smażony ser - 3789 przepisów (strona:108/253)

Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem. Zapiekana w piekarniku Pyszna i prosta. 162

odstawiam aż puści soki. Pokrojoną w drobna kostkę cebule i pieczarki smażę na niewielkiej ilości oleju do odparowania wody. Studzę. Cukinie osuszam papierowymi ręczniczkami z nadmiaru soku, na dno cukiniowych miseczek układam kolejno szynkę pokrojoną w drobną kosteczkę, pieczarki z cebulką i starty na grubych oczkach tarki ser żółty. Całość posypuję mieloną czerwoną papryką. Cukinie wkładam na blaszkę wyłożoną papierem

Kuchnia z widokiem na ogród
Zapiekanka z Batata ,warzyw i kurczaka 105

następnie kroję w kostkę.  Doprawiamy solą i pieprzem oraz czerwoną papryką . Smażę na rumiano na oleju rzepakowym. Następnie dodaję mieszankę chińska i mieszam. Batata obieram i kroję w kostkę. Gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego. W osobnej miseczce wbijam jajko , dodaję śmietanę , ser żółty tarty , drobno posiekany koperek i cebulkę prażoną oraz doprawiam do smaku. Mieszam dokładnie

Gotowanie Patki
Zapiekane tortille z kurczakiem 764

płaska łyżeczka mielonego kminku pieprz cayenne (ilość wedle upodobań) sól, pieprz 150 g utartego sera cheddar 2 łyżki oliwy z oliwek 16 tortilli Cebulę obrać, umyć i posiekać w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. W rondelku rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę oraz czosnek. Smażyć aż cebula będzie szklista. Dodać rozdrobnione mięso, kminek, pieprz cayenne oraz sól i pieprz. Wszystko

Złote przepisy
Cukinie faszerowane mięsem z indyka i kaszą jaglaną 133

jaglanej   ( klik ) 1 pomidor (malinowy) ½ czerwonej papryki 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku kawałek sera żółtego (np. gouda) ¼ łyżeczki tymianku szczypta kminu rzymskiego ½ łyżeczki bazylii (brak na zdjęciu) sól i pieprz do smaku łodyżki koperku listki natki pietruszki 2 łyżki oleju do smażenia (brak na zdjęciu) Wykonanie: Cukinie umyłam, odcięłam z góry kapelusiki   i za pomocą łyżeczki wydrążyłam

Kuchnia u Krysi
Burgery domowe 165

tego dania jest mięso, dlatego musi to być dobrej jakości wołowina (np antrykot). Najlepiej zmielić je samemu na grubych oczkach. Najlepiej smakują pieczone na grillu, ale można je także smażyć na patelni lub piec w piekarniku. Należy pamiętać, że burgery solimy dopiero w momencie grillowania/smażenia. Bułki można upiec samemu, ale jest to dość czasochłonne. Można też kupić gotowe pieczywo(...)sztuk) wielkości bułek, o grubości 1,5-2 cm.  Burgery smażymy na patelni grillowej po około 4-5 minut z każdej ze stron. Usmażone burgery możemy posolić i przykryć folią aluminiową. Przekrojone bułki podgrzewamy w tosterze lub piekarniku, tak aby były chrupiące. Przygotowujemy dodatki: plastry sera, pomidora, ogórka, czerwonej cebuli, liście sałaty. Na spodzie gorącej bułki kładziemy plaster sera

Smakowity Blog Kulinarny
Drobiowe hamburgery w wersji dziecięcej z sosem majonezowo - ketchupowym. 193

sobotni obiad drugą część mojej lazanii . Nie było mowy, by bąbel zjadł, więc z góry przekonany o porażce zrobiłem mu na szybko hamburgera. Czego użyłem? -bułka pszenna -ser żółty -pomidor bez skóry -ogórek zielony bez skóry -filecik z kurczaka  -białko jajka -starte pieczywo domowe -liść sałaty; możecie sobie darować, ładnie tylko na zdjęciu wygląda; młody go wyciągnął zanim dotknął(...)roztrzepujemy z łyżeczką śmietany. Mięso obtaczamy w tartym pieczywie, w białku ze śmietaną i znowu w pieczywie. Smażymy z każdej stronie bez tłuszczu (na patelni nieceramicznej z tłuszczem), po 2-3 minuty z każdej strony. Bułkę przekrawamy, posypujemy od środka każdą połówkę serem, na spodniej umieszczamy nasz podsmażony filecik i wkładamy do piekarnika na termoobieg, na 5 minut w temperaturze

BaRepas
Makaron z Sosem Warzywnym i Mięsem Mielonym 206

bazylia, tymianek, czosnek w proszku, lubczyk, oregano, słodka papryka, sól, pieprz ok. 40 g żółtego sera Makaron z Sosem Warzywnym i Mięsem Mielonym -  Sposób przygotowania: Cebulę zeszklić, dodać czosnek, podsmażyć po czym wrzucić mięso mielone. Za pomocą widelca "rozgnieść" je na patelni i smażyć do zbrązowienia. Następnie wlać pomidory puszki, chwilę gotować i połączyć z kostką bulionową rozpuszczoną

Słodka Strona
Sycąca zapiekanka z makaronem, pomidorami i mięsem 324

mięsa mielonego 300g makaronu 2-3 duże pomidory 1 ząbek czosnku starty żółty ser przyprawy: bazylia, oregano, tymianek, sól, pieprz, cynamon olej WYKONANIE Makaron lekko podgotowujemy w osolonej wodzie, a czosnek siekamy i podsmażamy na oleju.  Do czosnku dodajemy mięso mielone i dalej smażymy doprawiając solą, szczyptą cynamonu i innymi ulubionymi przyprawami. Pomidory kroimy w plastry. W żaroodpornym naczyniu

Zofiana
Tagliatelle z kurkami i camembert 160

drobną kostkę. Dodajemy umyte i osuszone kurki, skrapiamy sokiem z limonki i smażymy często mieszając, aż wyparuje z nich woda. Dolewamy śmietanę, posiekaną papryczkę chili i mieszamy, aż sos zgęstnieje, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al. dente. Ser camembert kroimy w kostkę, dodajemy do kurek, dokładamy odcedzony makaron i całość mieszamy

Moniki Smakołyki
Polędwica z dynią w sosie serowym 138

Rolada: 1 polędwica wieprzowa duża 150 g dyni hokkaido po obraniu sól, pieprz papryka wędzona 60 g sera camembert natka pietruszki Sos: Dynię kroję na kawałki razem ze skórą. Cebulę drobno kroję, przesmażam na oleju, dodaję dynię i chwile smażę, wlewam 200 ml wody i duszę na wolnym ogniu aż dynia będzie miękka. Miksuje blenderem, przecieram przez sito(...)jest podłożyć pod mięso folię, i na wierzchu też. Solę, pieprze, posypuje papryką wędzoną. Dynię kroję na paski i układam wzdłuż dłuższego boku od brzegu, na dyni układam plastry sera. Teraz zwijam roladę, folia która jest pod spodem nam to ułatwi, a podczas zwijania zdejmuje ją. Roladę posypuje sola, pieprzem, papryką. Związuje sznurkiem.Układam w naczyniu do zapiekania które smaruje

wesoła kuchnia
Conchiglioni rigati z wołowiną i serem 188

oliwek. Dodaj pokrojony w plasterki czosnek i szczypior. Podsmaż. Dołóż mięso mielone, smaż ,a następnie duś pod przykryciem. Zetrzyj marchewkę na małych oczkach.Wmieszaj w mięso.  Dopraw pieprzem i estragonem.  Dodaj sól i suszony lubczyk. Gdy mięso się udusi, odstaw je do ostygnięcia. Zetrzyj ser żółty na małych oczkach, wmieszaj w mięso. Ugotuj conchiglioni rigati al dente w osolonej

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z kurczakiem, fetą i słonecznikiem 1536

zielonego ogórka pół czerwonej papryki 1/4 kostki sera feta 2-3 łyżki ziaren słonecznika pół czerwonej cebuli szczypiorek 2 łyżki octu winnego 6 łyżek oleju 1,5 łyżeczki miodu ząbek czosnku szczypta soli pieprz czarny rozmaryn, pieprz ziołowy, curry Kurczaka nacieramy przyprawami: solą, pieprzem, curry i rozmarynem, odstawiamy na godzinę. Do smażenia potrzebny nam będzie papier do pieczenia. Wycinamy taki(...)przykrywamy drugą ( papier można spiąć wykałaczkami, wtedy nie będzie się otwierał podczas smażenia). Kurczaka smażymy na zwykłej patelni lub patelni grillowej ( na patelnię nie dodajemy tłuszczu!:). Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze części. Ogórka kroimy w pół-plasterki, cebulę w piórka, paprykę w paski a ser feta w kostkę. Szczypiorek siekamy. Słonecznik prażymy chwilę na suchej patelni, aż lekko się

Czerwona Porzeczka
Gofry pizzowe z kurczakiem 344

mleko – ok. 0,5 szkl - przyprawa do pizzy – 1 łyżeczka DODATKOWO: - filet z kurczaka – 100 g - kukurydza – 2 łyżki - pieczarki – 3 sztuki - ser żółty – 50 g - cebula – 1 szt - przyprawa gyros – 1 łyżka - sól – 1 szczypta - pieprz – 1 szczypta - olej – 100 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Gofrownicę rozgrzewamy na maksymalną(...)gyros. Pieczarki kroimy w półtalarki , cebulkę drobno siekamy. Rozgrzewamy olej, smażymy cebulkę. Dodajemy mięso i pieczarki. Wszystko razem smażymy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Na upieczonym gofrze układamy mięso z pieczarkami i cebulką. Posypujemy kukurydzą i startym drobno żółtym serem. Przykrywamy drugim gofrem. Zapiekamy razem jeszcze kilka minut ( aż ser się roztopi ). Podajmy z sosem czosnkowym i ketchupem. Smacznego

Ostra na Słodko
Makaronowa sałatka ze szpinakiem i grillowaną cukinią 241

obiad albo kolację. Sos miodowo-musztardowy świetnie zwieńcza całość potrawy Składniki na 2 porcje: pół opakowania makaronu z mąki razowej 3 garści świeżego szpinaku pół małej cukinii pół kostki sera typu bałkańskiego albo feta 3 łyżki ziaren słonecznika kilka pomidorków koktajlowych pół papryki czerwonej  1 duża cebula 1 łyżka masła zioła prowansalskie sól, pieprz olej składniki(...)wystudzamy. Cukinię kroimy w plastry, posypujemy je ziołami, solę i pieprzem a następnie smażymy z obu stron. W rondelku podsmażamy na maśle cebulę pokrojoną w piórka. Szpinak myjemy i osuszamy, paprykę kroimy w paseczki, pomidorki przekrawamy na połówki, ser kroimy w kostkę. Następnie na półmisku układamy szpinak, makaron, warzywa, ser. Sos: do garnuszka dodajemy miód

Bon Appetit Małgorzaty
Tagliolini z polędwiczkami, papryką, porem i camembert 115

Dodajemy paprykę pokrojoną w cienkie paski i pora w plasterkach. Doprawiamy solą, pieprzem i  smażymy na wolnym ogniu. W tym czasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie na al dente. Do polędwiczek z papryką i porami dodajemy starty lub pokrojony na bardzo drobno ser camembert. Wszystkie składniki podgrzewamy, cały czas mieszając, aż ser się roztopi, na sam koniec dodajemy

Moniki Smakołyki