smażony ser - 3789 przepisów (strona:47/253)

Roladki schabowe z ziołowym farszem 179

łyżeczka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka posiekanego koperku 1 małe jajko (w oryginale żółtko) 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej do smażenia mąka do obtoczenia Sposób przygotowania: 1. Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy. 2. Ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Ser, posiekane zioła, bułkę tartą, jajko, pieprz i sól mieszamy na jednolitą masę. 4. Na kotlety

Kuchnia domowa Ani
babeczki z pieczarkami do czerwonego barszczu 182

trochę sera żółtego ketchup wykonanie: Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy na patelnie, Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, masło i smażymy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowym farszem napełniamy babeczki, posypujemy startym serem i podpiekamy do rozpuszczenia się sera. Podajemy do czerwonego barszczu. Możemy polać delikatnie ketchupem

Domowy Smak Jedzenia
Cannelloni z mięsem mielonym, szpinakiem i sosem pomidorowym 194

sera feta do posypania  olej 1. Nadzienie: na patelni podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy mięso mielone obsypane solą i pieprzem. Dorzucamy czosnek. Smażymy do zarumienienia, po czym dodajemy szpinak, pokrojony w małe kawałki ser feta i mleko. Dusimy na niewielkim ogniu, około 10 minut od momentu kiedy szpinak się rozmrozi. 2. Sos pomidorowy: na patelni podsmażamy cebulę. Kiedy

Szefowa kuchni
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, papryką i pieczarkami 540

Składniki - 40 dag makaronu rurki - 3 pojedyncze filety z kurczaka - 30 dag pieczarek - czerwona i zielona papryka - puszka kukurydzy - 10 dag żółtego sera - 100 ml bulionu - sól, pieprz ziołowy - olej do smażenia Wykonanie Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Filet umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Smażyć ok. 10 minut. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w talarki. Paprykę umyć, osuszyć , usunąć gniazda

Świat Smaku
NADZIEWANE ROLADKI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM 236

mąka pszenna – 2 łyżki * bulion warzywny – 250 ml * koperek -1 garść * sól, pieprz, papryka – do smaku * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na odrobinie oleju, studzimy, dodajemy starty ser żółty. Pierś z kurczaka oczyszczamy, robimy kieszonkę na całej długości, oprószamy z każdej strony solą i pieprzem. Do kieszonki wkładamy farsz serowo-cebulowy,spinamy

Ostra na Słodko
Wytrawna Dziesiątka z Sosem Tysiąca Wysp 193

400g mięsa mielonego ser żółty kukurydza zioła (oregano, bazylia, czosnek) sos tysiąca wysp Usmażyłam naleśniki. Mięso mielone podsmażyłam z dodatkiem ziół. Pod koniec smażenia dorzuciłam kukurydzę.  Każdy naleśnik faszerowała mięsem i posypałam sporą ilością startego sera. Zawinęłam i chwilę podsmażyłam na suchej patelni, aby ser się rozpuścił (można delikatnie zapiec). Manekinowy zestaw w mojej kuchni

bastalena
Kotlety sojowe w cieście serowym z curry 100

ziarna ziela angielskiego 2 ząbki czosnku sos sojowy (wg smaku) pieprz Ciasto: 1 szklanka mleka 1 jajko 100g maki pszennej 100g żółtego sera 1 łyżeczka curry (lub wg gustu) sól Ponadto: mąka pszenna do oprószenia olej do smażenia Kotlety sojowe zalać gorącym wywarem i gotować lub moczyć przez około 15-20 minut. W międzyczasie przygotować ciasto. Mleko, jajko oraz mąkę(...)pszenną z curry należy dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z tartym serem. Całość doprawić do smaku. Napęczniałe kotlety odcedzić, częściowo odcisnąć i delikatnie oprószyć mąką. Każdego kotleta dokładnie obtoczyć w cieście i przełożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.  Smażyć z obu stron do lekkiego zarumienienia się, a następnie odsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku kuchennym. (*) Wywar można zastąpić bulionem

Di gotuje
Kotleciki z indyka 356

lekkie;) Przepis Ewy Wachowicz. Składniki: 3 piersi z indyka 20 dag żółtego sera 1.5 łyżeczki curry  szczypta soli  szczypta pieprzu  3 jajka 3 łyżki majonezu  2 cebule  3 ząbki czosnku  2 łyżki szczypiorku  2 łyżki pietruszki Ponadto: olej do smażenia Wykonanie: Piersi z indyka oczyścić, wymyć, osuszyć i pokroić w drobniutką(...)kostkę, przełożyć do dużej miski. Dodać drobno posiekaną pietruszkę,szczypiorek oraz cebulę. Wybić jajka, dodać majonez oraz starty bądź pokrojony bardzo drobno ser. Na koniec przecisnąć przez praskę czosnek. Całość doprawić solą, pieprzem oraz curry, wymieszać i smażyć na złoty kolor z obu stron. Z podanych proporcji wyszło mi 11 kotletów sporej wielkości. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Naleśniki kakaowe z twarożkiem i truskawkami 137

Naleśniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej łyżka cukru 2 łyżki kakao (ja dodałam Nesquick, ale może być zwykłe) łyżka oleju jajko Farsz: 200g sera twarogowego 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru pół opakowania (16g) cukru waniliowego truskawki Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy do niej cukier, kakao, jajko i olej. Następnie(...)pojedynczo dodawać te "łyżki cukru" i próbować w trakcie mieszania, zawsze wtedy możecie dosłodzić lub nie ;) Patelnię smarujemy odrobiną oleju lub  masła klarowanego i smażymy naleśniki. Na środek każdego naleśnika nakładamy porcję sera i pokrojone w kostkę truskawki.  Zamykamy w sakiewkę i przewiązujemy sznureczkiem. Gotowe! Życzę smacznego! :)) Przepis pochodzi ze strony Picante-Jalapeno

Czerwona Porzeczka
Galette Bretonne, czyli Naleśniki po Bretońsku 215

Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Ciasto możemy pozostawić na min.1 h , ale nie jest to konieczne. Francuzi ciasto robią o 8 godzin przed smażeniem. Smażymy jak najcieńsze naleśniki. Podgrzewamy naleśniki, kładąc na nie ser, szynkę i wybijając na to wszystko jajko. Kiedy jajko zacznie się ścinać, robimy na brzegach 4 zakładki, tak aby jajko i ser nie wypłynęły

Blondynka Gotuje
Omlet ze szpinakiem na dobry początek dnia 170

sera - jak na omlet zestaw idealny. Zmiksowałam 2 jajka, dodałam 1 łyżkę mąki, na koniec szpinak z pokrojonym w kosteczkę żółtym serem i wędliną. Wszystko wlałam na  patelnie z  rozgrzaną łyżką masła. Przykryłam pokrywką. Smażyłam na małym ogniu. Gdy omlet był wstępnie ścięty odwróciłam go na drugą stronę i posypałam startym żółtym serem. Jeszcze chwila na patelni

Z butelką mleczka w tle
Oponki serowe. 172

mąki pszennej 1/2 szklanki cukru kryształu 1/2 kostki margaryny 4 całe jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej cukier puder do posypania tłuszcz lub olej do smażenia Sposób wykonania :  Mąkę przesiać na stolnicę , dodać cukier, sodę , ser, margarynę i jajka. Zagnieść ciasto na jednolitą konsystencję. Rozwałkować na grubość około 0,5 cm i szklanką wykrawać kółka. Na środku każdego kółka wykroić

Przepisy i porady kulinarne
Łosoś ze szpinakiem i serem Blue 219

początku zajmuję się szpinakiem, wrzucam na patelnię i czekam aż się rozmrozi. Następnie dodaję cebulę pokrojoną w piórka, smażę dalej aż większość wody wyparuje. Po tym czasie kroję ser w kostkę, dodaję do całości cały czas mieszając i po 5 minutach zdejmuję z ognia. Na sam koniec przyprawiam czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pieprzem oraz gałką muszkatołową

Życie na widelcu
Cypryjskie kanapki z grillowanym serem halloumi 265

suszoną miętę. Gotowy ser jest zwarty, lekko słony. Mięta, oprócz nadawania smaku, miała chronić go w przeszłości przed zepsuciem, dzięki swoich antybakteryjnym właściwościom. Ser halloumi można jeść na surowo, ale najlepiej smakuje grillowany, smażony czy roztopiony na wierzchu zapiekanki.  Halloumi jest popularny na Cyprze, w Grecji i krajach Lewantu (czyli wschodniej części Morza Śródziemnego). W Polsce można go kupić

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasto do pizzy II 175

granulowany) oregano pieprz trochę cukru do smaku Dodatkowo: 2 duże pęta kiełbasy 2 średnie cebule 1 mała papryka 20 dag pieczarek 1 łyżka masła do smażenia 1 łyżeczka przyprawy Kucharek 20 dag żółtego, starkowanego sera Tym razem ciasto do pizzy, które można nazwać "nocnym ciastem", ponieważ najlepiej przyszykować je na noc, a następnego dnia pozostaje nam tylko skomponowanie składników(...)się zrumienią. Odstawić. Paprykę umyć, wydrążyć i również pokroić w drobną kostkę. Odstawić. Pieczarki umyć i pokroić w talarki. Rozgrzać patelnię i przesmażyć je na maśle, dodając pod koniec smażenia przyprawy Kucharek. Odstawić. Teraz czas na sos pomidorowy. Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszać. Dodać kilka łyżek wody - doprowadzić do takiej konsystencji żeby sos nie był ani zbyt gęsty

Świat Ciasta