smażony ser - 3789 przepisów (strona:61/253)

Kremowa tarta cebulowa na spodzie jaglano-owsianym 107

tymianku, 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, oliwa do smażenia. Przygotowanie: Pokrojone cebule podsmażamy na łyżce oliwy, do zeszklenia. Następnie dodajemy cukinię i smażymy przez 5 minut, następnie dodajemy świeże zioła Śmietankę wlewamy do osobnego garnka i wrzucamy ser blue i serek topiony. Mieszamy do połączenia się składników. Zagotowujemy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Zdejmujemy z palnika i dodajemy kaszę jaglaną

Pełna Lodówka
Chrupiąca serowa przekąska z sosem czosnkowym (z chleba tostowego) 212

można nałożyć więcej). Składniki: (na 2 porcje, ilość można zwiększyć w zależności od potrzeb) około 6-7 łyżek startego żółtego sera 6 kromek chleba tostowego (bez dodatków) 2 większe jajka bułka tarta sól i czarny mielony pieprz olej do smażenia Na sos: mały jogurt naturalny (nie powinien być rzadki) około 3-4 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól i pieprz(...)chleba tostowego odcinamy skórki i rozwałkowujemy kromki. Następnie delikatnie je moczmy (ułatwi to zwijanie) i posypujemy serem. Zwijamy dość ciasno. Maczamy w rozmąconym jajku doprawionym solą i pieprzem, a następnie w bułce tartej (najlepiej z dwa razy). Tak postępujemy z każdą kromką. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podajemy od razu z sosem czosnkowym. Smacznego

Słodkie okruszki
Serowy brokuł w zdrowszym wydaniu 155

sosem serowym, który jak wiadomo nie do końca jest korzystny dla nas, dlatego proponuję lżejszą i równie smaczną alternatywę!  Składniki: -> 100 gram makaronu penne pełnoziarnistego -> 100g sera Mozzarella  -> 1/2 opakowania jogurtu greckiego  -> sól,pieprz, czosnek, zioła prowansalskie, chilli  Wykonanie:  Makaron i brokuł gotujemy w osobnych garnkach w osolonej wodzie al dente(...)dość sporo].     Gdy nasz makaron i brokuł są gotowe, rozgrzewamy odrobinę oliwy na patelni i wsypujemy makaron oraz brokuł.   Smażymy przez kilka chwil często mieszając. Kolejny dodajemy pokrojony w kostkę ser Mozzarella. Ciągle trzymamy na ogniu do czasu, aż ser się nie rozpuści i połączy wszystko w jedność. Wtedy dodajemy jogurt grecki z przyprawami. Szybko

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Wiosennie optymistyczne risotto z groszkiem i pesto 188

łyżka masła 25 g startego, długo dojrzewającego sera pesto: listki z jednego pęczka bazylii garść migdałów spora garść startego sera długo dojrzewającego ząbek czosnku, posiekany oliwa sól, pieprz Na łyżce oliwy podsmażamy cebulę, powinna się zeszklić. Dodajemy ryż i dalej smażymy by wchłonął tłuszcz i się zeszklił. Wlewamy wino, odparowujemy je, następnie stopniowo po chochelce dolewamy gorący bulion. Mieszamy risotto(...)bulionu czekamy aż ryż wchłonie poprzednią. W połowie smażenia dorzucamy rozmrożony groszek. Składniki pesto, oprócz oliwy, miksujemy w blenderze. Doprawiamy solą i pieprzem. Do zielonej papki wlewamy cienka strużką oliwę i dalej blendujemy aż do otrzymania konsystencji jaka nam odpowiada. Gdy ryż wchłonie cały bulion zestawiamy rondel z ognia. Dodajemy ser i masło, ew. doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kotlety z bakłażana z serem żółtym 110

pyszna surówka...pyszny obiad wegetariański.  Składniki: bakłażan 1 szt, czosnek 2 ząbki, ser żółty starty 6 łyżek, jajko 1 szt, bułka czerstwa 1 szt, mleko lub woda do namoczenia bułki, majeranek do smaku, sól i pieprz do smaku, mąka pszenna pół łyżki, olej do smażenia, bułka tarta do obtoczenia, Sposób przygotowania: Czerstwą bułkę moczymy w mleku lub w wodzie(...)pomocą łyżki wyciągamy miąższ z bakłażana i miksujemy go na gładką masę z dodatkiem odciśniętej bułki. Do bakłażana dodajemy jajko, ser żółty, wyciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i przyprawiamy masę do smaku. Kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Usmażone kotleciki podajemy według swoich upodobań. Polecam z sosem pomidorowym

kulinarne odsłony pati
Filet z kurczaka nadziewany papryką 523

dzięki przyprawę całe danie nabiera intensywnego aromatu Składniki - 4 pojedyncze piersi z kurczaka - 1 papryka - 2 ogórki konserwowe - mąką pszenna - 10 dag żółtego sera - sól, pieprz - pieprz ziołowy, słodka mielona papryka - kurkuma - olej do smażenia Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz  wziąć udział w rozwoju tego(...)push({}); Z góry dziękuję. Wykonanie Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W filetach utworzyć kieszonki, nacinając w najgrubszej części. Mięso oprószyć w środku i na zewnątrz przyprawami według uznania. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Paprykę, ser i ogórki połączyć, powstałą masą nadziać piersi i śpiąc wykałaczką. Filet oprószyć mąką

Świat Smaku
Weekendowe śniadanie - placki z ricottą i chia 193

kokosowym. Podobne placki, przygotowane z mąki kukurydzianej, możecie zjeść w Gwatemali i w Peru przy granicy z Boliwią. Najczęściej podawane ze smażonymi bananami. Smacznego :)   Czas przygotowania: 25 minut Porcje: 10 placuszków Składniki: Placuszki 250 g sera ricotta,   200 g mąki pszennej,   150 ml mleka,   3 łyżki domowego cukru pudru różanego lub waniliowego,   2 jajka

SzczyptaSmaQ
Ciabatta z pomidorami i mięsem 234

oliwek, sól, pieprz, rukola, ser żółty lub mozarella, mięso (jak na hamburgery) lub pierś z kurczaka. Przygotowanie: 1. Pomidory myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Dodajemy do niech wyciśnięty czosnek oraz przyprawy sól, pieprz, bazylię. Kropimy kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Odstawiamy do lodówki ok 1 godz. 2. Przygotowujemy mięso do kanapki. Smażymy pierś z kurczaka, pokrojoną(...)plastry o grubości ok. 2cm. Obtaczamy ją kolejno w mące, rozbełtanym jajku z przyprawą gyros, oraz w płatkach kukurydzianych lub bułce tartej. Smażymy. (możemy też użyć gotowego mięsa do hamburgerów dostępnego w sklepach). 3. Ser kroimy w plasterki. 4. Pieczywo - ciabatta, kroimy na pół. Układamy kolejno rukolę, mięso, ser oraz pomidory.  5. Podrzewamy, do czasu kiedy ser się rozpuści

Kuchnia Pełna Pasji
Naleśnikowy torcik z serem 142

Inny sposób na podanie naleśników z serem. Cieszy oko , a jaka przyjemnośc z jedzenia :) ten zobaczy , kto sam spróbuje ;) Składniki na naleśniki 3 jajka 1/2 l mleka  1 łyżka oleju szczypta soli 1/2 szkl. wody gazowanej 15 łyżek mąki pszennej cukier waniliowy  Do miski wlewamy mleko i wbijamy całe jajka. Miksujemy te składniki, po czym dosypujemy stopniowo makę(...)waniliowy, do uzyskania konstystencji gęstej śmietany. Na końcu wlewamy olej i wodę gazowaną i solimy cały czas mieszając. Odstawiamy na ok. 15 minut. Pózniej smażymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Farsz serowy: 2 kostki białego sera twarogowego śmietana 18%  (330 g)  1/2 szkl. cukru  Usmażyc naleśniki. Na talerzu po kolei układac warstwy : naleśnik - warstwa sera

Słodkości i nie tylko
Pierogi ruskie 108

pieprz Sposób przyrządzenia farszu: Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie następnie studzimy i przeciskamy przez praskę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju, a następnie dodajmy do ziemniaków. Do miski dodajemy w następnej kolejności biały ser i wszystko zagniatamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Sposób przyrządzenia pierogów: Na stolnicę wykładamy przesianą mąkę, sól, olej oraz bardzo gorącą

upichcic
Zapiekanki damskie i męskie :) 286

panowie wybrali te z mięsem, a panie bez mięsa, stąd nazwa :) Składniki: bułka do zapiekanek pieczarki sól pieprz mięso mielone starty żółty ser masło klarowane Pieczarki kroimy, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Mięso mielone smażymy na oddzielnej patelni, również doprawiając do smaku. Bułki kroimy wzdłuż na pół, na część z nich kładziemy pieczarki, resztę pieczarek mieszamy

chwile dla mnie
Cukinia faszerowana z pomidorem 150

wydrążyć miąższ. 2. Czosnek, pieczarki i miąższ z cukinii pokroić w kostkę i podsmażyć przez 15 minut na patelni. Pod koniec smażenia dodać pokrojonego w kostkę pomidora. 3. Gotowym farszem wypełnić wydrążone cukinie i posypać serem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 20 minut w temperaturze

Pasja Smaku
Meksykańska sałatka z kurczakiem 435

chili con carne sól olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Odstawiamy do przestygnięcia. W międzyczasie fasolę i kukurydzę odcedzamy na sitku, paprykę i żółty ser kroimy w kostkę. Pokrojone składniki wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy, majonez i sok z cytryny, dokładnie mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
Syrniki – placuszki twarogowe 319

łyżek mąki pszennej lub jasnej orkiszowej + do obtoczenia szczypta soli olej lub masło klarowane do smażenia do podania np.: kwaśna śmietana, cukier puder, syrop klonowy, miód, dżem lub świeże owoce listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ser dokładnie rozdrabniamy widelcem. Dodajemy jajka, cukier, cukier puder. Mieszamy. Dodajemy mąkę oraz szczyptę soli. Ponownie mieszamy. Ciasto powinno być lekko(...)były za twarde. Mokrymi dłońmi lub zwilżoną łyżką nabieramy porcję ciasta i obtaczamy je w mące, a następnie spłaszczamy i formujemy placuszek (dłonie warto oprószyć wtedy mąką). Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju (ok. 2-3 łyżki) na złoto z obu stron. Syrniki będą rosnąć na patelni i staną się puszyste. Odkładamy na ręcznik kuchenny, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przed

Poezja smaku
Wytrawne gofry z kindziukiem, winogronami i fetą 170

pieczenia, mleko, jajka, paprykę słodką, sól oraz pieprz. Tak przygotowane gęste ciasto wylewamy do wysmarowanej olejem gofrownicy i smażymy gofry. Długość pieczenia/smażenia zależy od mocy naszej gofrownicy. Gotowe gofry smarujemy warstwą sosu, układamy szpinak, kindziuk, winogrona oraz pokruszony ser feta. Podajemy w wersji otwartej lub przykrytej drugim gofrem. Ja chciałem uzyskać mniejsze, okrągłe gofry, w tym celu wylałem mniejszą(...)pieczenia, mleko, jajka, paprykę słodką, sól oraz pieprz. Tak przygotowane gęste ciasto wylewamy do wysmarowanej olejem gofrownicy i smażymy gofry. Długość pieczenia/smażenia zależy od mocy naszej gofrownicy. Gotowe gofry smarujemy warstwą sosu, układamy szpinak, kindziuk, winogrona oraz pokruszony ser feta. Podajemy w wersji otwartej lub przykrytej drugim gofrem. Ja chciałem uzyskać mniejsze, okrągłe gofry, w tym celu wylałem mniejszą

Pogotujmy.pl