smażony ser - 3789 przepisów (strona:110/253)

Zapiekanka kebab - gyros 707

filety kroimy w kostkę. Pieczarki i ogórka kroimy w plastry, paprykę w cienkie, długie kawałki, ser ścieramy na tarce. 3. Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy się zeszkli dodajemy mięso, które bardzo obficie posypujemy przyprawą do gyrosa. Po 10 minutach dorzucamy pieczarki i smażymy do miękkości i odparowania wody. Na koniec próbujemy - jeśli smak przyprawy nie jest intensywny, dosypujemy

Szefowa kuchni
Tortillo Burrito Mexico po mojemu :D 113

ogórków kiszonych 2 duże cebule 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 1/2 kostki masła 500 g pieczarek 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki żółtej 250 g sera mozzarella (wiórki) 5 ząbków czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka curry sól i pieprz 1 łyżka przyprawy do burrito 2 puszki krojonych pomidorów Przygotowanie tortilli: Mąkę(...)drugiej patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy fasolkę i kukurydzę, smażymy ok 10 minut i całość przerzucamy do mięsa. Posiekane oliwki dodajemy do mięsa wraz z posiekanymi ogórkami. Dodajemy kolejną puszkę pomidorów. Doprawiamy i na sam koniec dodajemy ser. Smacznego

ClauditteMissCooking
Zupa kremowa z selera 110

majeranku  lub tymianku           2-3 łyżki startego sera parmezan/ lub cheddar, gruyere/ Wykonanie: -Umyte , ob rane ziemniaki , seler i jabłko pokroić w kostkę,  por w krążki. -W dużym garnku na średnim ogniu podgrzać  oliwę, dodać warzywa.  -Mieszając smażyć warzywa na średnim ogniu przez ok. 10 minut   .  -Dolać

Zakamarki mojej kuchni
Wytrawne racuchy z pieczarkami 212

drobno posiekać. W międzyczasie przygotować nadzienie. Na rozgrzanym na patelni oleju lekko podsmażyć cebulę. Następnie dodać pieczarki i paprykę, oprószyć solą i podsmażać, aż warzywa będą miękkie. Na koniec smażenia dodać szczypiorek i doprawić przyprawą do pizzy, solą i pieprzem do smaku. Usmażone, gorące racuchy przekroić na pół. Każdą część posmarować sosem. Dolną część każdego racucha posypać mozzarellą, układać(...)podanych składników wychodzi 7 racuchów. Nadzienie można dowolnie komponować. Można dodać oliwki, kiełbasę, szynkę, żółty ser, pomidory itp. W razie ręcznego wyrabiania ciasta, ciasto należy ostrożnie podsypywać mąką, aż przestanie kleić się do rąk. Wyrabiane robotem ciasto nie wymaga dodatkowej mąki. Podczas smażenia racuchów nie należy układać ich blisko siebie, gdyż sporo urosną na patelni. Ja nie obieram pieczarek, tylko

Gospodyni Miejska
Kurczak w cieście francuskim 167

upieczone mięso z kurczaka (1 pierś + udko) - 3 małe kolorowe papryki - 250g pieczarek brązowych (są bardziej aromatyczne niż białe) - olej rzepakowy - młode liście pora - 4 ząbki czosnku - 4 plastry sera żółtego - uprażone płatki migdałowe - 1 jajko do posmarowania   Umyte i wydrążone papryki pokroiłam na kawałki, skropiłam olejem i upiekłam (pieczona papryka jest bardzo aromatyczna), gdy przestygły zdjęłam skórki. Mięso(...)woda odparowała dołożyłam pokrojony w talarki por (uważając, aby składników nie połączyć), posoliłam. Jeszcze chwilę smażyłam (na jednej patelni) nie mieszając ze sobą – pieczarki i por. Płaty ciasta francuskiego posmarowałam rozkłóconym jajkiem. Na każdy (przypominam, że robiłam z podwójnej porcji) nałożyłam – plasterki sera żółtego, kurczaka, upieczone papryki, por i na wierzch pieczarki. Nadzienie zawinęłam w ciasto, końcówki podwinęłam

mojewypiekiinietylko
Kremowa zupa ziemniaczano-serowa / Creamy potato and cheese soup 212

drobiowego i warzywnego 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki śmietanki 30 % 50 g sera cheddar, startego na tarce lub innego ulubionego żółtego garść młodego szpinaku, umytego 2 łyżki startego parmezanu, do podania Przygotowanie: W średnim garnku rozpuść 1 łyżkę masła, włóż cebulę i pora, lekko posól i smaż na średnim ogniu, do zeszklenia, przez ok 5-7 min. Dodaj marchewkę, ziemniaki(...)czosnek, po czym smaż mieszając przez kolejne 3 minuty. Wlej bulion, doprowadź całość do wrzenia, gotuj przez 5-7 minut, po czym dodaj cukinię. Następnie dodaj mleko i gotuj, aż wszystkie warzywa zmiękną, po czym zmiksuj zupę blenderem. Przełóż zmiksowaną zupę ponownie do garnka, wmieszaj śmietankę, ser i szpinak, dopraw solą i pieprzem do smaku i gotuj na małym ogniu

karmelowy
Pełnoziarnista zapiekanka makaronowa z penne z wołowiną i cukinią w pomidorach. 146

sojowy, sól, pieprz, pieprz ziołowy, bazylia -400 gram makaronu pełnoziarnistego -200 gram startego żółtego sera Makaron niezależnie od informacji na opakowaniu wrzucamy na osoloną, wrzącą wodę z kroplą oliwy na 5 minut. Cedzimy. Na łyżce masła szklimy cebulę, dorzucamy pieczarki, solimy i dodajemy pieprzu ziołowego; smażymy kilka minut. Pod koniec smażenia dodajemy łyżeczkę sosu sojowego i na wysokim ogniu redukujemy(...)pieprzu. Dodajemy cukinię i smażymy na dużym ogniu 4-6 minut. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy połowę puszki z pomidorów oraz połowę śmietanki, solimy i przyprawiamy bazylią; nie mieszamy.  Wykładamy połowę makaronu, na niego mięso z cukinią, kolejno pieczarki z cebulą. Wszystko przykrywamy pozostałą częścią makaronu. Na makaron wykładamy resztę pomidorów. Przykrywamy startym serem i podlewamy resztą śmietanki. Wkładamy

