smażony ser - 3789 przepisów (strona:44/253)

Łosoś ze szpinakiem w cieście 159

feta, 1 ząbek czosnku, 600 g fileta z łososia, 1 ciasto francuskie, 1 jajko, 100 g płatków migdałowych, szczypta soli. Przygotowanie:  Na maśle smażymy mrożony szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta i mieszamy, aż do całkowitego jego rozpuszczanie. Na koniec dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Ciasto francuskie kroimy na 4 równe części. Układamy

Aga w kuchni
Pierś z kurczaka z błękitnym serem Lazur, owinięta w szynkę parmeńską podana z karmelizowaną gruszką 210

gruszki będzie takie dobre! Ahhh jak sobie przypomnę tylko jej smak... ;) Jadłam ją z sałatką z dużą ilości rukoli. Mięso pomimo braku panierki i smażenia go na głębokim oleju nie jest suche. A słonawy smak sera, przebija słodkawa gruszka. Polecam! 'pierś z kurczaka z błękitnym serem Lazur, owinięta w szynkę parmeńską podana z karmelizowaną gruszką' Składniki (na 2 porcje(...)ser Lazur i zawinąć jak dewolaja. Każdą pierś owinąć długim plastrem szynki parmeńskiej, w przeciwnym kierunku, niż zwijaliśmy pierś. Dzięki takiemu zawinięciu, pierś nam się nie rozwinie podczas pieczenia. Piersi umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec przez 45min w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Podczas pieczenia piersi, na patelni rozpuścić masło z miodem. Dodać pokrojoną w plastry gruszkę i smażyć

CookYourself
Frittata 127

kilka różyczek brokułu  3 jajka od szczęśliwej kurki 1/2 szklanki mleka  1 łyżka mąki  dużo pieprzu  sos sojowy  3 łyżki oliwy  opcjonalnie starty ser garść czarnych oliwek ( Jerzy przepraszam, musiałam coś od siebie dać) Sposób przyrządzenia :   Warzywa dokładnie umyć, pokroić na kawałki mniejsze większe, jak lubicie. Rozgrzać 1 łyżkę oliwy na patelni(...)robić tak samo  z pozostałymi warzywami jednocześnie skrapiając je odrobiną sosu sojowego. Jerzy twierdzi, że dzięki temu będzie pewność, że frittata w trakcie smażenia nie podejdzie wodą. Następnie roztrzepać jajka z mąką, mlekiem, startym serem ( frajda dla dzieci będzie się ciągnąć jak dawne krówki ciągutki)  i przyprawami i zalać nimi warzywa w misce, dokładnie wymieszać.Dorzucić oliwki. Wszystko

pieprzny smaczek
SMAŻONY CAMEMBERT Z SOSEM TZATZIKI. 182

dobrze i smacznie jeść, wiele nie potrzeba! I wybaczcie mi te paskudne zdjęcia. Wieczorami ciężko jest zrobić ładne ujęcia, tym bardziej moim sprzętem xd SMAŻONY CAMEMBERT Z SOSEM TZATZIKI. /autorski;/ dla 1 osoby: krążek sera Camembert porcja sosu tzatziki pomidor Ser kładę na suchej, rozgrzanej patelni. Z powodu zawartości tłuszczu, nie powinien przywierać, jednak w przypadku ewentualngo przylepiania się

W kuchni Karmel-itki
Potrawka warzywna 204

kiełbasy, np. śląskiej * 3 cebule * 2 czerwone papryki * 1 cukinia * 8 pomidorów * 2 garście fasolki szparagowej * 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego * 6 łyżek tartego żółtego sera * natka pietruszki * sól, pieprz, cukier * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę w półplasterki. Podsmażamy na patelni do czasu aż cebula zmięknie a kiełbasa się ładnie zrumieni. W tym czasie paprykę(...)pomidory w większą kostkę. Fasolkę kroimy na mniejsze części. Wszystkie warzywa przekładamy do garnka i dusimy pod przykryciem około 30 minut. Dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy serem i natką pietruszki. Ilość porcji: 6 Koszt wykonania: ok. 15 zł Czas wykonania: 1 h Źródło: "Encyklopedia gotowania.Najlepsze przepisy kuchni włoskiej

Pobite gary Barbary
Tarta z brokułem i serem feta 164

ząbki czosnku 100 g sera feta 3 jajka 100 ml kwaśnej śmietany 12% lub 18% pół łyżeczki ziół prowansalskich sól i pieprz olej do smażenia opcjonalnie - kilka plastrów pomidora opcjonalnie - około 150 g startego żółtego sera Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę przesiać i wymieszać z solą. Dodać żółtka, pokrojone w kostkę zimne masło i szybko zagnieść ciasto, dodając w trakcie zimną

Opowieści z piekarnika
Pierogi ruskie 157

posypania gotowych pierogów Wykonanie:  1. Zacznijmy od farszu. Ziemniaki myjemy i obieramy. Gotujemy w osolonej wodzie.  2. 4 cebule obieramy, drobno kroimy i smażymy na złoty kolor 3. Do miski wsypujemy pognieciony ser.  4. Ostygnięte ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Cebulę i ziemniaki dodajemy do sera wszystko mieszając i doprawiając do smaku solą i pieprzem.  5. Farsz

Mój pomysł na
Leniwe pierogi II 157

wersję robię rzadziej. Z podanego przepisu wychodzą 3 duże porcje. Składniki: 1 szklanka maki pszennej   3 jajka 600 g twarogu półtłustego Dodatkowo do smażenia: Olej Kilka łyżek bułki tartej. Sposób wykonania: Ser zmielić. Białka ubić na sztywną pianę. Do sera dodać żółtka, ubite białka, mąkę i szybko zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na kilka części i z każdej uformować wałeczek

Na słodko lub wytrawnie
Filety faszerowane papryką, serem i limonką 161

osób: - 4 małe filety drobiowe - sok z połowy limonki - 1/2 czerwonej papryki - 1 duża cebula - 5 pieczarek - 2 kopiaste łyżki startego sera - 4 ząbki czosnku - majeranek - sól - pieprz - olej  1. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy drobno pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę i pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Patelnie zestawiamy z płyty grzewczej dodajemy sok z limonki oraz starty

Apetyczna babeczka
Sernik z makiem i jabłkami Siostry Anastazji 350

ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy cukier i smażymy do miękkości. Pod koniec smażenia wsypujemy do jabłek galaretkę w proszku, dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze chwilę. PRZEŁOŻENIE PLACKA: Ciasto z makiem i serem - masa jabłkowa - kruchy placek Gotowe ciasto możemy ozdobić polewą bądź lukrem

psgotujemy
Naleśniki ze szpinakiem i grzybami według Julii Child 228

szczypta gałki muszkatołowej Farsz 2 opakowania szpinaku Ząbek czosnku 300g świeżych grzybów np. pieczarek lub podgrzybków Masło Cebula Sól, pieprz 250g startego żółtego sera Przygotowanie beszamelu : Na patelni roztapiamy masło i dodajemy mąkę mieszając intensywnie. Smażymy około 2 minuty na średnim ogniu. Czekamy do lekkiego spienienia powstałej masy. Zdejmujemy z ognia i przekładamy do garnka. Dolewamy gorącego mleka energicznie roztrzepując(...)kilka minut. Grzyby początkowo powinny wchłonąć masło, a kiedy się przyrumienią „oddać”. Dodajemy połowe łyżki siekanej cebuli, sól i pieprz, smażymy chwilkę i zestawiamy z ognia.  Naczynie do zapiekanek smarujemy niewielką ilością beszamelu i posypujemy dwoma łyżkami żółtego sera. Mieszamy szpinak i grzyby oraz ½ szklanki sosu. Na każdego naleśnika nakładamy farsz i zwijamy w rulonik. Układamy naleśniki w naczyniu

Kolizje Smaków
Pieczarki faszerowane 108

Przepis pożyczony od koleżanki Martuchy - wyszły przepyszne:) Potrzebujemy: 10 dużych pieczarek 25 dkg mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowego) kilka plastrów sera żółtego sól, pieprz, oregano i majeranek Mięso mielone przyprawiamy i smażymy na patelni. Pieczarki obieramy, myjemy i zostawiamy tylko "kapelusiki". Kiedy mięso jest gotowe, układamy je w środku kapelusików i przykrywamy serem żółtym.  Wszystko do piekarnika

Kolejny blog o gotowaniu
Sakiewki szpinakowe z kurczakiem w sosie śmietanowym 391

mniejsze - proszek do pieczenia – 1 łyżeczka - gałka muszkatałowa – 1 łyżeczka - sól – 1 łyżeczka - olej – 4 łyżki FARSZ : - filet z kurczaka – ok. 400 g - ser żółty – 100 g - cebula – 2 szt - olej – 50 ml - sól , pieprz , papryka – 1 szczypta SOS : - śmietana 18 % słodka – 250 ml - masło – 2 łyżki - mąka(...)ciepłe miejsce. FARSZ : Fileta oczyszczamy. Kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą , pieprzem i papryką. Cebulkę drobno siekamy. Podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy mięso i smażymy do miękkości ( uważając , żeby się nie przypaliło ). Ser trzemy na tarce. SOS : Roztapiamy masło. Dodajemy mąkę i robimy jasną zasmażkę. Dodajemy śmietanę i drobniutko posiekany czosnek. Doprawiamy solą , pieprzem i cukrem. Gotujemy do momentu zgęstnienia

Ostra na Słodko
Bakłażan faszerowany pieczarkami i fetą 259

łyżeczki sera feta 1 mała cebula garść natki pietruszki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka słodkiej, suszonej papryki ser cheddar do posypania 1 łyżka oleju do smażenia Bakłażana umyć i przeciąć na pół. Miąższ naciąć nożem wzdłuż i w poprzek (tworząc drobną kostkę). Uważać żeby nie naciąć skórki bakłażana. Miąższ posolić używając(...)farsz. Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Przesmażyć cebulę a następnie dodać pieczarki. Przyprawić solą (1/2 łyżeczki), pieprzem, wyciśniętym czosnkiem, suszoną papryką i oregano. Smażyć aż pieczarki wyraźnie zmniejszą swoją objętość. Następnie dodać krojone pomidory. Gotować na patelni od czasu do czasu mieszając, aż farsz zgęstnieje. Bakłażana wyjąć z piekarnika. Przy pomocy łyżeczki delikatnie usunąć

Bullio
Pudding chlebowy ze szpinakiem i kalafiorem 198

masła  szpinak - u mnie świeży - 2 opakowania pomidory w puszce pół ugotowanego kalafiora (można pominąć) 3 ząbki czosnku pół cebuli 10 dag żółtego sera garść orzechów włoskich albo piniowych olej do smażenia sól, pieprz Wycinani skórki od kromek chleba. Kalafior gotujemy w osolonym wrzątku. W miseczce mieszamy jajko z mlekiem, roztopionym masłem, solą i pieprzem. Szpinak(...)skórki, zalewamy masą jajeczno-mleczną, następnie układamy różyczki ugotowanego kalafiora, podsmażony szpinak z cebulą i czosnkiem oraz pomidory z puszki. Całość posypujemy tartym, żółtym serem. Na wierzch układamy posiekane orzechy. :) Całość pieczemy w 200 stopniach C przez około 20 minut do roztopienia się sera.  wykładamy dno naczynia chlebem chleb zalewamy masą jajeczną chlebowy

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania