smażony ser - 3789 przepisów (strona:61/253)

Cukinia faszerowana z pomidorem 167

wydrążyć miąższ. 2. Czosnek, pieczarki i miąższ z cukinii pokroić w kostkę i podsmażyć przez 15 minut na patelni. Pod koniec smażenia dodać pokrojonego w kostkę pomidora. 3. Gotowym farszem wypełnić wydrążone cukinie i posypać serem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 20 minut w temperaturze

Pasja Smaku
Meksykańska sałatka z kurczakiem 454

chili con carne sól olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Odstawiamy do przestygnięcia. W międzyczasie fasolę i kukurydzę odcedzamy na sitku, paprykę i żółty ser kroimy w kostkę. Pokrojone składniki wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy, majonez i sok z cytryny, dokładnie mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
Syrniki – placuszki twarogowe 352

łyżek mąki pszennej lub jasnej orkiszowej + do obtoczenia szczypta soli olej lub masło klarowane do smażenia do podania np.: kwaśna śmietana, cukier puder, syrop klonowy, miód, dżem lub świeże owoce listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ser dokładnie rozdrabniamy widelcem. Dodajemy jajka, cukier, cukier puder. Mieszamy. Dodajemy mąkę oraz szczyptę soli. Ponownie mieszamy. Ciasto powinno być lekko(...)były za twarde. Mokrymi dłońmi lub zwilżoną łyżką nabieramy porcję ciasta i obtaczamy je w mące, a następnie spłaszczamy i formujemy placuszek (dłonie warto oprószyć wtedy mąką). Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju (ok. 2-3 łyżki) na złoto z obu stron. Syrniki będą rosnąć na patelni i staną się puszyste. Odkładamy na ręcznik kuchenny, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przed

Poezja smaku
Wytrawne gofry z kindziukiem, winogronami i fetą 184

pieczenia, mleko, jajka, paprykę słodką, sól oraz pieprz. Tak przygotowane gęste ciasto wylewamy do wysmarowanej olejem gofrownicy i smażymy gofry. Długość pieczenia/smażenia zależy od mocy naszej gofrownicy. Gotowe gofry smarujemy warstwą sosu, układamy szpinak, kindziuk, winogrona oraz pokruszony ser feta. Podajemy w wersji otwartej lub przykrytej drugim gofrem. Ja chciałem uzyskać mniejsze, okrągłe gofry, w tym celu wylałem mniejszą(...)pieczenia, mleko, jajka, paprykę słodką, sól oraz pieprz. Tak przygotowane gęste ciasto wylewamy do wysmarowanej olejem gofrownicy i smażymy gofry. Długość pieczenia/smażenia zależy od mocy naszej gofrownicy. Gotowe gofry smarujemy warstwą sosu, układamy szpinak, kindziuk, winogrona oraz pokruszony ser feta. Podajemy w wersji otwartej lub przykrytej drugim gofrem. Ja chciałem uzyskać mniejsze, okrągłe gofry, w tym celu wylałem mniejszą

Pogotujmy.pl
Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami 202

plasterki boczku szczypior pół papryki czerwonej i żółtej 1/3 pora czerwona cebula 50 g fety 25 g sera z zieloną pleśnią 150 ml czerwonego wytrawnego wina bulion warzywny śmietanka garść pistacji sól, pieprz, papryka ostra i słodka 50 g masła olej do smażenia  Przygotowanie: Boczek, papryki, por i czerwoną cebulę posiekać i podsmażyć na patelni z rozgrzany m masłem(...)Doprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Na końcu dodać fetę i ser pleśniowy. Pierś przekroić na pół i rozbić każdą część tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem, nałożyć farsz na pierś, zawinąć ( związać ruloniki nitką, żeby się nie rozwinęły ) . Na tą samą patelnię wlać troszkę oleju, zagrzać go i smażyć kurczaka z każdej strony (do czasu, aż się ładnie zarumieni

Gaździnka warzy
Rolada biszkoptowa z grzybami, polska superżywność – cz. 2 189

sera żółtego 5 łyżek majonezu (użyłam kieleckiego) Składniki na nadzienie: 3 szklanki rozmrożonych grzybów 1-2 cebule olej/masło do smażenia sól, pieprz natka pietruszki Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ubij na sztywno pianę z białek. Dodaj żółtka, starty ser, majonez i delikatnie, ale dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Piecz 30 minut w dużej blaszce z piekarnika, wystudź. Rozgrzej olej

Qlinarnie i Qlinarnie
Naleśniki jak w Manekinie, tylko lepsze, bo moje :) 1050

pleśniowy camembert, suszone pomidory, oliwki, plaster łososia Końce zawijamy do środka wokół nadzienia tak, by z naleśnika uformować prostokąt. Smażymy na małym ogniu łyżce oleju z obu stron. Polecam przykryć patelnię, wtedy zgromadzone ciepło ogrzeje nadzienie i rozpuści ser, bez obawy o przypalenie naszego naleśnika. Podajemy ze świeżymi warzywami :) Smacznego

Taste Of My Day
Roladki z ogórkiem i serem 162

innej odsłonie Roladki z ogórkiem i serem  SKŁADNIKI: filety z piersi kurczaka- 1 szt podwójna ogórek zielony - 2 szt ser bałkański- 40 g sól i pieprz jajko -2 szt mąka -2 łyżki bułka tarta do obtoczenia tłuszcz do smażenia  PRZYGOTOWANIE: Filety umyć, osączyć, rozbić tłuczkiem do mięsa. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ogórki obrać, pokroić w cieniutkie plasterki

Kuchnia Danusi
Makaron z tuńczykiem i suszonymi pomidorami 199

pokrojone w mniejsze kawałki suszone pomidory. Pomidory możemy podlać 2-3 łyżeczkami oliwy z pomidorów. Następnie dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy i całość smażymy przez ok. 2 minuty. Dodajemy na patelnię ugotowany makaron, pokrojony w kostkę ser feta i całość mieszamy. Przekładamy na talerze i podajemy. Smacznego! Post Makaron z tuńczykiem i suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z suszonymi pomidorami i rukolą 153

ząbki czosnku (utarte) 100 g rukoli sól, pieprz Ugotuj makaron. Na maśle podsmaż czosnek przeciśnięty przez praskę.  Dodaj suszone pomidory i smaż przez około minutę, cały czas mieszając. Następnie wlej śmietanę i dodaj pokruszony ser. Kiedy po 2 minutach sos zacznie gęstnieć, dodaj natkę pietruszki. Dopraw do smaku. Ugotowany makaron  odcedź , ale pozostaw trochę wody

Cukier&Puder
Serniczki w kokilkach z sosem pomarańczowym i bezą! 164

łyżki miodu - 2 łyżki cukru brązowego Pomarańcze obierz bardzo dokładnie ze skórki, pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść margarynę, cukier, miód, dodaj pomarańcze. Smaż około 15 minut. Sos zgęstnieje. Studzimy do całkowitego wystudzenia. Sos wylej na ser w kokilkach. BEZA: - 3 białka - 3 łyżki cukru pudru Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier, nadal ubijaj aż pianą będzie szklista

SMYKWKUCHNI
Sos z kurczakiem, brokułami i boczkiem 201

kurczakiem, z którym chcę się dzisiaj z Wami podzielić. Sos można podać z makaronem lub z ryżem. Jest bardzo pożywny. Do tego typu sosów używam przynajmniej dwóch serów. Sos jest gęsty bez mąki, więc idealnie pasuje dla osób na bezglutenowej diecie. Sos z kurczakiem Składniki: na 4 porcje 400 g fileta z piersi kurczaka 100 g wędzonego boczku, plastry(...)Rozgrzej masło na patelni. Mięso pokrój w kostkę i zrumień na maśle. Wyjmij mięso na miseczkę i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Smaż aż cebula się zeszkli. Wlej bulion, śmietankę i dodaj oba sery. Mieszaj aż sery się rozpuszczą. Dodaj brokuł podzielony na różyczki i gotuj sos przez 5 minut. Następnie dodaj mięso, oregano. Dopraw sos solą

codojedzenia
Pyszne naleśniki z pieczarkami i serem 239

poprzek. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, Cebulę kroimy w kostkę. Lekko podsmażamy, dodajemy pieczarki, nakrywamy i dusimy żeby puściły wodę. Odkrywamy i smażymy ,aż woda odparuje. Na każdego naleśnika kładziemy trochę pieczarek, posypujemy startym serem , zwijamy w rulon. Jeśli ktoś preferuje inny sposób zwijania , to nie ma problemu. Naleśniki obsmażamy na maśle. Podajemy ciepłe. . SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy
Zapiekane naleśniki z kurczakiem 1422

tartego sera żółtego         4 piersi z kurczaka  przyprawa Gyros kukurydza w puszczce olej do smażenia Ciasto na naleśniki: 750 ml mleka 3 jajka 300 g mąki     Tym razem chciałam znaleźć jakieś danie z kurczaka, ale które nie wymaga żadnej dostawki w postaci ziemniaków. Dzięki temu wyszperałam doskonałe danie na zapiekane(...)ciasto naleśnikowe wymieszać razem na gładką masę. Smażyć naleśniki na przetartej olejem patelni. Kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Przesmażyć na patelni, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Kukurydzę odcedzić. Na naleśnikach ułóżyć kurczaka i kukurydzę. Zwinąć w ruloniki i ułóżyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać serem i zapiekać w temperaturze 180°C przez około

Świat Domowej Kuchni
Chlebki nadziewane gutap 394

mąki pszennej Farsz: 2 piersi z kurczaka 300 g mrożonego szpinaku 1-2 ząbki czosnku 1 cebula kawałek żółtego sera pokrojonego w małą kostkę lub startego na tarce (można użyć mozarelli) sos sojowy, sól, pieprz, papryka oliwa do smażenia 1. Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy papryką i pieprzem oraz dolewamy 1-2 łyżki sosu sojowego. Najlepiej zostawić(...)minut. Następnie każdy kawałek rozwałkujemy na placek. 3. Na każdy placek nakładamy kawałki kurczaka, szpinak i ser -u mnie kostka była za duża, lepiej pokroić na mniejszą. Łączymy brzegi i te złączenia podwijamy pod spód. Kładziemy na rozgrzaną patelnię – najlepiej grillową i smażymy około 5 minut z każdej strony. Smacznego Post Chlebki nadziewane gutap pojawił się poraz pierwszy

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania