Składniki : filet z kurczaka 4-5 średnich pieczarek 2-3 plastry sera żółtego pół średniej papryki - u mnie żółtej ewentualnie 2-3 suszone śliwki - wcześnie je namoczyłam sól, pieprz jajko, cebula olej do smażenia, tarta bułka Przygotowanie: Po przekrojeniu mięsa uzyskałam 8 dość cienkich plastrów, które lekko rozbiłam i posypałam pieprzem Pieczarki i cebulę pokroiłam drobno(...)przesmażyłam na oleju, posoliłam - wystudziłam farsz Na płatach mięsa kładłam po łyżeczce farszu, mały paseczek papryki (do części dałam kawałki śliwki) i wąski plasterek sera Zwijałam mięso, maczałam w roztrzepanym jajku, bułce i smażyłam ze wszystkich stron na dość głębokim tłuszczu. Jeśli komuś wydaje się, że jest to danie pracochłonne, są to tylko pozory :) Smacznego
Proste Potrawymiędzyczasie przygotować nadzienie. Ser rozgnieść w miseczce na gładką masę. Dodać żółtka, cukier oraz jogurt naturalny aby nadzienie było bardziej plastyczne. Naleśniki smażyć z dwóch stron na patelni teflonowej. Posmarowane serem składać wedle uznania. Można polać je ulubioną konfiturą, u mnie żurawinową
cooklifeSkładniki na 4 porcje: ok. 4 garści świeżego szpinaku, posiekanego 2 duże ząbki czosnku 120 g sera feta sól i pieprz do smaku 4 piersi z kurczaka olej do smażenia Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy, wrzucamy czosnek i szpinak. Smażymy aż liście szpinaku zwiędną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zawartość patelni przekładamy do miseczki, mieszamy z pokruszonym serem
Jadło i czytadłoprzygotowania: 20 minut Składniki: Opakowanie świeżego czarnego makaronu (lub porcja na 3 osoby) 2 pojedyncze filety z kurczaka 200 ml śmietany 12% 80g sera gorgonzola 2 cebule 1 ząbek czosnku Pęczek natki pietruszki Olej rzepakowy do smażenia Przyprawy: świeżo mielony pieprz Makaron gotujemy do miękkości(...)osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju rzepakowego. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz pokrojonego w kostkę kurczaka. Całość smażymy na złoty kolor. Następnie zalewamy śmietaną oraz dodajemy pokrojony ser. W czasie, kiedy ser rozpuszcza się na patelni natkę pietruszki myjemy oraz siekamy. Dorzucamy na patelnię i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Makaron wykładamy na talerz
Kolizje Smakówłyżka przyprawy do kurczaka Prymat 6 ząbków czosnku 3 ogórki gruntowe 3 łyżki jogurtu greckiego Tolonis 3 łyżki oliwy z oliwek (gazetka zaleca olej rzepakowy) cebula 1/3 sera sałatkowego feta Luxmilk sól i pieprz do smaku świeże oregano (dodałam dodatkowo) 1 jajko (dodałam dodatkowo) Przygotowanie: Ryż należny ugotować, przestudzić i wymieszać z przeciśniętym ząbkiem czosnku oraz z posiekaną(...)przyprawą do kurczaka, posiekaną 1/4 cebuli, odrobiną posiekanej natki, dodajemy także 1 jajko. Lepimy kulki i z nich formujemy takie rurki grube :) nabijamy na patyczki szaszłykowe. Smażymy aż mięsko stanie się chrupiące. Ser kroimy na paski lub plastry, dodajemy świeże oregano i cebulkę. Do jogurtu dodajemy natkę drobno posiekana i utarte obrane ogórki, doprawiamy solą i pieprzem. Czym
ClauditteMissCookingdente. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i wrzucamy cebulę. Podsmażamy. Boczek kroimy i dorzucamy na patelnie. Smażymy przez jakieś 5 minut. W tym czasie zółtka jaj łączymy ze śmietaną, serem i doprawiamy. Kiedy makaron się ugotuje to go odcedzamy ( nie przelewamy zimną wodą!) i dorzucamy na patelnie. Całość chwilkę smażymy i dorzucamy naszą
Kolizje Smakówtego żadnych dodatków, wystarczy zwykły ketchup. Składniki: 600 g cukinii 300 g szynki wieprzowej 15 dag żółtego sera 2 małe jajka 5 łyżek mąki sól,pieprz, zioła prowansalskie olej rzepakowy do smażenia Sposób przyrządzenia: Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić. Odcisnąć nadmiar soku. Szynkę i ser również zetrzeć na tarce
pieprzny smaczekrozwałkować taką ilość ciasta ;-) SKŁADNIKI Na ciasto: 250 g mąki pszennej 125 g masła 1 żółtko szczypta soli łyżka zimnej wody Na nadzienie: 250 ml śmietanki 30% 125 g sera żółtego 2 duże pory około 200 g boczku wędzonego 2 jajka 1 kulka mozzarelli do smaku: sól, pieprz, oregano WYKONANIE Ciasto: Masło posiekać nożem. Mąkę wsypać do miski(...)pokroić w kostkę, białe części z porów w krążki. Na patelni rozpuścić trochę masła, dodać boczek i smażyć przez jakiś czas. Następnie dodać pory i mieszając smażyć jeszcze przez około 5 minut. Ser potrzeć na tarce. Do miski wbić jajka, rozmieszać je trzepaczką. Dodać śmietankę, potarty ser, doprawić solą, pieprzem i oregano. Tarta: Na gotowy kruchy spód wyłożyć równomiernie boczek
Passions hobbies lifenielubi naleśników? Ja kocham :) Tym razem zapraszam na naleśniki z serem twarogowym , bitą śmietaną kremówką oraz owocami. Naleśniki smażymy na masełku , daje to super chrupkości. Smacznego :) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI NA 10 SZTUK: Ciasto(...)wody 2 jajka 2 łyżki oleju 2 łyżki cukru brązowego Szczypta soli Twarożek 200 g sera białego 150 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru Dodatki 200 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru Szczypta soli Owoce Masło do podsmażenia naleśników Olej rzepakowy do smażenia naleśników PRZYGOTOWANIE: Składniki ciasta łącze ze sobą za pomocą miksera. Patelnię rozgrzewam a następnie
Gotowanie Patkispirytusu olej do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie : Mąkę przesiać na stolnicę , dodać : jajka , śmietanę spirytus , cukier , cukier waniliowy , przeciśnięty przez praskę ser. Zagnieść ciasto. Rozwałkować , wykrawać dowolne kształty z dziurką w środku . Smażyć w dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączać z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem. Pyszne i proste :) Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilidomieszką drożdży i pięknego rumianego odcieniu, kruchości i niecodziennych połączeń smakowych w postaci farszu. A mianowicie zapraszamy Was na: pieczone pierogi z farszem z upieczonych buraków, ugotowanych ziemniaków, sera feta, usmażonego boczku, czosnku i duuużej ilości natki pietruszki(dość niecodziennie prawda?) Pierogi pieczone są o tyle świetne, iż smakują idealnie nawet na zimno - np. przekąskę do pracy(...)jajko - do posmarowania pierogów przed upieczeniem Farsz: 2 duże ziemniaki 2 średniej wielkości buraki 4 ząbki czosnku 300g boczku 1-3 łyżki masła do smażenia pół natki pietruszki pół opakowania sera feta pół łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej świeżo zmielona sól morska świeżo zmielony pieprz Sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka śmietanki 36% (opcjonalnie
Symfonia Smakówboczku wędzonego 1 duża cebula 1 duży brokuł 2 pory (białe części) 4-5 ząbków czosnku 300 ml śmietany 30% 3 jajka 250 g startego żółtego sera 3-4 łyżki masła do smażenia sól, pieprz, szczypta mielonego kminu rzymskiego, papryka słoska i opcjonalnie płatki chilli masło do wysmarowania naczynia 1. Ziemniaki obrać i pokroić w talarki. Wrzucić talarki na osoloną(...)wysmarować masłem. Wyłożyć 1/3 część ziemniaków. Na ziemniaki wyłożyć połowę ugotowanego brokuła, połowę usmażonego boczku, połowę porcji pora z cebulą. Posypać 1/3 częścią startego żółtego sera. Na to wyłożyć drugą część ziemniaków. Na ziemniaki drugą część brokuła, boczku, pora i cebuli oraz drugą część startego żółtego sera. Na ser wyłożyć ostatnią część ziemniaków. (Ostatnia część sera zostaje do posypania
UgotujmyTo.pljuż wiecie jest bardzo wybredny:) Składniki: 150 g świeżego szpinaku 150 g serka ricotta 1 cebula 1 ząbek czosnku masło do smażenia 6 naleśników usmażonych np. z tego Tutaj przepisu odrobina soku z cytryny garść sera żółtego startego na tarce na grubych oczkach Wykonanie: Usmażyć naleśniki wg ulubionego przepisu (nie powinny zawierać cukru) lub Tego . Przygotować farsz(...)masła, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, zeszklić, zezłocić, dodać pokrojony drobniutko ząbek czosnku, smażyć chwilę razem. Następnie wrzucić poszatkowane lekko liście szpinaku, smażyć tak długo, aż szpinak zmięknie i będzie gotowy, ostudzić. W misce wymieszać ser ricotta, usmażony szpinak i odrobinę soku z cytryny. Nakładać farsz na naleśniki, zwinąć w rulony. Składniki na SOS ŚMIETANOWY: 150 ml śmietany kremówki
Blondynka Gotujerozwałkowanego w formie prostokąta, łatwiej i wygodniej będzie nam zrobić tartę prostokątną ) Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. rozłożyć na nim ugotowane plasterki ziemniaków, na ziemniakach smażony boczek z cebulą , posypać tartym serem i doprawić pieprzem. Polać śmietaną. Nadzienie układamy tak aby zostawić ok 2 cm pasek pustego ciasta dookoła tarty. Wszystko przykrywamy drugim , większym kawałkiem ciasta, dociskamy brzegi
Stare Garypiersi z kurczaka przyprawa do drobiu sól 200 g rukoli 200 g żółtego sera w plastrach (np. morskiego) 1 papryka czerwona olej do smażenia Dzisiaj ponownie danie z drobiu. Już od dawna miałam ochotę na jakieś danie z wykorzystaniem rukoli. Jej orzechowy aromat, doskonale komponuje się z mięsem drobiowym. P aprykę zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku(...)umyć, odsączyć z nadmiaru wody i drobno posiekać. Brać pojedynczo płaty kurczaka i układać na nich kolejno: posiekaną rukolę, plaster żółtego sera i paprykę. Następnie delikatnie zawijać roladki. Dla zabezpieczenia, żeby nam się nie rozpadły w trakcie smażenia można owinąć nitką, którą później bez problemu można zdjąć. Przygotować patelnię teflonową. Wlać olej. Rozgrzać i smażyć na nim roladki na złoty
Świat Domowej Kuchni