Udka faszerowane pieczarkami

Udka faszerowane pieczarkami

Udka faszerowane pieczarkami

Miękkie i delikatne udka z kurczaka faszerowane pieczarkami to idealny pomysł na niedzielny obiad. Niestety, w przygotowaniu są trochę czasochłonne, ponieważ udka z kurczaka należy wyluzować (tj. pozbawić kości i chrząstek). Składniki: udka z kurczaka pieczarki cebula sól pieprz przyprawa do kurczaka starty ser *wykałaczki Udka umyć i osuszyć. Naciąć koło kości i delikatnie "zeskrobać" mięso. Następnie udka bez kości lekko rozbić (pozostawić skórki!). Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

udka , pieczarki, kurczak, kurczak z pieczarkami, udka z kurczaka, mięso, obiad, kurczak z serem, pieczarki do obiadu, pomysł na obiad, mięso na obiad, pieczone udka, smażony ser, kurczak pieczony, bez pieczenia, mięsa pieczone

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.