samym końcu dodajemy sok z cytryny delikatnie mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut. Rozgrzewamy patelnię, smarujemy dno tłuszczem gęsim, wlewamy odrobinę ciasta, naleśniki smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Do sera dodajemy żółtko, cukier, cukier waniliowy, śmietanę, startą skórkę z cytryny oraz wyciśnięty sok. Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej delikatnie
kgwjanczewoznając teścia dodałby i pecorino, co nie jest błędem, gdyż pecorino...ach..kto jadł wie o co chodzi...A kto nie jadł, spróbować musi. To półtwardy ser owczy. I tyle , cała filozofia. Smażymy na maśle nasze ziemniaki z dni poprzednich. Międzyczasie wylewamy z puszki nasze pomidory do garnka , dodajemy sól, oliwę z oliwek, liście bazylii , im więcej tym lepiej..., ząbek(...)Dodajemy już gotowy międzyczasie sos. Wykładamy wszystko na talerz. Lepiej na półmisek... Posypujemy świeżą bazylią, koperkiem, selerem naciowym i pokrojoną w kosteczkę czerwona papryką. Do tego oczywiście starty ser. Wino...tak wino musi być...bo gdy wraca się do wspomnień to ono właśnie, pomaga nam strawić ból po stracie tych...których już nie ma, a którzy wracają czasem zupełnie
Z Kuchni Do Kuchnipiersi z kurczaka, gdybyście brali inny rodzaj mięsa to czas smażenia się wydłuża. Możecie również dowolnie je zarumienić lub wzbogacić o szereg dodatków, np. ser. Wystarczy go jedynie zetrzeć i posypać mięso pod koniec smażenia, a ładnie się rozpuści. To danie, polega tak naprawdę na dobrym przyprawieniu. Możecie użyć gotowej mieszanki, jaką oferuje Kamis (ja wybrałam tę opcję) lub przygotować
Fabryka pomysłówłyżeczki kminku 150 gr serka np philadelfia 250 ml sosu enchilada- znjdziesz tutaj 200 ml śmietany 150 gr sera cheddar 150 gr innego miękiego sera puszka kukurydzy sól, pieprz 350 gr suchego makaronu Wykonanie: Gotujemy Smażymy mięso w dużym garnku. Dodajemy kminek. Mieszamy. Do podsmażonego mięsa dodajemy serek. Gotujemy aż do połączenia składników. W misce mieszamy sos enchilada ze śmietaną(...)dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy wszystkie składniki i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy resztą sera. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 15 min . Obiad gotowy :) Prawda że było prosto? * Dla lubiących bardzo ostre potrawy :) przy smażeniu dodajemy dodatkowo 1/2 łyżeczki chilli oraz posiekaną małą papryczkę chilli. Pamiętajcie o użyciu rękawic, przy krojeniu papryczki. :) Obiad gotowy :) Polecam
Smaki Edytyświęta. Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym Składniki: Farsz skrzydełka z kurczaka - 4 szt papryka czerwona - 8 słupków ogórki korniszony - 8 słupków ser żółty - 8 słupków przyprawa do kurczaka tłuszcz do smażenia Ciasto naleśnikowe: jajko - 1 szt mąka - 50 g woda - 40 ml mleko - 50 ml sól- szczypta papryka ostra- szczypta Sposób przygotowania: Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym(...)Następnie faszerować skrzydełka serem, papryką i ogórkiem. Do każdego skrzydełka wkładać po 2 słupki sera, papryki i ogórka, spiąć skrzydełka wykałaczkami. Ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki przełożyć do miski, zmiksować. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Zanurzać skrzydełka w cieście naleśnikowym, smażyć na tłuszczu przez kilka minut, na złoty kolor. Podawać skrzydełka zaraz po przygotowaniu. (function
Kuchnia DanusiKrokiety ze szpinakiem Składniki : 15 dag mąki, 2 jajka, 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki wody, 450 g mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku, 10 dag sera żółtego, sól, pieprz, smalec (lub inny tłuszcz do smażenia), olej. Wykonanie: Jedno jajko musimy roztrzepać z mlekiem oraz wodą i stopniowo dodajemy mąkę i szczyptę soli. Na rozgrzaną, posmarowaną tłuszczem patelnię wlewamy niewielką(...)łyżeczkę bułki tartej. Całość dokładnie mieszamy . Na naleśnika nakładamy łyżkę szpinaku, posypujemy starty m żółtym serem i zawijamy w krokieta. Krokiet y maczamy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bu łce tartej i kładziemy na rozgrzaną pateln i ę z olejem . Smażymy z obu stron do zarumienienia bułki tartej. Powyższy przepis wystarcza na wykonanie 8-9 krokietów. Smacznego
paapilotkaaFarsz pieczarkowo-serowy: 200 g pieczarek; 100 g sera żółtego; szczypior; koperek; sól, pieprz, ostra papryka, łyżeczka masła. Starte na tarce o dużych oczkach pieczarki smażymy na maśle. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Studzimy. Ser również ścieramy na tarce, mieszamy z pieczarkami. Dodajemy posiekany szczypior i koperek. Wypełniamy farszem babeczki i gotowe. Smacznego!!! Przepis bierze udział w akcji
Miksturowniktroszkę urozmaicić. Podałam go z kulką z ziemniaków oraz bukietem surówek. Oto przepis: Składniki: - podwójna pierś z kurczaka - 2 większe pieczarki - 5 dag sera 2 łyżeczki masła -sól, pieprz, bułka tarta, jajko, olej do smażenia Wykonanie: Rozciąć pierś, rozbić na dwa kotlety, oprószyć solą i pieprzem. Pokroić w kostkę pieczarki i lekko je zrumienić. Na rozbite i przyprawione kotlety nakładać(...)pieczarki, łyżeczkę masła i ser pokrojony w kostkę lub grubsze paski. Zwinąć kotlety, można złączyć je wykałaczkami, maczać w jajku, następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na małym ogniu z każdej strony. Należy pamiętać, żeby powoli dość długo smażyć, żeby w środku mięso nie było surowe. Smacznego:) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined
dom-agi.plmąki pszennej 2 jajka 3/4 szklanki mleka (lub wody) 300g pieczarek 1 por 1 cebula 1 papryka czerwona 300g wędliny 150g żółtego sera 10 czarnych oliwek przyprawa do pizzy po sycylijsku Kamis olej do smażenia Pieczarki kroję w plasterki, cebulę i pora w półtalarki. Szklę cebulę z porem, dodaję pieczarki i smażę, aż zmniejszą swoją objętość o połowę(...)tarce. Oliwki kroję w plasterki. Mąkę mieszam z warzywami, wędliną, serem. Wsypuję przyprawę Kamis Jajka roztrzepuję, wlewam do pozostałych składników. Na końcu dodaję letnie mleko / wodę i wyrabiam ciasto nieco gęstsze niż naleśnikowe. Jeśli jest zbyt rzadkie, dodaję mąki. Na patelni rozrzewam olej, wykładam porcje masy i smażę z dwóch stron na złoto. Następnie odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym
W kuchni Karmel-itkijajka - 1 łyżka oleju - szczypta soli Farsz - 2 pojedyncze piersi z kurczaka - 10 dag pieczarek - 5 plasterków szynki - 1 cebula - 10 dag sera żółtego - Vegeta, sól, pieprz Panierka - bułka tarta - 1 jajko - olej do smażenia Wykonanie Składniki na naleśniki wymieszać. Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przyprawić i usmażyć(...)kostkę i również usmażyć osobno. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Po podsmażeniu cebulę, pieczarki i szynkę wymieszać razem z startym serem. Farsz nakładać na naleśniki i zawijać w krokiety. Krokiety obtoczyć w jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku . Komentarze
Świat Smakurozpływającego się sera… Rewelacyjny smak! 500 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 puszka słodkiej kukurydzy 4 jajka 100 g żółtego sera 2-3 łyżki bułki tartej Garść natki pietruszki Sól Pieprz Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Kukurydzę odsączamy z zalewy, ser ścieramy na tarce o średnich oczkach, zieleninę
VioletoweKucharzenieprzykrywały całą kromkę, po 2 plasterki szynki oraz ponownie plasterki sera. Przykryć pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę posmarować masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smażyć na patelni, na średnim ogniu, aż kanapki się zarumienią, a ser w środku porządnie roztopi i będzie ciągnący.W międzyczasie na patelni, na odrobinie masła, usmażyć jajka sadzone.Smażyć,aż białko się zetnie i lekko zarumieni
Moje domowe kucharzeniedaniu, połączone z delikatnym mięsem kurczaka. Danie proste, szybkie, ale za to bardzo smaczne i efektowne ;) Polecam! ;) Składniki: pierś z kurczaka 100g suszonej żurawiny ser camembert pieprz, sól przyprawa do kurczaka tymianek olej do smażenia Z piersi kurczaka przygotowujemy dość duże filety i cienko rozbijamy. Ja, mając podwójną pierś, kroję każdą połówkę na pół, tak aby otrzymać cieńszy filet. Mięso(...)stron przyprawami. Żurawinę siekamy drobno i układamy na jednej stronie fileta. Dociskamy. Ser kroimy na mniejsze kawałki. Jeden kawałek układamy na końcu fileta posmarowanego żurawiną i zawijamy roladkę. Spinamy wykałaczką. Roladki podsmażamy na odrobinie oleju. Następnie przekładamy do naczynia lub blaszki, podlewamy tłuszczem, na którym smażyliśmy mięso i pieczemy w 180 stopniach 20-30 minut, pod przykryciem. Kilka minut przed
Czerwona Porzeczkawinegret. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 2 sery typu camembert (np. Turek 120 g) 1 jajko bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia WYKONANIE Jajko roztrzepać w misce lub głębokim talerzu. Do kolejnego wsypać bułkę tartą. Sery obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w tartej bułce (jeżeli panierka wyjdzie cienka można obtoczyć w podwójnej panierce). Na patelnię wlać olej
Passions hobbies lifeBallarini ) położyć jeden placek tortilli, rozsmarować ketchup, posypać majeranek, rozłożyć równomiernie jedną garść startego żółtego sera, na wierzch wyłożyć podsmażoną pierś z kurczaka, posypać resztą sera i położyć drugi placek tortilli. Smażyć około 3-4 minuty na średnio rozgrzanej patelni, tak aby tortilla się nie przypaliła. Po tym czasie tortille odwrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 3-4 minuty
Zrób to smacznie