charakteryzują się ziemniaczano-serowym farszem z dodatkiem smażonej cebuli okraszone również podsmażoną cebulką. Poniższy przepis jest według mnie najlepszym przepisem na pierogi ruskie. Polecam. Pierogi Ruskie - Składniki: ciasto: 600 g mąki 1 i 1/4 szklanki ciepłej wody 2 łyżki oleju szczypta soli farsz: 1 kg ugotowanych i przestudzonych ziemniaków 250 g białego sera duża cebula masło sól pieprz cebula(...)Sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy, a następnie gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzamy i całkowicie studzimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na niewielkiej ilości masła do zrumienienia - studzimy. Ziemniaki oraz biały ser przeciskamy przez praskę (lub ścieramy na tarce). Następnie dodajemy do nich podsmażoną cebulkę wraz z masłem, doprawiamy solą oraz pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy
Słodka StronaCordon Bleu with eggplant. Składniki. 1 bakłażan 4 plasterki wędzonego białego sera 4 plasterki szynka gotowana sól pieprz tymianek zioła prowansalskie olej do smażenia 0,5 szklanki bułka tarta 1 jajko Wykonanie. Bakłażan pokroić na 8 plastrów. Posolić, pozostawić na 30 minut. Sól zmyć w celu pozbycia się goryczki, następnie plastry bakłażana osuszyć papierowym ręcznikiem. Grillować z obu stron, posypać(...)pieprzem i ziołami, położyć na papierowy ręcznik, w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Na 4 plastry bakłażana położyć po plasterku sera i szynki. Przykryć pozostałymi plastrami bakłażanów. Panierować w bułce tartej, roztrzepanym jajku i jeszcze raz w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor
Kulinarny karnet Christopheramąki ziemniaczanej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka przyprawy do dań chińskich 5 smaków szczypta pieprzu mielonego szczypta mielonego chili szczypta soli olej słonecznikowy do smażenia Pokroić bardzo drobno mięso z piersi kurczaka. Utrzeć ser żółty na tarce jarzynowej ( duże oczka).Kiełki pokroić na mniejsze kawałki ( jeśli były to kiełki konserwowe to odcedzić je przedtem). Wymieszać mięso z serem, jajkiem
Buniabaje w kuchniłyżki roztopionego masła 300 g pieczarek 50 g startego sera żółtego 2 małe ząbki czosnku Sos: 200 ml śmietanki 30% 50 g startego sera żółtego sól pieprz Wykonanie: Ciasto: Wszystkie składniki mieszamy, naleśniki smażmy na rozgrzanej patelni ok. 1 minuty z każdej strony. Farsz: W rondlu rozgrzewamy masło, następnie wrzucamy szpinak i smażymy około 3 minut, przekładamy(...)sitko i odciskamy wodę. Następnie rozgrzewamy w rondlu kolejną porcję masła i smażymy na niej pokrojone w plasterki pieczarki, sól i pieprz. Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy. Sos: Śmietankę mieszamy z serem, doprawiamy do smaku. Na każdy naleśnik nakładamy farsz około 2-3 łyżek, a następnie go zwijamy. Zwinięte naleśniki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem. Pieczemy około
Gorący kąsekCroquette with slices of bread Składniki 1 pajda chleba 2 łyżki majonez 4 plastry ser żółty 2 plastry szynka wędzona 1 pomidor chilli 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Wykonanie. Z pajdy pszennego chleba, odkroić skórkę, rozwałkować na folii spożywczej. Tak przygotowany chleb, posmarować majonezem, rozłożyć żółty ser, oprószyć chilli i położyć po dwa plasterki szynki wędzonej. Pomagając sobie
Kulinarny karnet Christopheradostanie taki rarytas, bo można go podawać dzieciom dopiero po 12 miesiącu. Składniki 2 polędwiczki wieprzowe kilka suszonych pomidorów w oliwie ser feta (prawdziwy jest najlepszy) troszkę tymianku - może być świeży lub suszony sól, pieprz, oliwa do smażenia w przepisie był również czosnek, ale ja robię bez i jest pysznie. Przygotowanie Polędwiczki oczyścić z błonek, umyć, osuszyć. Rozkroić każdą(...)wzdłuż i rozpłaszczyć ręką, aby powstał spory prostokąt. Posypać tymiankiem. Wzdłuż brzegu ułożyć grube plasterki sera feta i suszone pomidory. Zwinąć wszystko w roladę i związać sznurkiem. Posolic i popieprzyć polędwiczkę. Smażyć na oliwie z każdej strony, tak aby polędwiczki się zrumieniły. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec ok 20 minut w tempetarurze 170 stopni. Po upieczeniu zostawić
Kulinarne Inspiracjefasolę i podsmażamy. Jajko wbijamy do kuskusu, dodajemy cebulę z fasolą, łączymy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz dodajemy posiekane świeże oregano. Formujemy kotleciki, smażymy na oliwie do zrumienia. Posypujemy z wierzchu serem i zapiekamy kilka minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni termoobieg. SOS: Dwa żabki czosnku wyciskamy przez praskę, łączymy z jogurtem naturalnym. Solimy i pieprzymy
BaRepasniewielkie kosteczki, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy octem winnym, panierujemy w mące wymieszanej ze słodką papryką kukurydzę odsączamy, szczypiorek siekamy, ser ścieramy na tarce o szerokich oczkach Na patelni podgrzewamy odrobinę oleju rzepakowego, wylewamy porcję ciasta i kolejno smażymy naleśniki. Podane proporcje wystarczą na 5 porcji naleśnikowego Quesadilla Kurczaka smażymy na dosyć głębokim, gorącym oleju na złoty kolor, wyciągamy(...)desce przykrytej ręcznikiem papierowym. Naleśniki układamy na stosiku, odwracamy wystudzonymi do góry, układamy po 3 kawałki kurczaka, posypujemy kukurydzą, szczypiorkiem oraz serem. Przykrywamy drugim naleśnikiem i kładziemy na gorącej suchej patelni, najlepiej tej samej, a której smażyliśmy naleśniki, zapiekamy z dwóch stron Zdejmujemy z patelni, kroimy na 6 trójkącików, serwujemy na gorąco lub na zimno, z sosem barbecue lub posmarowane
Luźna Kuchniadrobno pokrojonej (lub pora, pieczarki, papryka wg. uznania) 10 dag. sera żółtego 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: Filet pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki wszystkie składniki wymieszać, smażyć na rozgrzanym tłuszczu. SMACZNEGO! Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku podzielcie się tym ze mną proszę( będę
Kuchnia Beatybiały dwukrotnie mielony – ok. 300 g * cukier puder – 4 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Mąkę , jajka , mleko sojowe i resztę składników dokładnie ze sobą mieszamy. Smażymy średniej wielkości naleśniki. Odkładamy w ciepłe miejsce. NADZIENIE: Ser biały mielony ucieramy z cukrem pudrem ( jego ilość zależy od naszych upodobań ). Brzoskwinie kroimy w plasterki. CAŁOŚĆ: Naleśniki smarujemy serem , pokrywamy brzoskwiniami i składamy
Ostra na Słodkotwarogowy łyżka cukru waniliowego Karmel: 2 banany pół szklanki cukru 2 łyżki wody 1 łyżka masła Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto naleśniki mieszamy razem...smażymy cienkie naleśniki... z podanych wartości wychodzi 5 naleśników... Ser i cukier mieszamy. W rondlu z dwoma łyżkami cukru wsypujemy cukier...gotujemy gdy już będzie miał barwę lekko żółto- brązową dodajemy masło i mieszamy
NaKońcuJęzykaSzpinak rozmrażamy, wstawiamy na durszlak, by ociekł z wody. Dodajemy do mięsa. Na to rozkruszamy ser feta, wyciskamy czosnek, doprawiamy odrobina soli i pieprz. Ser jest słony więc nadaje już smaku. Mieszamy i chwilę smażymy ok 5 min. Makaron gotujemy al dente. Dodajemy do szpinaku, mieszamy. Gotowe. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj
W kuchennym oknie Ewypora kilka liści kapusty pekińskiej Produkty na niespodziankę: 4 duże liście kapusty pekińskiej 1 liść z pora 12 sztuk krewetek tygrysich lub królewskich 250 g sera ricotta 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku. 1. Mięso, por, kapustę pekińską i marchewkę pokroić w paseczki. 2. Zagotować(...)minutę, aby się lekko sparzyły, następnie wyjąć i ułożyć każdy liść na płasko. 5. Oliwę rozgrzać na patelni dodać zmiażdżone ząbki czosnku i pokrojone krewetki, smażyć 2-3 minuty, ciągle mieszając. Dodać ser ricotta, delikatnie wymieszać i przyprawić do smaku. 6. Farsz z krewetek podzielić na 4 części i ułożyć na każdym liściu, zawinąć w kwadrat i związać paskiem
Jadło i czytadłofamily:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} 25 dag sera białeg o 1 cebula 1 jajko olej sól, pieprz szczypiorek smażona cebula mąka (ok. 2 szklanki) Sposób przygotowania: 1. Obraną i posiekaną cebulkę zrumienić na oleju. 2. Ser i ziemniaki zmieli ć lub przecisnąć
Kuchnia domowa Aniziarna Lubella ) 400 g pomidorów bez skóry z puszki 2 średnie cebule sól, pieprz oregano 120 g sera ricotta 2 jajka 100-120 g sera dojrzewającego ( u mnie Stary Olęder) lub parmezanu olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Bakłażana pokroić w plastry grubości około 2 cm. Każdy plaster bakłażana obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej. Na rozgrzany tłuszcz kłaść bakłażany(...)czasie pokroić cebulę, w nie za drobną kostkę. Cebulę podsmażyć na odrobinie oleju, do miękkości. Do cebulki dodać pomidory - smażyć, aż sos zgęstnieje ( około 8 minut ), mieszając. Odstawić sos do wystygnięcia. Zimny sos pomidorowy zmiksować z serem ricotta i jajami - dopraw do smaku. Ser zetrzeć na tarce. W naczyniu do zapiekania, średnicy około 20x25 cm układać plastry bakłażana. Na warzywa
kolorowotorcikowo