smażony ser - 3789 przepisów (strona:48/253)

Pulpety z serkiem topionym w sosie koperkowym 263

kremowym serkiem topionym smakują wyśmienicie. Pulpety w sosie koperkowym występują w polskich domach od lat. Ja trochę urozmaiciłam je dodając do środka po kosteczce sera topionego, dzięki czemu nabrały fajnego smaku. Pulpety z serkiem topionym w sosie koperkowym Drukuj przepis Ilość porcji: 4 Składniki -0,5 kg mięsa mielonego -1 cebula -1 jajko -2 łyżki(...)kostki (około 1 x 1 cm ). Kawałek serka odkładamy do sosu. Mięso dzielimy na 12 części. Każdą kulkę mięsa spłaszczamy, w środek wkładamy kostkę sera, formujemy okrągłe kotleciki. Obtaczamy delikatnie w bułce tartej i smażymy na patelni do zrumienia. Podsmażone kotlety przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut. Pod koniec gotowania sos zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną

Marta Gotuje
Sałatka z karmelizowaną gruszką i serem z niebieską pleśnią 130

patelni rozgrzewamy masło, wkładamy gruszki, skrapiamy je sokiem z 1/2 cytryny i posypujemy łyżeczką cynamonu. Smażymy około 2 minuty, po czym dodajemy miód i smażymy kolejne 3 minuty. Orzechy prażymy na suchej patelni. Ser kroimy w plasterki. Na talerzu układamy rukolę, gruszki, plasterki sera i uprażone orzechy. Sos: W soku z 1/2 cytryny rozpuszczamy szczyptę soli i dodajemy świeżo mielony

Smakowity Blog Kulinarny
Pierogi z kaszą gryczaną, serem, boczkiem i cebulką 187

słodka i ostra - S&P Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, tak aby się nie przypalił. W połowie smażenia dodać drobno posiekaną cebulę i podsmażyć na złoto. Przestudzić. Ser rozdrobnić, dodać kaszę gryczaną i podsmażony boczek z cebulą. Wymieszać. Doprawić do smaku. Ciasto rozwałkować i wycinać krążki. Pierogi nadziać i wrzucać na gotujący

CookYourself
Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym. 171

Składniki: Kotlety 5 jajek ugotowanych na twardo 1 surowe jajko 3 płaskie łyżki tartej bułki 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka startego sera gouda 2 łyżki szczypiorku sól, pieprz, papryka słodka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sos pieczarkowy 1 duża cebula 250 g pieczarek 250 ml śmietany słodkiej sól,pieprz,papryka słodka, papryka ostra 2 łyżki masła klarowanego(...)Wykonanie: Ugotowane jajka drobno posiekać, dodać surowe jajko, 3 łyżki bułki tartej, śmietanę, starty ser, posiekany szczypiorek. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Całość dokładnie wymieszać i formować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtoczyć z dwóch stron w bułce tartej i smażyć na małym ogniu. Sos Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka, dodać obrane

O kuchni z uczuciem
Burger z polskiej wołowiny 190

portalem beefmania.org Składniki (na 3 burgery): 200 g wołowego mięsa mielonego (tatar) 1 łyżeczka musztardy dijon 1/2 cebuli Oliwa z oliwek do smażenia Dodatki: 3 bułki pełnoziarniste kajzerki 3 łyżki listków roszponki 1 pomidor gruszkowy 3 plastry sera topionego 1 ogórek kiszony Sos: 1 łyżka ketchupu 1 łyżka majonezu Przepis:  Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy(...)kotlety odkładamy na ok. 20 minut do lodówki. Po tym czasie, rozgrzewamy oliwę na patelni grillowej i smażymy ok. 3 minuty z każdej strony. Kotlety przyciskamy łopatką do patelni, aby dokładnie się przypiekły. Po usmażeniu, kładziemy na wierzch kotleta plaster sera i trzymamy pod przykryciem ok. 1 minuty na małym ogniu. Następnie ściągamy kotlety z patelni. Bułki rozcinamy

Emcia Pichci
Tort z kani 119

farsz: 1/2 szklanki kaszy gryczanej 1 cebula czerwona natka pietruszki 1 papryka czerwona mała 10 dkg sera żółtego sól, pieprz papryka słodka pieprz czerwony kulki Kanie pozbawiam nóżek, myję. Najpierw obtaczam kapelusze w jajku potem w bułce tartej. Posypuje solą, pieprzem i smażę na rozgrzanym oleju. Farsz: Kasze płuczę, przekładam(...)garnka i wlewam szklankę wody. Gotuję do miękkości. Cebule kroję drobno i smażę na oleju, dodaję pokrojoną paprykę w małą kostkę i dalej smażę. Kaszę przekładam do miski, dodaję paprykę z cebulą wystudzone, starty ser żółty/łyżkę sera odkładam do posypania/ , pokrojoną natkę, sól, pieprz, paprykę słodką i mieszam. W naczyniu do zapiekania układam największego grzyba, na nim farsz, kolejny

wesoła kuchnia
160. Kukurydza z sosem krewetkowym 136

Kukurydzę należy ugotować w lekko osolonej wodzie ok. 20-30 minut. Na maśle smażymy rozgnieciony czosnek, ok. 2 minut, dodajemy krewetki, solimy, pieprzymy i smażymy ok. 3 minut. W tym czasie w osobnym garnuszku roztapiamy ser niebieski i dodajemy go do usmażonych krewetek. Na sam koniec dodajemy łyżkę śmietany.   PARYSKA DIETA

Jadło i czytadło
Szybkie roladki z serem i szynką 311

przy gościach tylko usmażyć i gotowe! Podawać z sosem czosnkowym lub majonezowo-keczupowym. SKŁADNIKI: 12 kromek chleba tostowego (u mnie wieloziarnisty) 12 plastrów sera żółtego 12 plastrów szynki ew. 1-2 łyżki masła do smażenia Panierka: mąka jajko bułka tarta 1. Z kromek chleba tostowego usunąć skórki a pozostały miąższ lekko rozwałkować. 2. Na każdą rozwałkowaną kromkę położyć po plastrze

Kto ugości moich gości?
Tarteletki na śniadanie 145

łyżki posiekanej natki pietruszki,  olej. Cebule obrać, drobno posiekać, podsmażyć na odrobinie oleju przez około 15 minut na małym ogniu. Pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek. Dusić chwilkę. Przełożyć do miseczki, dodać starty ser, posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia nałożyć farsz do wylepionych tarteletek. Resztę ciasta rozwałkować, wyciąć kółka, przykryć

Z miłości do słodkości
Naleśniki chłopskie 1387

szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1 jajko 1 łyżeczka suszonego koperku szczypta soli Farsz: 200 g sera białego 7 ugotowanych ziemniaków cebula sól  pieprz vegeta Przygotowanie: Ciasto - wszystkie składniki miksujemy i smażymy cienkie naleśniki. Do smażenia naleśników polecam specjalną, cienką patelnię;) Farsz - ziemniaki gotujemy i mielimy maszynką. Do ziemniaków dodajemy biały ser, podsmażoną

Lawendowe Niebo
Naleśniki gryczane z jajkiem sadzonym 226

żółtego sera 100 g szynki szczypiorek W blenderze lub mikserem wymieszać mąkę z wodą, mlekiem i roztopionym masłem. Dodać szczyptę soli i pieprzu. Smażyć naleśniki po minucie z każdej strony. Osobno usmażyć jajka sadzone, a ser zetrzeć na tarce. Na usmażonych naleśnikach ułożyć po porcji sera, następnie plaster szynki i jajko. Końce naleśników zawinąć tak, aby otrzymały kwadratowy kształt. Podgrzać

wyzwania kuchenne
Quesadilla Dukana 92

jajko bełtamy razem w misce. Wylewamy na rozgrzaną, nieprzywierającą patelnię z płaskim dnem (możemy ją wysmarować odrobiną tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego) i smażymy naleśnik z dwóch stron. W międzyczasie kroimy wędlinę i ser w cienkie paseczki. Przekładamy usmażony naleśnik na talerz, po czym obkładamy go szynką i serem jak pizzę. Składamy naleśnik na pół i wkładamy do mikrofalówki

Proste-przepisy.pl
Zapiekanka ziemniaczana z brokułami i boczkiem 1375

boczku 1 duży brokuł 2 cebule 1 por (biała część) 5 ząbków czosnku 300 ml śmietany 18% 3 jajka 150 g tartej mozzarelli 250g sera żółtego sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie masło do smażenia i wysmarowania foremki PRZYGOTOWANIE Ziemniaki kroimy w plasterki (ok.0,5 cm) i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy ok.10 min., tak by za bardzo nie zmiękły(...)podsmażmy warzywa do miękkości. Dodajemy boczek i jeszcze kilka minut smażymy razem.   Duże naczynie żaroodporne (tu owalne 27x22 cm) smarujemy masłem. Układamy 1/3 ziemniaków - pieprzymy i posypujemy słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Następnie kładziemy połowę różyczek brokuła i połowę boczku z cebulą. Posypujemy 1/3 startego sera żółtego. Analogicznie układamy drugą warstwę - ziemniaki, przyprawy, brokuły, boczek z cebulą

Moje Kuchenne Rewelacje
Szpinak na szybko w sosie serowym 1597

czyli w czasie gotowania się makaronu) Co jest potrzebne: pierś kurczaka 5 ząbków czosnku paczka świeżego szpinaku (może być mrożony, też jest dobry) 250g sera gouda ( może być Twój ulubiony)  śmietana 18% olej do smażenia makaron (taki jak lubisz) Kroimy pierś kurczaka i obsmażamy na patelni z olejem, dodajemy pokrojony lub wyciśnięty czosnek i obsmażamy. Dodajemy szpinak i trochę

Niezły Młynek
Jak zrobić krokiety z chleba tostowego? 852

chleba tostowego. Każdy kawałek chleba wałkujemy cienko. Na każdy rozwałkowany kawałek chleba kładziemy plasterek sera, małą, cienką kiełbaskę np. cienką kiełbaskę staropolską lub dobrej jakości parówkę, całość dokładnie zwijamy, dokładnie moczymy w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu i panierujemy w bułce tartej. Krokiety smażymy na złoto z każdej strony zaczynając od łączenia krokieta! U nas krokiety z chleba(...)będę pisać ile sztuk jakiego produktu potrzebujemy, gdyż wszystko zależy od ilości krokietów, które chcemy przygotować. Oprócz chleba, kiełbasy, plastrów sera potrzebujemy do tego jeszcze jajka, bułkę tartą, sól i pieprz do doprawienia i olej do smażenia. Z apraszam na pyszne, chrupiące krokieciki z chleba tostowego. Podajemy krokiety np. z ketchupem The post Jak zrobić krokiety z chleba tostowego? appeared

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania