smażony ser - 3789 przepisów (strona:81/253)

Zapiekanka serowo-szpinakowa z orzechami pinii 138

suchej patelni (można zastąpić orzechami włoskimi - są tańsze) 4 pomidory obrane ze skórki sery: u mnie 1 kulka mozzarelli, 10 dag sera gouda oraz 1 serek z niebieską pleśnią 200 ml śmietanki kremówki 2 jajka olej do smażenia 2 ząbki czosnku suszona bazylia sól, pieprz Makaron gotujemy na wpół miękko. Szpinak podsmażamy na oleju z czosnkiem oraz pokrojonym porem. Doprawiamy

Bon Appetit Małgorzaty
KIESZONKI SCHABOWE Z FARSZEM 212

nacinamy w naszych plastrach kieszeń i oprószamy je przyprawami (ulubionymi). Przygotowujemy farsz. Smażymy na sklarowanym maśle (lub oleju) cebulkę pokrojoną w kostkę, szynkę i poszatkowaną na najdrobniejszych oczkach małą marchewkę.Dodajemy do farszu przyprawy:sól, pieprz, słodką paprykę, majeranek. Farsz studzimy, po czym dodajemy pokrojony w kostkę ser żółty i zieleninę (szczypiorem, natkę lub koperek - co lubimy i posiadamy

Walijskie Pichcenie
Wiejski kociołek – szybka przekąska z wydrążonej bułki 170

sukcesem. Ehm. Wracając do tematu przewodniego poniżej dzielę się i z Wami przepisem :). 6 bułek 3-4 kiełbaski 20 dag sera żółtego pół średniej cukinii pół cebuli kilka łyżek przecieru pomidorowego lub ketchupu łyżka oliwy lub oleju do smażenia Przygotuj bułki: zetnij sam wierzch bułki, wydrąż ją (pozostałości możesz użyć np. do domowej bułki tartej) tak, by powstał „kociołek(...)pokrojone w kostkę kiełbaski oraz cukinię bez miąższu. Smaż chwilę całość. Gdy cukinia lekko zmięknie dodaj przecier pomidorowy lub ketchup. Trzymaj na ogniu jeszcze chwilę. Dopraw solą, pieprzem lub ulubionymi przyprawami typu curry, pieprz ziołowy etc. Wydrążone bułki faszeruj przyciskając łyżką, tak, by farsz wypełnił całą bułkę. Całość posyp startym serem. Zapiekaj 15-20 minut w 200 st. Zostań

Mojewlasne.pl
zapiekane cukinie mielonym kotletem nadziane... 128

cukinia 1 duża, kotlet mielony 3 sztuki, pomidory 4 sztuki, natka pietruszki 1/2 pęczka, bułka tarta - ile potrzeba, ser żółty 6 plasterków, woda 1/4 szklanki przekrojone wzdłuż na pół cukinie obrać ze skóry, łyżeczką usunąć miąższ z pestkami zostały kotlety mielone smażone z obiadu - rozgnieść je widelcem razem z dwoma zmiksowanymi pomidorami ze skórką i natką pietruszki i nałożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety drobiowe pod pierzynką 2155

następny wpis, z bardzo smacznym serkiem Czesławy Zarzeckiej    Kotlety drobiowe pod pierzynką SKŁADNIKI:   pierś z kurczaka - 1 podwójna  sól i pieprz  przyprawa do kurczaka ser koryciński z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem- 4 plastry    http://www.ser-korycinski.pl/ cebula - 1 szt  pieczarki - 35 dag  tłuszcz  mąka - 3 łyżki  jajko(...)Pieczarki umyć, osączyć, pokroić.  Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć z pieczarkami na tłuszczu, doprawić solą i pieprzem.  Kotlety smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor.  Następnie nałożyć pieczarki i na każdym filecie plaster sera korycińskiego, przykryć pokrywką, dosmażyć na wolnym ogniu, do rozpuszczenia sera.  Podawać z kluskami śląskimi i surówką z kapusty pekińskiej Napiszę

Kuchnia Danusi
Krokiety 153

oleju roślinnym z cebulą. Gotowy farsz umieszczamy na środek naleśnika, dodajemy starty ser. ( jak zwijamy : "dół" naleśnika nakładamy na nałożony farsz, potem "górę" czyli to, co nad farszem, a na końcu zwijamy do środka boki krokieta). Krokieta obtaczamy w jajku potem w bułce tartej i smażymy na oleju na rumiany kolor. inny farsz to rozdrobniony szpinak podsmażony z cebulą(...)panierujemy i smażymy. na patelni smażymy cebulę, czosnek, dodajemy 0,5 kg mięsa mielonego (doprawiamy je). Kiedy mięso będzie gotowe dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy farsz słodką zmieloną papryką, solą, pieprzem, oregano, bazylią (w zasadzie jest to sos jak do spaghetti). Farsz umieszczamy na środku, na wierzch ścieramy np parmezan lub inny dowolny ser i zwijamy krokieta. jeśli mamy

upichcic
Kotlety z kurczaka z pieczarkami i serem 514

filety z kurczaka 400 g pieczarek 1 cebula olej 2 jajka bułka tarta sól, pieprz 250 g sera żółtego 4 plasterki pomidora zielona cebulka   PRZYGOTOWANIE: Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym na patelni oleju.  Pieczarki najlepiej małe, kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy i podsmażamy, dodajemy pieczarki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Szpinakowe tagliatelle z kurczakiem i tuńczykiem w brokułowym beszamelu 209

soku z cytryną Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka, smażymy na patelni. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i blendujemy. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. W garnku rozpuszczamy masło, wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy (robimy zasmażkę), podlewamy mlekiem (cały czas

VioletoweKucharzenie
ACQUACOTTA czyli toskańska wodzionka ;) 134

książki "Smaki Toskanii" - Aleksandry Seghi Składniki na 2 porcje: 2 kromki czerstwego chleba 2 jajka 6 łyżek startego sera pecorino ( u mnie parmezan) 4 średniej wielkości pomidory 2 cebule kilka listów bazylii oliwa z oliwek do smażenia 2 łodygi z liśćmi selera naciowego 2 marchewki sól Na patelni polanej oliwą smażymy posiekaną cebulę. Dodajemy pokrojone pomidory

Bon Appetit Małgorzaty
Spaghetti Carbonara. 159

taki niby al dente. Po ugotowaniu makaron odsączamy i odstawiamy na 5 min.  Boczek kroimy w małe kawałeczki i smażymy na rozgrzanej patelni, przez ok. 10 min.  W osobnej miseczce jajko rozmącamy z solą i pieprzem, dodajemy ser.  Dodajemy do ugotowanego makaronu masę jajeczno-serową, podsmażony boczek i mieszamy (nie gotujemy).  Smacznego

Kuchnia Łukasza
Szybki makaron z krewetkami i serem pleśniowym 164

gotujemy al dente. Rozmrożone krewetki oczyścić ze skorupek. Wyciśnięty czosnek delikatnie zeszklić na oliwie, dodać krewetki i minute smażyć do uzyskania różowego koloru krewetek.  Dodać białe wino i dusić kolejne 2-3 minut , doprawić solą i pieprzem. Wyłączyć gaz, dodać ser i śmietanę. Następnie doprowadzić do wrzenia i od razu wyłączyć. Wymieszać z makaronem i pietruszką. Podawać z tartym

MarciochaKucharzy
Zapiekane naleśniki nadziane piersią kurczaka, cukinią, marchewką i porem 154

oliwek przyprawa do kurczaka sól, pieprz sos pomidorowy 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku sól, pieprz oregano szczypta cukru 1 łyżka oliwy z oliwek do posypania starty ser, np. żółty, mozzarella (ilość według uznania) Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Rozgrzać patelnię z niewielką ilością oliwy z oliwek(...)ilość oliwy z oliwek. Dodać drobno posiekany czosnek. Chwilę smażyć. Następnie wlać przecier pomidorowy i całość przyprawić (solą, pieprzem, oregano i cukrem). Smażyć kilka minut, co jakiś czas mieszając. Naleśniki nadziać farszem, który można posypać odrobiną startego sera. Naleśniki zwinąć w rulon i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym (łączeniami do dołu). Wierzch naleśników posmarować sosem pomidorowym i posypać startym serem

Ugotować
Zapiekanka z makaronem 2 193

papryka, 1 pomidor, 1 por, 1 cebula, 400 ml sosu meksykańskiego, kilka plasterków żółtego sera, 2 garście rukoli. Przygotowanie:      Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i rozkładamy do dwóch naczyń żaroodpornych. Piersi kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy. Smażymy kurczaka na patelni. Po usmażeniu(...)kurczaka odcedzamy z tłuszczu i układamy na makaronie. Zapiekankę polewamy sosem meksykańskim. Na tym samym tłuszczu co smażyliśmy kurczaka, podsmażamy por i cebulę z której robimy kolejną warstwę zapiekanki. Następnie kroimy paprykę w kostkę i pomidora, układamy na niej kawałki żółtego sera. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni, na ok. 20 minut. Po wyciągnięciu posypujemy zapiekankę rukolą

Aga w kuchni
Tagiatelle z kurczakiem i sosem serowo żurawinowym 211

mięsa z kurczaka (piersi lub udka bez skóry i kości) 150 g sera rokpol 50 g sera chedar 3-4 łyżki konfitury z żurawiny (ok. 100 g, niskosłodzonej lub bez cukru) 400 g makaronu tagiatelle 1 średnia cebula pieprz gałka muszkatołowa olej do smażenia Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente. Na dużą, głęboką patelnię(...)wlać łyżkę oleju, wsypać posiekaną w kostkę cebulę i chwilę podsmażyć. Dodać mięso pokrojone w kostkę i smażyć aż delikatnie się zrumieni (niezbyt długo, aby nie stało się suche). Na patelnię wlać 1/2 szklanki wody, poczekać aż zacznie wrzeć. Obydwa gatunki sera pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce, dodać do kurczaka i gotować cały czas mieszając, do czasu

Obiad za dychę
Naleśniki ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami 374

pomidorów z oleju łyżka masła klarowanego ząbek czosnku szczypta soli i pieprzu Składniki na naleśniki miksujemy i smażymy na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. Cebulę kroimy i podsmażamy na maśle. Dodajemy szpinak i dusimy aż się rozmrozi. Dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz rozdrobniony ser feta. Doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pieprzem. Dusimy jeszcze chwilkę aż smaki się połączą

Mienta blog
Kurczak z papryką i pieczarkami zapiekany pod beszamelem 390

kroimy w plastry, paprykę w słupki. Cebulę podsmażamy aby się zeszkliła. Dodajemy paprykę i pieczarki,  smażymy ok. 5 minut, aż wszystko zmięknie. Mięso przekładamy na dno naczynia żaroodpornego wysmarowanego odrobiną oliwy. Pokrywamy mięso warstwą warzyw, polewamy sosem, posypujemy makaronem oraz serem. Pieczemy około 20 minut, aż wierzch lekko zbrązowieje

Mania Gotowania