czasie orzechy siekamy i prażymy na patelni. Ściągamy orzechy, wlewamy na patelnię oliwę z oliwek i dodajemy pokrojoną w paski szynkę parmeńską. Chwilę smażymy, dodajemy dynię i całość lekko doprawiamy solą oraz pieprzem. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelnię dodajemy kilka łyżek wody z gotowania makaronu, dodajemy prażone orzechy i ugotowany makaron, całość dokładnie mieszamy. Wrzucamy
Mango Papajażółtko + łyżka mleka czarnuszka do posypania sól Olej rozgrzewamy na patelni i smażymy na nim ok 20 minut cebulę. Powinniśmy smażyć powoli tak by sukcesywnie cebula się karmelizowała. Ziemniaki przeciskamy a sery rozdrabniamy przy pomocy widelca. Łączymy ze karmelizowaną, przestudzoną cebulą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy a następnie smarujemy farszem i zwijamy w ciasny rulon. Jeśli jest
Dzieje kuchennej WiewióryPrzesmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Przesmażyć na złoto. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, tymianek, sól i pieprz. Smażyć do miękkości pomidorów. Zalać bulionem, dodać starty na tarce ser żółty i gotować ok 10-15 minut. Pod koniec gotowania, zmiksować blenderem. Podawać z ulubionym makaronem i prażonymi pestkami dyni. Smacznego! Do przygotowania zupy pomidorowej
CookYourselflepiej późno niż wcale ;) Potrzebujemy: 1 jajko z podwójnym żółtkiem 2 łyżki oleju ryżowego 1 kromkę chleba 2 pieczarki 1 plasterek szynki 1 plasterek sera żółtego Najpierw rozgrzewamy olej na patelni, kładziemy foremkę do smażenia jajek i wbijamy do niej jajko. W międzyczasie obieramy pieczarki i kroimy w plasterki. Wrzucamy je na patelnie wokół smażącego się już jajka. W zależności
Emcia Pichcibazylia, oregano, ostra papryka oliwa z oliwek Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Cebule kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną oliwę, chwile smażymy aż się zeszkli. Wlewamy całą śmietanę i doprowadzamy do wrzenia. Ser topiony kroimy na kostki i wrzucamy do śmietany i roztapiamy go po czym dosypujemy tartego żółtego sera i również roztapiamy. Warzywa ze słoika przesypujemy
vegetaniepomidor – 2 szt – szczypiorek – 1 pęczek – cebula – 1 szt – cebula czerwona -1 szt – ser żółty – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : NALEŚNIKI: Składniki dokładnie mieszamy i smażymy duże , cienkie naleśniki na odrobinie oleju. Odkładamy w ciepłe miejsce. FARSZ: Mięso mielone ( u mnie zmielona łopatka ) podsmażamy na odrobinie rozgrzanego oleju – ciągle mieszamy , uważając(...)patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy cebule , a po chwili cukinię. Delikatnie mieszając smażymy ok. 10 minut. Pod koniec dodajemy pokrojone pomidory. Farsz doprawiamy do smaku solą i pierzem. CAŁOŚĆ: Naczynie żaroodporne delikatnie natłuszczamy. Na spód układamy naleśnik. Pokrywamy warstwą podsmażonego mięsa i warzywnym farszem. Posypujemy startym serem i posiekanym szczypiorkiem. Przykrywamy kolejnym naleśnikiem i ponawiamy układanie farszu aż do wyczerpania składników
Ostra na Słodkośliweczkę. Składniki na 1 osobę: 1 filet z piersi kurczaka 1 plaster szynki gotowanej 1 plasterek żółtego sera 1 duża śliwka pokrojona w plasterki mąka, jajko, bułka tarta szczypta ostrego chilli sól, pieprz świeżo zmielony masło i olej do smażenia Dodatek: liście świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 2 łyżki skondensowanego mleka kokosowego sól, pieprz świeżo zmielony masło(...)olej do smażenia Wykonanie: Filet z piersi kurczaka rozklepać przez folię spożywczą, tak, żeby nie poprzecinać włókien. Posolić i posypać pieprzem. Na połowie położyć szynkę, ser i śliwkę. Śliwkę oprószyć ostrym chilli. Złożyć w kopertę, panierować i usmażyć. Czosnek i cebulkę drobno pokroić, przesmażyć na maśle z odrobiną oleju. Dodać umyte i osączone liście młodego szpinaku. Chwilę smażyć, mieszając
Kulinarny karnet ChristopheraCAMEMBERTEM NA CIEPŁO. /własny;/ 1 porcja 2 garście sałaty roszponki 1/2 małej zielonej cukinii 1/2 sera camembert garść kiełków brokuła olej z pestek winogron sól, pieprz kolorowy Cukinię kroję w plasterki i przesmażam na oleju z pestek winogron. Do smażących się cukinii(...)wrzucam sałatę, mieszam i czekam, aż podwiędnie, po czym się zredukuje. Wrzucam też kiełki i wszystko razem smażę ze sobą około 2-3 minut. Posypuję solą i pieprzem, a na wierzchy układam kawałki pokrojonego sera, który pod wpływem temperatury cudownie zmięknie i zacznie się roztapiać. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiukładamy je na ręczniku papierowym, solimy i odkładamy na 20 minut. Po tym czasie smarujemy plastry bakłażana oliwą z oliwek z każdej strony i smażymy na rozgrzanej patelni ok minuty z każdej ze stron. Ser biały i ser feta rozgniatamy widelcem i mieszamy ze sobą i odrobiną mleka. Doprawiamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Do sera można również dodać drobno posiekane
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiszklanki maki ryżowej 3/4 szklanki maki kukurydzianej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki wody gazowanej 1 jajko sól olej rzepakowy do smażenia 200 gram szpinaku u mnie mrożony 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku 2 dość grube plastry sera feta 200 gram twarożku 100 gram sera żółtego 1 opakowanie sera topionego mała śmietana 12% 1/2 szklanki bulionu 1/2 cukinii(...)czasie jesli ciasto będzie za rzadkie dodajemy trochę maki natomiast jeśli za gęste dodajemy mleko. Smażymy na oleju cienkie naleśniki. Szpinak rozmrażamy w rondelku. Wodę która powstanie podczas gotowania odlewamy dodajemy łyżkę masła oraz rozdrobniony czosnek i chwile podsmażamy. Studzimy. Po tym czasie dodajemy ser feta oraz twarożek mieszamy i wtedy opcjonalnie możemy dodać sól, oraz swoje ulubione przyprawy
NaKońcuJęzykadobrego bulionu (u nas wywar drobiowo-warzywny) 1/2 dużego kalafiora biała część pora 1 ziemniak 150 g sera z niebieską pleśnią (u nas lazur) ser żółty w ilości dowolnej, najlepiej gruyere trochę masła do smażenia sól, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie Przygotujcie warzywa: ziemniaka obierzcie i pokrójcie w kostkę, białą część pora posiekajcie w kosteczkę, kalafiora umyjcie i podzielcie
OliveandThymebędzie miękki. Dodajemy kostkę rosołową. Studzimy. 2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą gyros. Wkładamy do na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy. 4. Paprykę myjemy, kroimy w kostkę. 5. Ogórki kiszone oraz ser żółty kroimy w kostkę. 6. Mieszamy wszystkie składniki razem. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Smacznego
Kuchnia Pełna Pasjikuchni! składniki KLUSECZKI SZPINAKOWE: - 2 torebki kaszy jaglanej- ugotowanej - 2 jajka - 2 łyżki mąki ryżowej - opakowanie szpinaku - 2 ząbki czosnku - 100 g sera białego chudego - oliwa z oliwek Na patelni zeszklij czosnek dodaj szpinak, smaż około 3 minuty ciagle mieszając. Wystudź. Kaszę jaglaną ugotuj. Wystudź. Zimne skąłdniki mieszamy ze sobą, do miski wkładamy kaszę, szpinak, jajka. Miksujemy blenderem
SMYKWKUCHNIkurczaka 1 łyżeczka liści lubczyku Sól Pieprz Warstwa szpinakowa: 1 łyżka masła 250 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 250 g sera fety Pieprz Karmelizowana cebula: 2 cebule 1 łyżeczka miodu Sól Pieprz Olej do smażenia Filet przyprawiamy przyprawą do kurczaka. W miseczce przygotowujemy marynatę- mieszamy keczup, miód, odrobinę soli i pieprzu. Wylewamy ją na filet z piersi kurczaka, posypujemy(...)Wszystko dokładnie mieszamy. Na wierzchu układamy filet z piersi kurczaka i często mieszamy, gdyż cebula może łatwo się przypalić. Smażymy do miękkości mięsa (pod przykryciem). W osobnym garnku rozgrzewamy masło, dodajemy mrożony szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek. Na końcu kruszymy ser feta i doprawiamy pieprzem. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Na talerzu układamy warstwę ze szpinaku
VioletoweKucharzeniejajka pół dużej cebuli 2 ząbki czosnku opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Smażymy do momentu zarumienia i dodajemy przeciśnięty czosnek. Dorzucamy szpinak i dusimy. Ser cheddar ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidorki kroimy na połówki. Blachę natłuszczamy , a następnie nakładamy ciasto i nakłuwamy je delikatnie widelcem
Cukier&Puder