smażony ser - 3789 przepisów (strona:103/253)

Nieprzepisowo #3 Powiedz mi co jesz, a powiem Ci czy spać będziesz 191

będąc w ciąży. Ale jak się chciało karmić cycem, to buzia w dzióbek :P A więc... pieczone, gotowane, broń Boże smażone. Kiełbasy i mięsiwa tak. Nabiał tak, ale z rozwagą, bo skaza białkowa nie śpi. Mleko, żółty ser, jajka ostrożnie. Jeśli warzywa to bez skóry i też nie wszystkie. Ale tutaj bym nie przesadzała. Obalam bowiem mit "dwóch plasterków

bastalena
Sałatka z kurczakiem i granatem 296

oliwek - sok z limety - ser feta - sałata lodowa - świeża bazylia i oregano Wykonanie: Sałatę myjemy i osuszamy, oliwki kroimy na pół, ser feta kroimy w kostkę. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą do kurczaka i smażymy na oliwie z oliwek. Obieramy granat. Sałatę mieszamy z ziołami i oliwą z oliwek wymieszaną z sokiem z limety doprawioną solą

SMYKWKUCHNI
Spaghetti z pomidorami i kotlecikami warzywnymi 147

kostkę. Warzywa podsmażyć na rozgrzanej oliwie i przełożyć do miski. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, starty na tarce o dużych oczkach ser i jajka. Przyprawić do smaku. Ponownie rozgrzać patelnię i nakładać łyżką niewielkie porcje masy, a następnie smażyć kotleciki na złoty kolor. Makaron wymieszać z gorącymi pomidorami i wyłożyć na talerz. Na każdej porcji położyć po dwa kotleciki warzywne

Pasja Smaku
Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą 155

SZPINAKIEM I FETĄ (składniki na 4 roladki) - 2 piersi z kurczaka - 200 gram świeżego szpinaku (można też użyć mrożonego) - 50 gram sera typu feta - 1 mała cebula - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz, gałka muszkatołowa - oliwa z oliwek do smażenia - wykałaczki do zwijania roladek Piersi z kurczaka filetujemy, tak żeby z jednej powstały 2 kotlety. Następnie rozbijamy tłuczkiem. Filety muszą być

Zgrabne Gotowanie
Quesadilla z grillowanym kurczakiem i sosem BBQ 800

godzinę, a najlepiej na całą noc. Zamarynowanego kurczaka usmażyć na patelni grillowej. Tortille wysmarować sosem bbq, ułożyć kurczaka i posypać startym serem mozzarella. Przykryć drugą tortillą. Patelnię nasmarować oliwą z oliwek (za pomocą ręcznika papierowego). Ułożyć quesadille i smażyć około 1-2 min z każdej strony. Pokroić na 6 kawałków. Smacznego

Zgrabne Gotowanie
Makaron z kurczakiem i warzywami w sosie serowym 654

osolonej wodzie al dente. Kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć do smaku. Dodać warzywa i smażyć do miękkości. Można dodać kilka łyżek wody. Doprawić przyprawą włoską i kostką rosołową. Na koniec dodać ser topiony. Gdy się on rozpuści, należy wtedy sos wymieszać z makaronem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Spaghetti bolognese wersja studencka 152

oleju. Powinna być bardzo lekko rumiana, absolutnie nie może być spalona ani niedosmażona. Podczas smażenia cebuli i gotowania makaronu mamy kilka wolnych chwil które wykorzystujemy na wypicie piwka.  Gdy cebulka jest już dobra dodajemy sos i podgrzewamy. Polewamy makaron sosem, posypujemy serem i jemy :) Bardzo łatwe, typowo studenckie danie a przy tym lepsze niż sam makaron polany sosem. Koszt

Tanie przepisy studenckie
Meksyk we własnej osobie - Enchilada w formie tortu 187

słodki. 3 tortille o śr. 24 cm 500 g mięsa mielonego wołowego 1 czerwona papryka 2 pomidory 400 g pieczarek 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 150 g żółtego sera (w plastrach) 200 g czerwonej fasoli 250 g warzyw na patelnię Hortex 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Przyprawy: Sól, Pieprz, Zioła prowansalskie, chili pieprz cayenne, słodka czerwona papryka Do dekoracji: pomidorki(...)pieprzem cayenne, ziołami prowansalskimi. Dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Na tej samej patelni (po cebuli, papryce i pomidorach) smażymy do miękkości warzywa na patelnię. W tortownicy układamy torcik następującymi warstwami: placek tortilli, połowa mięsa mielonego, pieczarki, 3 plastry sera, placek tortilli, reszta mięsa, warzywa na patelnię, 3 plastry sera, placek tortilli. Tortownicę wkładamy do nagrzanego do 200*C piekarnika

VioletoweKucharzenie
MAKARONOWE MUSZELKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ. 3967

FETĄ. 4 porcje ok. 20-25 mniejszych muszli makaronowych żytnich 450g mrożonego szpinaku 150-200g sera typu feta 1 mała cebula  2-3 ząbki czosnku pieprz świeżo mielony gałka muszkatołowa słodka mielona papryka ulubione zioła: oregano, bazylia, itd. olej do smażenia Makaron gotujemy w osolonej wodzie do momentu, aż będzie al'dendte  (już miękki, ale z wyczuwalną

W kuchni Karmel-itki
Risotto z pęczaku z grzybami leśnymi 147

Przełóż do miseczki. Na tłuszczu po cebulce - podsmaż grzyby. Zdejmij z patelni. Na patelnię wsyp kaszę - smaż 5 minut. Po tym czasie zalej kaszę wodą i podgrzewaj. Wodę uzupełniaj do czasu aż kasza zmięknie. Wlej wino - gotuj. Dodaj grzyby, cebulkę, starty żółty ser, resztę masła. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj polane dobrą oliwą z oliwek

kolorowotorcikowo
Zielony torcik naleśnikowy :) Co Wy na to ? 105

warzywa przesmażyć na oliwie z oliwek tak, aby stały się miękkie. Dopiero wtedy nakładamy kolejne warstwy. Zaczynamy od pieczarek z cebulą skropionych sosem sojowym, kolejna warstwa to drobno pokruszony ser bałkański (kupujemy go w Lidlu) z przesmażonymi krążkami cukinii. Posypujemy tą warstwę pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim Kotányi i świeżo zmielonym pieprzem. Soli nie używamy, ponieważ serek bałkański jest słony. Teraz warstwa(...)sosu sojowego. Możecie położyć wcześniej posiekane liście selera naciowego, bo zapewne zostały Wam po przygotowaniu selera do smażenia. Ostatnia warstwa to papryki. Wcześniej jak wszystkie warzywa należy je blanszować na oliwie do miękkości. Wykładamy na torcik i posypujemy pieprzem cayenne, żółtym serem, a na ser oregano i pieprz. Przykrywamy ostatnim naleśnikiem i delikatnie posypujemy wierzch żółtym serem dla ozdoby. Zanim

vegetanie
1499. Zapiekanka makaronowa 604

pomidor 1 szkl. gęstej kwaśnej śmietany 12%  10 dag sera żółtego  sól, pieprz  Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Przelać zimną wodą i odcedzić. Brokuła podzielić na różyczki, obgotować 3 min,odcedzić.Pokrojoną cebulę zeszklić , następnie dodać pokrojoną kiełbasę. Wszystko smażyć jeszcze 5 min. Makaron przełożyć do miski, dodać brokuł,podsmażoną cebulę z wędliną

Moje domowe kucharzenie
Babeczki z chleba razowego 162

pestkami dyni 2 jajka 1 ząbek czosnku 20-50 g tartego sera żółtego 10 g pora 3-4 plastry bakłażana- krojone w szerz 30 ml mleka szczypta soli szczypta pieprzu posiekana natka pietruszki odrobina oliwy z oliwek Przygotowanie: 1.Na patelni na niewielkiej ilości oliwy z oliwek smażymy bakłażana, gdy zacznie robić się miękki dodajemy posiekanego na drobno pora i dusimy

KreatywnePiny
Zapiekanka z cukinią, figami i kozim serem 168

dodatek do obiadu. Składniki: 1 większa cukinia 2 figi 120 g koziego sera 100 g śmietanki 30% 1 jajko oliwa z oliwek biały pieprz sól Przygotowanie: Cukinie myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki o grubości około 0,7-1 cm. Patelnię bardzo cienko smarujemy oliwą i smażymy pokrojone cukinie z obu stron. Figi myjemy, osuszamy i kroimy

Oryginalny smak
B... Bruschetta w 2 wariantach! 149

patrzcie na zdjęcie, chciałam, aby ładnie wyglądało ;p) 3 pieczarki 1/2 pomidora 4 plastry grillowanego bakłażana 1/2 małej cebuli  3 czarne oliwki (opłukane) 2 łyżki oliwy 8 plastrów sera emmentaler 5 plastrów mozarelli sól, pieprz, papryka ostra (do mięsa mielonego), bazylia Przygotowanie: I wersja pomidorowa: Bakłażana kroimy w cienkie paski, posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut. Następnie grillujemy(...)bazylią i przykrywamy mozarellą. II wersja "wiejska" (:p):  Na oliwie szklimy cebulę, dodajemy mięso mielone oraz przyprawy. Smażymy. Gdy mięso będzie gotowe, przekładamy do miski i porządnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Usuniemy sok, który zmiękczyłby bagietkę. Bagietkę polewamy oliwą, układamy plastry sera emmentaler, dodajemy mięso mielone, które przykrywamy plastrami sera. Obie bagietki pieczemy w 180"C przez

Kitchens Alphabet