80. Domowa pizza carbonara z porem

80. Domowa pizza carbonara z porem

80. Domowa pizza carbonara z porem

Podane składniki są na duża blachę, taką jaka jest załączana do każdego piekarnika ok. 40x40 cm - wystarczy dla 5 osób. Ciasto wychodzi średnio grube i zawsze jest bardzo pulchne i chrupiące. Ciasto: 400 g mąki 1/3 kostki drożdży 1 szklanka ciepłego mleka 40 ml oleju 1 jajko płaska łyżeczka soli Sos carbonara: 50 g mozarelli 1 szklanka gęstej śmietany 2 żółtka 5 ząbków czosnku ok 250 boczku w plastrach 1 szalotka 1 łyżka oleju sól, pieprz, przyprawa do pizzy Drożdże rozpuszczamy w mleku dodajemy pozostałe sk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.