kotlety schabu bez kości 1 jajko 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki płatków kukurydzianych 1 łyżka sera tylu parmezan drobno startego sól i pieprz ząbek czosnku sok z jednej dużej pomarańczy olej do smażenia(...)starty ser na drugi. Do miski wbić jajko i porządnie roztrzepać. Kotlety obtoczyć najpierw w mące, potem jajku i panierce z serem i płatkami. Rozgrzać patelnię wlać 3-4 łyżki oleju i na już rozgrzany położyć kotlety. Smażyć na średnim ogniu po około 4-5 minut z każdej strony. Podawać zaraz po upieczeniu. Idealnym dodatkiem do takiego kotleta będzie puree
Gosia gotujesera gorgonzola 10 pomidorków koktajlowych sól pieprz oliwa z oliwek Dodatkowo: 20 dag sera długodojrzewającego - Maasdam (lub dowolnego) sól pieprz Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę, zeszklić, następnie dodać filet z indyka pokrojony w niedużą kostkę, doprawić solą i pieprzem. Smażymy kilka minut, a następnie przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy całość ok. 15 -20 minut(...)często mieszając, aż całkowicie się odmrozi. Gdy woda z niego odparuje, dodajemy łyżeczkę oliwy, 1/2 łyżeczki soli oraz 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Całość smażymy ok. 5 minut, a następnie dodajemy śmietankę i ser gorgonzola, zmniejszamy moc palnika i mieszamy całość do całkowitego rozpuszczenia sera. Zdejmujemy z palnika. Makron gotujemy al dente. Do naczynia żaroodpornego spryskanego oliwą wykładamy ugotowany
Delicious Titbitsszynki wędzonej · 10 dag sera żółtego · 1 marchew · ½ łyżeczki octu · Olej do smażenia · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Z udek wyjmujemy kości. 2. Doprawiamy przyprawą oraz solą(...)Szynkę drobno kroimy, dodajemy również do kapusty. 6. Doprawiamy pieprzem, solą oraz octem, prużymy 10 minut. 1. Mieszamy z startym na dużych oczkach serem. 2. Gotowym farszem napełniamy otwór mięsa. 3. Dokładnie zawijamy. 4. Układamy w woreczku do pieczenia. 5. Pieczemy 30 minut
Kulinarna Chwilajako przystawkę. Wszystko zależy od naszych "mocy przerobowych". Składniki na 4 porcje: 1 bakłażan 4 plasterki szynki szwarcwldzkiej 4 plasterki sera gouda 1 papryka bez skórki zioła prowansalskie sól, pieprz mąka, jajko, bułka tarta olej do smażenia Bakłażana pokroić wzdłuż na 8 plasterków, które należy wymoczyć przez 1/2 godziny w osolonej wodzie. Wyjąć z wody, osuszyć na papierowym ręczniku. Każdy(...)plaster posypać odrobiną ziół prowansalskich i pieprzem. Na plasterku bakłażana układamy, szynkę szwarcwaldzką, ser i kawałek czerwonej papryki bez skórki. Całość przykrywamy plastrem bakłażana, panierujemy w mące, jajku i tartej bułce i smażymy z obu stron na oleju. Można podać z sosem, ketchupem, bez sosu jest również bardzo smaczny
Kulinarny karnet Christopherawodzie, jeszcze gorące zmielić razem z serem. Boczek bardzo drobno pokroić i stopić na patelni. Gdy puści tłuszcz, dodać drobno posiekaną cebulę i smażyć razem do zeszklenia cebuli. Po wystudzeniu ziemniaków połączyć je ze startym serem i cebulką z boczkiem. Doprawić solą i pieprzem i ostrą papryką. Ciasto na pierogi wykonać wg sprawdzonego już przepisu: Najlepsze ciasto
MarciochaKucharzyzapiekałam w piekarniku, ale i tak było smacznie i aromatycznie. Polecam szczególnie na "leniwe" poranki. SKŁADNIKI: oliwa z oliwek do smażenia 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1 garść świeżego szpinaku 1 mięsisty pomidor 1 łyżka startego ostrego sera żółtego sól pieprz 1 jajko A jak to zrobić: Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na rozgrzanej oliwie(...)przypalił). Szpinak umyć i drobno pokroić. Wrzucić do podsmażonej cebuli i dusić, aż siądzie. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora i smażyć około 10 minut, aż masa zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na talerz. Posypać startym serem. Usmażyć (ja to zrobiłam na tej samej patelni) jajko sadzone, złożyć je na pół i ułożyć na wierzchu masy szpinakowo - pomidorowej. Smacznego
Kuchnia w opałachpieczarek 1 "trójkącik" sera topionego pieprz ziołowy czosnek sól masło klarowane WYKONANIE Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy na maśle klarowanym, dodając sól oraz przyprawy. Pod koniec łączymy z serem topionym i odstawiamy do wystygnięcia. Po tym czasie wykładamy pieczarki na ciasto francuskie zwijamy w rulon, a potem kroimy na plastry o szerokości
