smażony ser - 3789 przepisów (strona:43/253)

Zapiekanka z brokułami 344

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. W drugim garnku gotujemy brokuł. Piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem, solą, czosnkiem i słodką papryką. Smażymy na patelni. Zalewamy kremówkę i dodajemy sery- brie i fetę, mieszamy, aż do ich rozpuszczenia. Dodajemy różyczki brokuła. Do naczynia żaroodpornego przekładamy makaron. Zalewamy sosem śmietanowo- serowym. Całość posypujemy startą goudą. Zapiekamy ok. 15 minut

Aga w kuchni
Ruscy zbójnicy. 188

dłonie to odczekajmy chwilę aż będziemy mogli bez skrupułów włożyć łapki. Później ciasto wyrabiamy... Farsz: Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Cebule smażymy na oleju aż się delikatnie zeszkli. Ser rozdrabniamy widelcem i dodajemy do przestudzonych Ziemniaków, na koniec dodajemy cebule, przyprawiamy do smaku.I gotowe ;) Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, aż wypłyną na góre ;) Na patelni rozgrzewamy masło

NaKońcuJęzyka
Placek z ciasta filo z cukinią, szpinakiem i fetą 232

kule. Te z kolei cienko rozwałkować. FARSZ: około 350 g szpinaku 1/2 cukinii ( nie warzyłam, ale taka średnia cukinia ze sklepu ) 180 - 200  g sera feta 2 ząbki czosnku oliwa do smażenia pieprz do smaku Oliwę rozgrzać, dodać czosnek drobno pokrojony, następnie szpinak. Dusić 5 minut. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach - dodać do szpinaku - dusić do miękkości

kolorowotorcikowo
OPONKI SEROWE 221

cukru - cukier waniliowy (lub inny aromat do ciast) - 3 jajka  - 50 dag mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 litr oleju do smażenia Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać ser i dokładnie wymieszać. Do masy serowo jajecznej dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wyrobić ciasto. Ciasto  Powinno być miękkie i odchodzić

RAROSSA
Kotlet schabowy inaczej 197

kotlety schabu bez kości 1 jajko 2 łyżki mąki  2 łyżki bułki tartej 3 łyżki płatków kukurydzianych 1 łyżka sera tylu parmezan drobno startego sól i pieprz ząbek czosnku sok z jednej dużej pomarańczy olej do smażenia(...)starty ser na drugi. Do miski wbić jajko i porządnie roztrzepać. Kotlety obtoczyć najpierw w mące, potem jajku i panierce z serem i płatkami. Rozgrzać patelnię wlać 3-4 łyżki oleju i na już rozgrzany położyć kotlety. Smażyć na średnim ogniu po około 4-5 minut z każdej strony. Podawać zaraz po upieczeniu. Idealnym dodatkiem do takiego kotleta będzie puree

Gosia gotuje
Occhi di lupo zapiekane z indykiem i szpinakiem 289

sera gorgonzola 10 pomidorków koktajlowych sól pieprz oliwa z oliwek Dodatkowo: 20 dag sera długodojrzewającego - Maasdam (lub dowolnego) sól pieprz Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę, zeszklić, następnie dodać filet z indyka pokrojony w niedużą kostkę, doprawić solą i pieprzem. Smażymy kilka minut, a następnie przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy całość ok. 15 -20 minut(...)często mieszając, aż całkowicie się odmrozi. Gdy woda z niego odparuje, dodajemy łyżeczkę oliwy, 1/2 łyżeczki soli oraz 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Całość smażymy ok. 5 minut, a następnie dodajemy śmietankę i ser gorgonzola, zmniejszamy moc palnika i mieszamy całość do całkowitego rozpuszczenia sera. Zdejmujemy z palnika. Makron gotujemy al dente. Do naczynia żaroodpornego spryskanego oliwą wykładamy ugotowany

Delicious Titbits
Kapuściane udka 202

szynki wędzonej ·        10 dag sera żółtego ·        1 marchew ·        ½ łyżeczki octu ·        Olej do smażenia ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Z udek wyjmujemy kości. 2.    Doprawiamy przyprawą oraz solą(...)Szynkę drobno kroimy, dodajemy również do kapusty. 6.    Doprawiamy pieprzem, solą oraz octem, prużymy 10 minut. 1.    Mieszamy z startym na dużych oczkach serem. 2.    Gotowym farszem napełniamy otwór mięsa. 3.    Dokładnie zawijamy. 4.    Układamy w woreczku do pieczenia. 5.    Pieczemy 30 minut

Kulinarna Chwila
Wynalazki kuchenne czyli bakłażan z dodatkami. 159

jako przystawkę. Wszystko zależy od naszych "mocy przerobowych". Składniki na 4 porcje: 1 bakłażan 4 plasterki szynki szwarcwldzkiej 4 plasterki sera gouda 1 papryka bez skórki zioła prowansalskie sól, pieprz mąka, jajko, bułka tarta olej do smażenia Bakłażana pokroić wzdłuż na 8 plasterków, które należy wymoczyć przez 1/2 godziny w osolonej wodzie. Wyjąć z wody, osuszyć na papierowym ręczniku. Każdy(...)plaster posypać odrobiną ziół prowansalskich i pieprzem. Na plasterku bakłażana układamy, szynkę szwarcwaldzką, ser i kawałek czerwonej papryki bez skórki. Całość  przykrywamy plastrem bakłażana, panierujemy w mące, jajku i tartej bułce i smażymy z obu stron na oleju. Można podać z sosem, ketchupem,  bez sosu jest również bardzo smaczny

Kulinarny karnet Christophera
Pierogi babuni z boczkiem 187

wodzie, jeszcze gorące zmielić razem z serem. Boczek bardzo drobno pokroić i stopić na patelni. Gdy puści tłuszcz, dodać drobno posiekaną cebulę i smażyć razem do zeszklenia cebuli. Po wystudzeniu ziemniaków połączyć je ze startym serem i cebulką z boczkiem. Doprawić solą i pieprzem i ostrą papryką.   Ciasto na pierogi wykonać wg sprawdzonego już przepisu:  Najlepsze ciasto

MarciochaKucharzy
JAJKO NA POMIDORACH ZE SZPINAKIEM 137

zapiekałam w piekarniku, ale i tak było smacznie i aromatycznie. Polecam szczególnie na "leniwe" poranki. SKŁADNIKI: oliwa z oliwek do smażenia 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1 garść świeżego szpinaku 1 mięsisty pomidor 1 łyżka startego ostrego sera żółtego  sól pieprz 1 jajko A jak to zrobić: Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na rozgrzanej oliwie(...)przypalił). Szpinak umyć i drobno pokroić. Wrzucić do podsmażonej cebuli i dusić, aż siądzie. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora i smażyć około 10 minut, aż masa zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na talerz. Posypać startym serem. Usmażyć (ja to zrobiłam na tej samej patelni) jajko sadzone, złożyć je na pół i ułożyć na wierzchu masy szpinakowo - pomidorowej. Smacznego

Kuchnia w opałach
Roladki / ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem topionym 388

pieczarek  1 "trójkącik" sera topionego pieprz ziołowy czosnek sól masło klarowane WYKONANIE Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy na maśle klarowanym, dodając sól oraz przyprawy.  Pod koniec łączymy z serem topionym i odstawiamy do wystygnięcia. Po tym czasie wykładamy pieczarki na ciasto francuskie zwijamy w rulon, a potem kroimy na plastry o szerokości

Zofiana
Łosoś ze szpinakiem w cieście 185

feta, 1 ząbek czosnku, 600 g fileta z łososia, 1 ciasto francuskie, 1 jajko, 100 g płatków migdałowych, szczypta soli. Przygotowanie:  Na maśle smażymy mrożony szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta i mieszamy, aż do całkowitego jego rozpuszczanie. Na koniec dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Ciasto francuskie kroimy na 4 równe części. Układamy

Aga w kuchni
Pierś z kurczaka z błękitnym serem Lazur, owinięta w szynkę parmeńską podana z karmelizowaną gruszką 236

gruszki będzie takie dobre! Ahhh jak sobie przypomnę tylko jej smak... ;) Jadłam ją z sałatką z dużą ilości rukoli. Mięso pomimo braku panierki i smażenia go na głębokim oleju nie jest suche. A słonawy smak sera, przebija słodkawa gruszka. Polecam! 'pierś z kurczaka z błękitnym serem Lazur, owinięta w szynkę parmeńską podana z karmelizowaną gruszką' Składniki (na 2 porcje(...)ser Lazur i zawinąć jak dewolaja. Każdą pierś owinąć długim plastrem szynki parmeńskiej, w przeciwnym kierunku, niż zwijaliśmy pierś. Dzięki takiemu zawinięciu, pierś nam się nie rozwinie podczas pieczenia. Piersi umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec przez 45min w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Podczas pieczenia piersi, na patelni rozpuścić masło z miodem. Dodać pokrojoną w plastry gruszkę i smażyć

CookYourself
Frittata 150

kilka różyczek brokułu  3 jajka od szczęśliwej kurki 1/2 szklanki mleka  1 łyżka mąki  dużo pieprzu  sos sojowy  3 łyżki oliwy  opcjonalnie starty ser garść czarnych oliwek ( Jerzy przepraszam, musiałam coś od siebie dać) Sposób przyrządzenia :   Warzywa dokładnie umyć, pokroić na kawałki mniejsze większe, jak lubicie. Rozgrzać 1 łyżkę oliwy na patelni(...)robić tak samo  z pozostałymi warzywami jednocześnie skrapiając je odrobiną sosu sojowego. Jerzy twierdzi, że dzięki temu będzie pewność, że frittata w trakcie smażenia nie podejdzie wodą. Następnie roztrzepać jajka z mąką, mlekiem, startym serem ( frajda dla dzieci będzie się ciągnąć jak dawne krówki ciągutki)  i przyprawami i zalać nimi warzywa w misce, dokładnie wymieszać.Dorzucić oliwki. Wszystko

pieprzny smaczek
SMAŻONY CAMEMBERT Z SOSEM TZATZIKI. 208

dobrze i smacznie jeść, wiele nie potrzeba! I wybaczcie mi te paskudne zdjęcia. Wieczorami ciężko jest zrobić ładne ujęcia, tym bardziej moim sprzętem xd SMAŻONY CAMEMBERT Z SOSEM TZATZIKI. /autorski;/ dla 1 osoby: krążek sera Camembert porcja sosu tzatziki pomidor Ser kładę na suchej, rozgrzanej patelni. Z powodu zawartości tłuszczu, nie powinien przywierać, jednak w przypadku ewentualngo przylepiania się

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania