portalem beefmania.org Składniki (na 3 burgery): 200 g wołowego mięsa mielonego (tatar) 1 łyżeczka musztardy dijon 1/2 cebuli Oliwa z oliwek do smażenia Dodatki: 3 bułki pełnoziarniste kajzerki 3 łyżki listków roszponki 1 pomidor gruszkowy 3 plastry sera topionego 1 ogórek kiszony Sos: 1 łyżka ketchupu 1 łyżka majonezu Przepis: Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy(...)kotlety odkładamy na ok. 20 minut do lodówki. Po tym czasie, rozgrzewamy oliwę na patelni grillowej i smażymy ok. 3 minuty z każdej strony. Kotlety przyciskamy łopatką do patelni, aby dokładnie się przypiekły. Po usmażeniu, kładziemy na wierzch kotleta plaster sera i trzymamy pod przykryciem ok. 1 minuty na małym ogniu. Następnie ściągamy kotlety z patelni. Bułki rozcinamy
Emcia Pichcifarsz: 1/2 szklanki kaszy gryczanej 1 cebula czerwona natka pietruszki 1 papryka czerwona mała 10 dkg sera żółtego sól, pieprz papryka słodka pieprz czerwony kulki Kanie pozbawiam nóżek, myję. Najpierw obtaczam kapelusze w jajku potem w bułce tartej. Posypuje solą, pieprzem i smażę na rozgrzanym oleju. Farsz: Kasze płuczę, przekładam(...)garnka i wlewam szklankę wody. Gotuję do miękkości. Cebule kroję drobno i smażę na oleju, dodaję pokrojoną paprykę w małą kostkę i dalej smażę. Kaszę przekładam do miski, dodaję paprykę z cebulą wystudzone, starty ser żółty/łyżkę sera odkładam do posypania/ , pokrojoną natkę, sól, pieprz, paprykę słodką i mieszam. W naczyniu do zapiekania układam największego grzyba, na nim farsz, kolejny
wesoła kuchniaKukurydzę należy ugotować w lekko osolonej wodzie ok. 20-30 minut. Na maśle smażymy rozgnieciony czosnek, ok. 2 minut, dodajemy krewetki, solimy, pieprzymy i smażymy ok. 3 minut. W tym czasie w osobnym garnuszku roztapiamy ser niebieski i dodajemy go do usmażonych krewetek. Na sam koniec dodajemy łyżkę śmietany. PARYSKA DIETA
Jadło i czytadłoprzy gościach tylko usmażyć i gotowe! Podawać z sosem czosnkowym lub majonezowo-keczupowym. SKŁADNIKI: 12 kromek chleba tostowego (u mnie wieloziarnisty) 12 plastrów sera żółtego 12 plastrów szynki ew. 1-2 łyżki masła do smażenia Panierka: mąka jajko bułka tarta 1. Z kromek chleba tostowego usunąć skórki a pozostały miąższ lekko rozwałkować. 2. Na każdą rozwałkowaną kromkę położyć po plastrze
Kto ugości moich gości?łyżki posiekanej natki pietruszki, olej. Cebule obrać, drobno posiekać, podsmażyć na odrobinie oleju przez około 15 minut na małym ogniu. Pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek. Dusić chwilkę. Przełożyć do miseczki, dodać starty ser, posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia nałożyć farsz do wylepionych tarteletek. Resztę ciasta rozwałkować, wyciąć kółka, przykryć
Z miłości do słodkościszklanka mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1 jajko 1 łyżeczka suszonego koperku szczypta soli Farsz: 200 g sera białego 7 ugotowanych ziemniaków cebula sól pieprz vegeta Przygotowanie: Ciasto - wszystkie składniki miksujemy i smażymy cienkie naleśniki. Do smażenia naleśników polecam specjalną, cienką patelnię;) Farsz - ziemniaki gotujemy i mielimy maszynką. Do ziemniaków dodajemy biały ser, podsmażoną
Lawendowe Niebożółtego sera 100 g szynki szczypiorek W blenderze lub mikserem wymieszać mąkę z wodą, mlekiem i roztopionym masłem. Dodać szczyptę soli i pieprzu. Smażyć naleśniki po minucie z każdej strony. Osobno usmażyć jajka sadzone, a ser zetrzeć na tarce. Na usmażonych naleśnikach ułożyć po porcji sera, następnie plaster szynki i jajko. Końce naleśników zawinąć tak, aby otrzymały kwadratowy kształt. Podgrzać
wyzwania kuchennejajko bełtamy razem w misce. Wylewamy na rozgrzaną, nieprzywierającą patelnię z płaskim dnem (możemy ją wysmarować odrobiną tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego) i smażymy naleśnik z dwóch stron. W międzyczasie kroimy wędlinę i ser w cienkie paseczki. Przekładamy usmażony naleśnik na talerz, po czym obkładamy go szynką i serem jak pizzę. Składamy naleśnik na pół i wkładamy do mikrofalówki
Proste-przepisy.plboczku 1 duży brokuł 2 cebule 1 por (biała część) 5 ząbków czosnku 300 ml śmietany 18% 3 jajka 150 g tartej mozzarelli 250g sera żółtego sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie masło do smażenia i wysmarowania foremki PRZYGOTOWANIE Ziemniaki kroimy w plasterki (ok.0,5 cm) i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy ok.10 min., tak by za bardzo nie zmiękły(...)podsmażmy warzywa do miękkości. Dodajemy boczek i jeszcze kilka minut smażymy razem. Duże naczynie żaroodporne (tu owalne 27x22 cm) smarujemy masłem. Układamy 1/3 ziemniaków - pieprzymy i posypujemy słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Następnie kładziemy połowę różyczek brokuła i połowę boczku z cebulą. Posypujemy 1/3 startego sera żółtego. Analogicznie układamy drugą warstwę - ziemniaki, przyprawy, brokuły, boczek z cebulą
Moje Kuchenne Rewelacjeczyli w czasie gotowania się makaronu) Co jest potrzebne: pierś kurczaka 5 ząbków czosnku paczka świeżego szpinaku (może być mrożony, też jest dobry) 250g sera gouda ( może być Twój ulubiony) śmietana 18% olej do smażenia makaron (taki jak lubisz) Kroimy pierś kurczaka i obsmażamy na patelni z olejem, dodajemy pokrojony lub wyciśnięty czosnek i obsmażamy. Dodajemy szpinak i trochę
Niezły Młynekchleba tostowego. Każdy kawałek chleba wałkujemy cienko. Na każdy rozwałkowany kawałek chleba kładziemy plasterek sera, małą, cienką kiełbaskę np. cienką kiełbaskę staropolską lub dobrej jakości parówkę, całość dokładnie zwijamy, dokładnie moczymy w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu i panierujemy w bułce tartej. Krokiety smażymy na złoto z każdej strony zaczynając od łączenia krokieta! U nas krokiety z chleba(...)będę pisać ile sztuk jakiego produktu potrzebujemy, gdyż wszystko zależy od ilości krokietów, które chcemy przygotować. Oprócz chleba, kiełbasy, plastrów sera potrzebujemy do tego jeszcze jajka, bułkę tartą, sól i pieprz do doprawienia i olej do smażenia. Z apraszam na pyszne, chrupiące krokieciki z chleba tostowego. Podajemy krokiety np. z ketchupem The post Jak zrobić krokiety z chleba tostowego? appeared
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępieczarki, bułkę tartą namoczoną w mleku. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Formować klopsy. Do miseczki wsypać tyle samo bułki tartej co potartego sera i obtoczyć klopsy. Na patelni rozgrzać olej i smażyć klopsy z dwóch stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, lub jako danie na imprezy z dodatkiem zielonych sałat. Smacznego
Kuchnia Pokoleńgranulowany) oregano pieprz trochę cukru do smaku Dodatkowo: 1 pojedyncza pierś z kurczaka przyprawa Gyros 1 mała papryka 20 dag pieczarek 1 łyżka masła do smażenia 1 łyżeczka przyprawy Kucharek 20 dag żółtego, starkowanego sera Niedawno stwierdziłam, że dobrym pomysłem było by zrobienie domowej pizzy. Ale który przepis jest najlepszy? Trudno wybrać spośród natłoku propozycji na blogach kulinarnych. Więc najlepszym(...)lekko się zarumieni. Paprykę umyć, wydrążyć i również pokroić w drobną kostkę. Odstawić. Pieczarki umyć i pokroić w talarki. Rozgrzać patelnię i przesmażyć je na maśle, dodając pod koniec smażenia przyprawy Kucharek. Odstawić. Teraz czas na sos pomidorowy. Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszać. Dodać kilka łyżek wody - doprowadzić do takiej konsystencji żeby sos nie był ani zbyt gęsty
Świat CiastaPrzygotowanie: Jajka ubijamy i dodajemy do nich mleko, wodę i mąkę. Wszystko ucieramy na gładką masę. Pieczarki i cebule podsmażamy i doprawiamy. Studzimy. Smażymy cienkie naleśniki i na środku każdego układamy pieczarki i dodajemy ser żółty. Zawijamy tak jak krokiety, żeby nadzienie nam nie uciekło ze środka. W miseczce rozkłócamy jajko i dolewamy troszkę mleka. Obtaczamy
Lawendowe Niebołyżki majonezu, łyżka natki pietruszki lub szczypiorku, sól, pieprz. Ryż gotujemy. Oczyszczone boczniaki kroimy w kostkę, podobnie cebulę i smażymy na oliwie z oliwek. Doprawiamy pieprzem i solą. Studzimy. Ogórki, ser i jaja kroimy w kostkę. Szczypior/pietruszkę siekamy drobno. Przestudzony ryż, boczniaki z cebulką, ogórki, ser, jajka i zieleninkę mieszamy razem. Dodajemy majonez i ewentualnie doprawiamy solą
Miksturownik