Zofianafeta, 1 ząbek czosnku, 600 g fileta z łososia, 1 ciasto francuskie, 1 jajko, 100 g płatków migdałowych, szczypta soli. Przygotowanie: Na maśle smażymy mrożony szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta i mieszamy, aż do całkowitego jego rozpuszczanie. Na koniec dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Ciasto francuskie kroimy na 4 równe części. Układamy
Aga w kuchnigruszki będzie takie dobre! Ahhh jak sobie przypomnę tylko jej smak... ;) Jadłam ją z sałatką z dużą ilości rukoli. Mięso pomimo braku panierki i smażenia go na głębokim oleju nie jest suche. A słonawy smak sera, przebija słodkawa gruszka. Polecam! 'pierś z kurczaka z błękitnym serem Lazur, owinięta w szynkę parmeńską podana z karmelizowaną gruszką' Składniki (na 2 porcje(...)ser Lazur i zawinąć jak dewolaja. Każdą pierś owinąć długim plastrem szynki parmeńskiej, w przeciwnym kierunku, niż zwijaliśmy pierś. Dzięki takiemu zawinięciu, pierś nam się nie rozwinie podczas pieczenia. Piersi umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec przez 45min w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Podczas pieczenia piersi, na patelni rozpuścić masło z miodem. Dodać pokrojoną w plastry gruszkę i smażyć
CookYourselfkilka różyczek brokułu 3 jajka od szczęśliwej kurki 1/2 szklanki mleka 1 łyżka mąki dużo pieprzu sos sojowy 3 łyżki oliwy opcjonalnie starty ser garść czarnych oliwek ( Jerzy przepraszam, musiałam coś od siebie dać) Sposób przyrządzenia : Warzywa dokładnie umyć, pokroić na kawałki mniejsze większe, jak lubicie. Rozgrzać 1 łyżkę oliwy na patelni(...)robić tak samo z pozostałymi warzywami jednocześnie skrapiając je odrobiną sosu sojowego. Jerzy twierdzi, że dzięki temu będzie pewność, że frittata w trakcie smażenia nie podejdzie wodą. Następnie roztrzepać jajka z mąką, mlekiem, startym serem ( frajda dla dzieci będzie się ciągnąć jak dawne krówki ciągutki) i przyprawami i zalać nimi warzywa w misce, dokładnie wymieszać.Dorzucić oliwki. Wszystko
pieprzny smaczekdobrze i smacznie jeść, wiele nie potrzeba! I wybaczcie mi te paskudne zdjęcia. Wieczorami ciężko jest zrobić ładne ujęcia, tym bardziej moim sprzętem xd SMAŻONY CAMEMBERT Z SOSEM TZATZIKI. /autorski;/ dla 1 osoby: krążek sera Camembert porcja sosu tzatziki pomidor Ser kładę na suchej, rozgrzanej patelni. Z powodu zawartości tłuszczu, nie powinien przywierać, jednak w przypadku ewentualngo przylepiania się
W kuchni Karmel-itkikiełbasy, np. śląskiej * 3 cebule * 2 czerwone papryki * 1 cukinia * 8 pomidorów * 2 garście fasolki szparagowej * 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego * 6 łyżek tartego żółtego sera * natka pietruszki * sól, pieprz, cukier * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę w półplasterki. Podsmażamy na patelni do czasu aż cebula zmięknie a kiełbasa się ładnie zrumieni. W tym czasie paprykę(...)pomidory w większą kostkę. Fasolkę kroimy na mniejsze części. Wszystkie warzywa przekładamy do garnka i dusimy pod przykryciem około 30 minut. Dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy serem i natką pietruszki. Ilość porcji: 6 Koszt wykonania: ok. 15 zł Czas wykonania: 1 h Źródło: "Encyklopedia gotowania.Najlepsze przepisy kuchni włoskiej
Pobite gary Barbaryząbki czosnku 100 g sera feta 3 jajka 100 ml kwaśnej śmietany 12% lub 18% pół łyżeczki ziół prowansalskich sól i pieprz olej do smażenia opcjonalnie - kilka plastrów pomidora opcjonalnie - około 150 g startego żółtego sera Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę przesiać i wymieszać z solą. Dodać żółtka, pokrojone w kostkę zimne masło i szybko zagnieść ciasto, dodając w trakcie zimną
Opowieści z piekarnikaposypania gotowych pierogów Wykonanie: 1. Zacznijmy od farszu. Ziemniaki myjemy i obieramy. Gotujemy w osolonej wodzie. 2. 4 cebule obieramy, drobno kroimy i smażymy na złoty kolor 3. Do miski wsypujemy pognieciony ser. 4. Ostygnięte ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Cebulę i ziemniaki dodajemy do sera wszystko mieszając i doprawiając do smaku solą i pieprzem. 5. Farsz
Mój pomysł nawersję robię rzadziej. Z podanego przepisu wychodzą 3 duże porcje. Składniki: 1 szklanka maki pszennej 3 jajka 600 g twarogu półtłustego Dodatkowo do smażenia: Olej Kilka łyżek bułki tartej. Sposób wykonania: Ser zmielić. Białka ubić na sztywną pianę. Do sera dodać żółtka, ubite białka, mąkę i szybko zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na kilka części i z każdej uformować wałeczek
Na słodko lub wytrawnie