyć
Monia miesza i gotujesmaczne rozpoczęcie tygodnia proponuję Kopytka w sosie serowym z kurczakiem SKŁADNIKI kilka ziemniaków pół objętościowo mąki tortowej sól 2 piersi z kurczaka ser gorgonzola 400ml śmietany 12% sól, pieprz, suszona pietruszka Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, studzimy. Zmielone ziemniaki umieszczamy w dużej misce i dosypujemy mąki. Ugniatamy na jednolite ciasto, robimy 2 walki średnicy ok 2cm. Kroimy(...)Gotujemy w osolonej wodzie, wyciągamy od razu po wypłynięciu kopytek na wierzch wody. Oczyszczamy pierś kurczaka i dzielimy na porcje gulaszowe. Smażymy na małej ilości oliwy z oliwek. dodajemy śmietanę i ser gorgonzola. Na bardzo małym ogniu " podgrzewamy", i pilnujemy by się nie zważyło. Doprawiamy solą, pieprzem i suszoną pietruszką. Podajemy dekorując pomidorkiem i szczypiorkiem. Udanego i smacznego tygodnia
MarciochaKucharzywspółgra ze smakiem ryby. SKŁADNIKI: 3 duże filety z ryby ( u mnie miruna) 1/2 kg pieczarek 3 duże cebule 20 dag. sera żółtego do starcia. 0,25 l śmietany - kwaśnej 1 jajko 2 łyżki oleju do smażenia WYKONANIE: Rybę kroimy na małe kawałki , przyprawiamy i lekko obsmażamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, u mnie forma do tarty ( duża). Na rybkę
W kuchennym oknie EwySkładniki (na 4 porcje): Roladki podwójna pierś kurczaka marynowany kabaczek pokrojony w słupki (mogą być korniszony) 4 słupki sera (u mnie mozzarella) mała cebula pokrojona w grube piórka grzybki marynowane sól himalajska z przyprawami azjatyckimi kozieradka pieprz kolorowy olej do smażenia ewentualnie: sznurek do żywności Piersi podzielić na 4 części. Każdą rozbić tłuczkiem, a potem posypać z jednej strony solą(...)himalajską i kozieradką. Na jednym z węższych końców układać słupki sera, cebuli i kabaczka oraz 2-3 grzybki. Zwinąć pierś w roladkę. Jeśli roladka źle się zwija, związać ją w kilku miejscach sznurkiem. Oprószyć roladki mielonym pieprzem. Smażyć roladki na rozgrzanym oleju z różnych stron. Przełożyć do naczynia do gotowania na parze. Ustawić nad garnkiem z niewielką ilością wody
Weekendy w domu i ogrodzieogórek zielony; garść kiełków rzodkiewki. Zaczynamy ! Będzie szybko i bardzo łatwo. Jajka ubijam na bardzo puszystą masę, dodaję sera ricotta, wrzucam przyprawy, czosnek i łączę wszystko. Na patelni smażę pokrojona w kostkę kiełbasę i lekko ją podsmażam. Nie dodaję już żadnego tłuszczu, wystarczy ten, który się wytopił. Kiedy kiełbasa jest już(...)gotowa, wylewam masę jajeczną... i tu zaczyna się mała trudność. Omlet smażymy początkowo na małym ogniu "zgarniając" płynną masę na brzeg aż zrobią się na całości grudki. Następnie odkręcam gaz i chwilę trzymam na ogniu sprawdzając czy spód jest już gotowy. Należy uważać żeby nie był za bardzo przypieczony, bo będzie suchy. Energicznie przekręcam omlet na druga stronę
Życie na widelcusera feta pół tłustego Sól, pieprz, rozmaryn, koperek Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z tym co pisze na opakowaniu. Kurki smażyć na maśle, przyprawić solą, pieprzem, rozmarynem i koperkiem suszonym lub świeżym. Gdy zmiękną dodać pokruszony ser feta i jogurt. Chwilę dusić. Podawać z makaronem. Makaron z sosem kurkowo-jogurtowym Przepis bierze udział w konkursie Veggieola
Czarnawisienkaszklanki wody 4 łyżki keczupu Zielone. 1jajko 10 dag mąki ½ szklanki wody 4 łyżki ugotowanego szpinaku lub świeże posiekane zioła Dodatki. Olej do smażenia, sól, pieprz. Wykałaczki. Papryka ,ogórek konserwowy, kukurydza mała konserwowa Pomidorki koktajlowe ,ser żółty ,oliwki ,kiełki ,szynka konserwowa ,salami, ryba wędzona itp. Wykonanie. Ciasto naleśnikowe w każdym kolorze przygotować w osobnej miseczce. Na patelni rozgrzać niewielką ilość
Kulinarny karnet Christophera