BaRepas
Udka faszerowane pieczarkami 142

Niestety, w przygotowaniu są trochę czasochłonne, ponieważ udka z kurczaka należy wyluzować (tj. pozbawić kości i chrząstek). Składniki: udka z kurczaka pieczarki cebula sól pieprz przyprawa do kurczaka starty ser *wykałaczki Udka umyć i osuszyć. Naciąć koło kości i delikatnie "zeskrobać" mięso. Następnie udka bez kości lekko rozbić (pozostawić skórki!). Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.  W międzyczasie(...)stanie się szklista dodać pieczarki i zalać je odrobiną wody. Delikatnie przyprawić solą oraz pieprzem i smażyć na średnim ogniu, a gdy pieczarki będą już miękkie - zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie wyluzowanie udka faszerować masą pieczarkowo-cebulową i posypać odrobiną startego sera. Za pomocą wykałaczek wszystko ze sobą "połączyć". Przygotowane udka przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać odrobiną wody, przykryć

Ugotować
Roladki z kurczaka z fetą szpinakiem 224

szybkie w wykonaniu i efektowne. Jeszcze lepiej smakują na drugi dzień. Zachęcam do wypróbowania.   Roladki z kurczaka z fetą szpinakiem   Składniki: 2 piersi z kurczaka 100 g sera feta 250 g świeżych liści szpinaku (może być również mrożony) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka sosu sojowego słodka papryka mielona papryka mielona ostra zioła prowansalskie tymianek sól, pieprz Przygotowanie: Pierś(...)ziołami. Odstawiamy do lodówki. Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy szpinak. Smażymy do momentu, aż liście zwiędną, około 4 minuty. Doprawimy odrobiną sosu sojowego oraz pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Na każdym rozbitym kotlecie układamy 2 plastry sera, warstwę szpinaku, po czym zawijamy w roladę i spinamy wykałaczkami. Przekładamy mięso do wysmarowanego oliwą naczynia

Mania Gotowania
Smaczne placki z młodej kapusty 150

minut. Po 30 minutach: Wypłukany i osuszony szczypiorek drobno kroję i dodaję do kapusty. Dodaję starty na średnich oczkach ser i mieszam. Następnie dodaję jajka, mąkę i całość bardzo dokładnie mieszam. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Smażenie placków: Placki smażę na małym ogniu przez około 3 minuty, z każdej strony na jasno brązowy kolor, długość smażenia zależy

Uwaga Babcia Gotuje
Roladki z polędwicy z wiśniami 165

sole bo feta i boczek jest słony. Wiśnie dryluję i przekładam na sitko żeby sok odsączyć. Na mięsie układam rozgnieciony ser feta, dodaję po 6-8 wiśni i zwijam ciasno. Każdą roladkę owijam plastrem boczku i związuję nitką. Roladki smażę na maśle z jednej strony 5 minut potem z drugiej 5 minut i po dwie minuty z każdego boku

wesoła kuchnia
Burgery domowe 127

około pół kubka wody. Uformowałam 3 duże burgery i jeden mniejszy dla dziecka i na patelnię.   Burgery smażymy około 4 min z każdej ze stron. Jak juz przewrócimy burgery na drugą stronę dobrze wrzucić na wierzch ser aby miał czas się roztopić. Ja oprócz żółtego dałam jeszcze po plasterku koziego.   4. Kompozycja. W piecu grilujemu lekko bułki

Lubczyk i Wanilia
Placuszki z kurczaka z ciecierzycą 196

Paprykę oczyszczam z nasion , też kroję w kosteczkę i dodaję  do miski . Wbijam 2 jajka , wsypuje ser, przyprawiam , dodaję łyżkę skrobi i mieszam całość.   Na patelni rozgrzewam olej, wykładam  łyżką  masę mięsną i formuje placuszki. Smażę  po parę minut z każdej strony. Usmażone wykładam na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.  Podaję

Takie tam pichcenie
Spaghetti jak z bajki "Zakochany Kundel" 102

szalotka 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 świeża papryczka chilli 1 łyżka wędzonej papryki utarty ser dojrzewający kolumb pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy razem. Formujemy na male kotleciki. Obtaczamy z płatkach owsianych uprzednio zmiksowanych. Smażymy na oliwie. Składniki na sos: 3 puszki całych pomidorów bez skórki 1 duża cebula- drobno posiekana posiekany drobno pęczek szczypiorki

ClauditteMissCooking
Cukinia z wędzonym łososiem i Ricotta 106

Cukini ę umyć osu szyć i zetrzeć na większych oczkach razem z obranym ziemniakiem. Odcedzić nadmiar wody.  Dodać jajka, ser Ricotta, posiekaną natkę, pokrojony drobno por i przyprawy ( do smaku), mąkę. Wszystko wymieszać i n a rozgrzanym oleju smażyć na zło ty kolor, plac uszki . N aj lepiej p o pierwszym skosztować i w miarę potrzeby doprawić.   Gotowe

Gaździnka warzy