smażony ser - 3789 przepisów (strona:110/253)

Cukinia z wędzonym łososiem i Ricotta 121

Cukini ę umyć osu szyć i zetrzeć na większych oczkach razem z obranym ziemniakiem. Odcedzić nadmiar wody.  Dodać jajka, ser Ricotta, posiekaną natkę, pokrojony drobno por i przyprawy ( do smaku), mąkę. Wszystko wymieszać i n a rozgrzanym oleju smażyć na zło ty kolor, plac uszki . N aj lepiej p o pierwszym skosztować i w miarę potrzeby doprawić.   Gotowe

Gaździnka warzy
Omlet z szynką, papryką i serem 93

Dodajemy mleko i mąkę, dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita puszysta masa. Szynkę kroimy w kostkę, paprykę w cienkie paski a ser żółty ścieramy na tarce. Dodajemy wszystkie składniki do jajek, doprawiamy pieprzem i solą. Wylewamy masę na rozgrzaną patelnię. Smażymy do momentu, aż jajko się zetnie. Składamy omlet na pół i jeszcze chwilę podsmażamy. Podajemy na ciepło z pieczywem

KasiekGotuje
Naleśniki II 162

wodę. Bałaka ubić na sztywno i połączyć z ciastem Ciasto odstawić na pół godziny. Patelnię wysmarować bardzo małą ilością tłuszczu. Smażyć naleśniki po obu stronach do momentu aż ciasto się zetnie i uzyska lekko złotawy kolor. Można podawać z serem, szpinakiem, dżemem lub innymi dodatkami. Mogą być też bazą do krokietów

Na słodko lub wytrawnie
Tortilla z kurczakiem i papryką 120

pieprzem, oregano, ostrą papryką i dorzucamy czosnek. Wszystko razem podsmażamy, aż kurczak się usmaży. Następnie dokładamy pokrojoną paprykę czerwoną i smażymy tak aby papryka nie straciła swojej chrupkości. *Odstawiamy do przestygnięcia. Przygotowujemy tortille na której wykładamy farsz i dodajemy sera mozzarella. Zawijamy i wstawiamy do piekarnika na 12-15 min. w temp. 180'. Najlepiej z termoobiegiem, będzie chrupka

kulinarnyJa
Roladki z suszonymi pomidorami, szpinakiem i mozzarellą 200

kurczaka 4 płaty suszonych pomidorów z oliwy 100 g mozzarelli  kilka listków świeżego szpinaku sól, pieprz olej do smażenia Piersi delikatnie rozbijamy, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Na każdą pierś układamy liście szpinaku, pomidor suszony oraz pasek sera. Zwijamy w roladkę (tak jak gołąbki), Możemy pomóc sobie wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju podsmażamy roladki z każdej strony a następnie dopiekamy

Bon Appetit Małgorzaty
Placuszki cukiniowo-serowe 172

mleka szczypta czosnku granulowanego Sposób przygotowania: 1. Cukinię i obraną marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę drobno posiekać. 2. Ser żółty zetrzeć na tarce. 3. Wszystko wymieszać, doprawić, w razie potrzeby zmienić ilość mleka i mąki. 4. Placuszki smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego!!! Źródło: Qulinarny blog

Kuchnia domowa Ani
Kotlety schabowe z serem z piekarnika 160

siebie trzy kotlety posolić i popieprzyć. Na każdym ułożyć po 1 plaster kiełbasy, posmarować majonezem, na to mała papryczka, plaster sera, natka, przykryć kotletem posypanym pieprzem. Kotlety spiąć na brzegach ze sobą wykałaczkami tak aby nie rozpadły się podczas smażenia. Posolić i popieprzyć na zewnątrz.  Na patelni, najlepiej takiej którą możemy wstawić do piekarnika, rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso

Stare Gary
COTTAGE PIE CZYLI ZAPIEKANKA WIEJSKA 468

tarce marchewkę podsmażamy na oleju przez ok 5 minut, następnie dodajemy mielone mięso, przyprawy, koncentrat pomidorowy, podlewamy odrobiną bulionu i smażymy całość ciągle mieszając ok 15 minut. Warstwa ziemniaczana : 700 g ziemniaków 5 dkg masła 100 ml mleka 50g sera żółtego drobno startego sól, pieprz  Wykonanie : Ziemniaki ugotować, odcedzić utłuc, dodać masło, mleko, sól i pieprz na końcu starty

Walijskie Pichcenie
Roladki z warzywami w sezamie 182

cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Następnie na każdym kawałku mięsa, układamy różyczki kalafiora, brokuła, fasolkę , paprykę i żółty ser. Zwinąć mięso w roladkę. Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Roladki obtaczać w mące, jajku i sezamie. Smażyć roladki na złoty kolor, w głębokim tłuszczu. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi
Devolaile w płatkach owsianych 194

basmanti. Przygotowanie:        Każda pierś rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Na środek każdego kotleta układamy plasterek sera i zawijamy roladki. Jajko roztrzepujemy ze słodką papryką, obtaczamy w nim kotlety. Następnie obtaczamy w płatkach owsianych i smażymy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Podajemy z ryżem. Smacznego

Aga w kuchni
Polędwiczki wieprzowe z borowikami 180

polędwiczek wieprzowych 300g świeżych lub mrożonych borowików 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1/2 szklanki bulionu mięsnego 150ml śmietany 200g sera pleśniowego lazur 1/2 szklanki białego półsłodkiego wina pęczek natki pietruszki sól, pieprz, gałka muszkatołowa masło i oliwa do smażenia  PRZYGOTOWANIE   Polędwiczki kroimy w plastry (ok. 1 cm grubości).  Solimy, pieprzymy i odstawiamy na kwadrans.   Cebulę

Moje Kuchenne Rewelacje
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem 314

szklanka wody gazowanej 1 duża szczypta soli Kamis 1 szczypta cukru 1 jajko 2 łyżki oleju + olej do smażenia farsz 500-600 g świeżego szpinaku 1/2 kostki fety 3 łyżki śmietany sól, pieprz  Kamis sos beszamelowy starty ser żółty do posypania Przygotować ciasto naleśnikowe - dokładnie wymieszać mikserem wszystkie składniki, odstawić. Szpinak umyć i dobrze osączyć, drobno posiekać. Potem wrzucić

Monia miesza i gotuje
Hot - Dog w naleśniku wg Ewy Wachowicz 377

Jajka posolić, zmiksować. Dodać mąkę i mleko, miksować, aż powstanie gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut. Następnie smażyć na odrobinie oleju cienkie naleśniki. Dodatkowo:  500g pieczarek,  cebula,  8 drobiowych parówek,  sól, pieprz,  200 g startego żółtego sera. Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę. Cebule posiekać, podsmażyć wraz z grzybami na odrobinie oleju rzepakowego. Doprawić do smaku

Z miłości do słodkości
Cukiniowe placuszki :) 123

odstawiamy. Po chwili odcedzamy powstały sok a do cukini wbijamy jajka, mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia, zmiażdżonym czosnkiem, natką, serem i wszystko mieszamy. Dodajemy zioła i pieprz do smaku i ponownie mieszamy. Łyżką nabieramy niewielkie porcje masy i smażymy placuszki z obu stron na rozgrzanym oleju. Jeżeli masa wyszłaby za rzadka dodajemy jeszcze odrobinę mąki

Zainspirowana w kuchni
Paszteciki z cukinii 245

składniki: 350 g  młodej cukinii 1  cebula biała 7 pomidorów suszonych 150 g sera żółtego startego 1  jajko 3 łyżki bułki  tartej 8  oliwek czarnych sól pieprz czarny mielony olej rzepakowy do smażenia Młodą cukinię umyć odciąć końce   (nie obierać)   i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić na kilkanaście

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania