smażony ser - 3789 przepisów (strona:116/253)

Tradycyjne ruskie pierogi 169

Farsz 500g ugotowanych ziemniaków 250g twarogu chudego 1 cebula ząbek czosnku sól i pieprz Ponadto: 1 cebula olej do smażenia Przygotowanie: Farsz: Z ugotowanych ziemniaków zrobić puree. Cebulę drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę, czosnek zeszklić na oliwie. Ser dodać do ziemniaków, doprawić solą i pieprzem, następnie połączyć. Ciasto: Wysypać mąkę na stolnicę, wbić jajko i zagnieść elastyczne ciasto

Bon Appetit Małgorzaty
Pizza ze szparagami i gorgonzolą (lekko zjarana ale smaczna) ;) 173

sera mozzarella 300 g szpinaku (u mnie mrożony w liściach) kilka pomidorków suszonych ze słoika z oliwą 100 g sera gorgonzola pół słoiczka przecieru pomidorowego suszone oregano świeża bazylia do dekoracji pół czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku oliwa do smażenia sól, pieprz Szpinak smażymy na oliwie z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu. Szparagom odrywamy końcówki

Bon Appetit Małgorzaty
Pierogi z twarogiem i szpinakiem 126

świeżego szpinaku 1 mała cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ulubionych suszonych ziół ok. 300 g półtłustego sera białego pieprz sól 1 łyżka oleju  Najpierw przygotować farsz. Cebulę posiekać w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, chwilę smażyć na małym ogniu. Czosnek obrać, również drobno posiekać, dodając pod koniec smażenia razem z ziołami do pizzy. Następnie dodać

Czerwień i błękit
689. Idealne serniczki z patelni, z ricotty. 128

obtoczenia płaska łyżeczka kaszy manny jajko coś do posłodzenia aromat, szczypta soli  1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Ser, jajko i mąkę kokosową mieszamy i odstawiamy na trochę do lodówki(ja to zrobiłam wieczorem). Dodajemy resztę składników i smażymy kilka minut na rozgrzanej patelni (lekko przetartej masłem/oliwą/olejem).* Przewracamy na drugą stronę.  *smażymy na małym/średnim ogniu

More food, love and dreams
Placki z dyni i twarogu. 124

rodzynek 2 łyżki otręby owsianych 3 łyżki maki pszennej 3 jajka WYKONANIE Dynia powinna być rozdrobniona i razem z serem zblędowana. Do masy dodajemy pozostałe składniki. Imbir ścieramy na drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy. Na patelni z odrobiną oleju smażymy na początku jeden placek. Jeśli  jest za rzadki dodajemy trochę mąki. Placki obsuszamy na ręczniku papierowym. Podajemy z jogurtem

W kuchennym oknie Ewy
Soczysty kurczak 141

Składniki: 1 duża pierś kurczaka, 1 kostka rosołowa Knorr, 3 łyżki oliwy. dekoracja: pomidor sałata lodowa oliwki czarne ser solankowy PRZYGOTOWANIE:  Tak niewiele potrzeba by kurczak był soczysty. Kostkę rozcieramy z 3 łyżkami oliwy. Smarujemy nią pierś kurczaka. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż do lekkiego przyrumienienia się kurczaczka

Aga w kuchni
Mięsna uczta w warszawskim Bydło i poidło 177

domowym); a na deser sernik z powidłem. Sashimi Cukinia w tempurze, z tyłu blanszowany szpinak Do steków wybraliśmy cukinię smażoną w tempurze, była chrupiąca, delikatna, a co najważniejsze nie ociekała tłuszczem. Drugim dodatkiem był blanszowany szpinak z płatkami ostrego sera, idealnym dodatkiem do szpinaku. Steki zostały wysmażone zgodnie  z tym jak prosiliśmy kelnera. Do steków wybraliśmy

Kulinarne przygody Gatity
Kotleciki serowe 136

tniemy w plastry  centymetrowej grubości. Na każdym z plastrów wykonujemy delikatne zygzaki widelcem, by panierka dokładniej przywarła. Ser maczamy w jajku i bułce tertej, po czym ponownie w jajku i bułce tartej. Układamy na rozgrzanej patelni, chwilkę smażymy. Kiedy spód kotlecika nam się zarumieni przewracamy go na drugą stronę i również chwilę smażymy. Podajemy od razu po zdjęciu

Kolizje Smaków
Pierogi Ruskie 360

będzie mięciutkie. Należy pamiętać aby przed wałkowaniem podsypywać mąką. Rozwałkowujemy placek na ok 3 mm. Przygotowanie farsz: Ser i ugotowane ostudzone ziemniaki przepuszczamy przez praskę ( całość możemy zmielić w maszynce do mielenia). Cebulę, kroimy w kosteczkę i smażymy na maśle aż się zeszkli. Dodajemy do masy serowo - ziemniaczanej i doprawiamy solą i pieprzem do smaku

Niezły Młynek
Kolorowe ryżowe kotleciki 152

ostudzenia. 2. Warzywa i ser kroimy w kostkę. Koperek drobno siekamy. 3. Do ryżu dodajemy jajka, bułkę tartą, ser, koperek i warzywa. Doprawiamy i mieszamy na jednolitą masę. 4. Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Rada: Podczas formowania kotlecików warto moczyć ręce w wodzie, inaczej ryż klei się i nie pozwala na dobre

Pasja Smaku
Devolay z piersi kurczaka 263

smaku. Ser pokroic na grube paski , koperek drobno posiekac i po kolei , na 4 przygotowane filety nakładac po porcji sera żółtego , masło z czosnkiem i koperek. Zwijac od najszerszej części fileta. Trzeba tą czynnośc zrobic dośc zwarcie , aby podczas smażenia kotlet sie nie rozpadł. Przed smażeniem obtoczyc w jajku i w mące i smażyc na rozgrzanym oleju , do czasu

Słodkości i nie tylko
Sernik wiedeński puszysty 159

Wypiek ten do najtańszych nie należy  ale  naprawdę warto go upiec bo jest przepyszny. Składniki: ·          1 kg białego tłustego sera trzykrotnie mielonego ·          10 jajek ·          250 g masła lub margaryny(...)cukier waniliowy 16 g ·          1 szklanka Rodzynek lub żurawiny ·          1 szklanka smażonej skórki pomarańczowej ( ja to pominęłam gdyż jestem uczulona na cytrusy) ·          Tłuszcz do smarowania tortownicy ·          2 łyżki

Na słodko lub wytrawnie
GRILLOWANE NALEŚNIKI Z ANCHOIS, JAJKIEM I MOZZARELLĄ + RECENZJA 220

Patelnię grillową mocno rozgrzewamy, wylewamy na całość połowę ciastka naleśnikowego, smażymy na złoto. To samo robimy z pozostałym ciastem. Smarujemy po całości przygotowanym farszem , posypujemy drobno posiekaną , albo startą mozzarellą. Zamykamy boki , składamy na płaskie krokiety. Podsmażamy na złoto na łyżeczce masła na rozgrzanej patelni grillowej. Podajemy gorące! Ser fantastycznie się ciągnie!!! Smacznego! __________________________________________________________________________________________ COŚ O PATELNI ( informacja ze strony ) POWIERZCHNIA

Ostra na Słodko
Ażurkowe Naleśniki 153

naleśniki: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody mineralnej 2 łyżeczki cukru, płaskie szczypta soli mąka pszenna Dodatkowo: 1 kostka sera białego cukier do smaku Mus Truskawkowy Ser biały zmiksowałam z cukrem na gładki krem. Wykonanie: Ciasto naleśnikowe zawsze robię na tzw. oko. Wbijam jajka, wlewam mleko i wodę, wsypuję cukier i miksuję. Dodaję po trochu mąkę, tyle, żeby(...)patelni rysujemy wzorki. Można takie serduszko, albo kratkę, tak jak widać na zdjęciu głównym. Smażymy z obu stron, po czym przekładamy na talerz. Usmażone naleśniki  składamy na pół i zwijamy, lub zwijamy bez uprzedniego składania i szprycą wciskamy w szpary zmiksowany ser biały z cukrem. Ja na wierzch ułożyłam malutkie kleksiki z musu truskawkowego, którego przepis znajdziecie

Blondynka Gotuje
ZAPIEKANKA Z RYŻU I MIĘSA MIELONEGO 378

wtedy zapiec.  Wyszło bardzo smacznie :-) powiem nieskromnie.... Składniki: 400g  mięsa mielonego  2 woreczki ryżu  kartonik pomidorów (lub puszka) krojonych bez skóry 300g pieczarek  ser żółty bądź mozzarella  1 cebula 1 ząbek czosnku  majeranek, bazylia, oregano, sól, pieprz  olej do podsmażenia Wykonanie: Ugotować ryż w lekko osolonej wodzie. Przestudzić. Na oleju zeszklić drobno(...)majerankiem, oregano, i bazylią. Do podsmażonego mięsa dorzucić pokrojone w kostkę pieczarki. Jeszcze chwilę smażyć, następnie dorzucić pomidory. Dokładnie wymieszać, dodać ugotowany wcześniej ryż, ew.doprawić do smaku (ja dodałam dodatkowo łyżkę pikantnego ketchupu). Przełożyć masę do naczynia do zapiekania. Wyrównać, posypać na wierzchu startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25min

Walijskie Pichcenie
Kuleczki serowe ( serowe pączki ) 190

waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 70 g masła/margaryny 2 jajka do smażenia: olej rzepakowy ( u mnie Beskidzki olej marki Bielmar ) do posypania: cukier puder Wykonanie: Twaróg zmielić 2-krotnie w maszynce do mięsa na drobnej siatce. Ja jednak  oszczędzając czas, wybieram taki ser twarogowy, który nie wymaga mielenia ( np. z Biedronki ). Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem

kolorowotorcikowo