pomidorów krojonych sól pieprz 1 ząbek czosnku żółty ser olej keczup ( z dyni lub cukinii ) 2 łyżki zielonego groszku z puszki 1. Pierś z indyka kroimy w kostkę. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy przeciśnięty czosnek. Po chwili dokładamy mięso, kiedy się odpowiednio zrumieni wlewamy pomidory. 3. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Smażymy do momentu, aż nadmiar wody odparuje . 4. Dno keksówki
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatydodajemy pokrojoną w paseczki cebulę. Smażymy tak aby cebula nam się skarmelizowala. Do gotującej się zupy dodajemy kieliszek whisky. Mieszamy i gotujemy ok. 5 minut po czym dodajemy usmażoną cebulę. Mieszamy i gotujemy kolejne 10 minut. 4 kromki chleba smarujemy 1 ząbkiem czosnku i kładziemy na każdą kromkę plasterek sera żółtego. Wkładamy na chwilkę do rozgrzanego uprzednio
ClauditteMissCookinggotowałam coś z kardamonem, ma on bardzo przyjemny cytrynowy aromat, bardzo fajnie pasuje do tego dania ;) Składniki: podwójna pierś z kurczaka (600g) ananas u mnie świeży 6 plasterków sera żółtego pieprz, sól kardamon mielony tymianek olej papier do pieczenia Kurczaka dzielimy na 6 części- odcinamy polędwiczki, a dwie pozostałe piersi kroimy wzdłuż na pół. Mięso umieszczamy(...)przykrywamy drugą ( papier można spiąć wykałaczkami, wtedy nie będzie się otwierał podczas smażenia). Kurczaka smażymy na zwykłej patelni lub patelni grillowej ( na patelnię nie dodajemy tłuszczu!:). Kurczaka można oczywiście usmażyć normalnie lub upiec. Na każdy usmażony kawałek kurczaka układamy plasterek ananasa i plasterek sera. Filety umieszczamy na blasze i zapiekamy 15-20 minut w 200 stopniach. Podajemy z frytkami
Czerwona Porzeczkapatelnię. Kiedy będzie już rozgrzany wrzucamy pierś z kurczaka. Smażymy z dwóch stron do czasu, ż mięso nie będzie surowe. 3. Kroimy bagietkę wzdłóż, smarujemy masłem.Doprawiamy do smaku odrobiną oregano. 4. Myjemy i kroimy w plasterki warzywa, cebulę w piórka (ilość wedle własnego uznania) i wykładamy na bagietkę. Dodajemy ser żółty i kurczaka. Nakładamy drugą część bagietki na wierzch
Kuchnia Pełna Pasjisera gouda 1 łyżka suszonej natki pietruszki KAMIS 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła sól, pieprz Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę, grzyby pokroić w paski. Na patelni rozgrzać oliwę, na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojoną cebulę - usmażyć na rumiano. Zdjąć cebulę z patelni, pozostawiając oliwę. Na tej samem patelni podsmażyć boczniaki. Grzyby smażyć około(...)patelni. Na tą samą, nie mytą patelnię wsypać ryż - smażyć, mieszając aż ziarna zrobią się szkliste. Szklisty ryż podlać odrobiną bulionu - gotować. Gdy płyn wyparuje, ponownie uzupełnić i czynność powtarzać, aż ryż stanie się kremowy i miękki. Do ugotowanego ryżu dodać cebulę, grzyby i pietruszkę- wymieszać. Na koniec dodać starty ser oraz masło - całość raz jeszcze wymieszać. Jeśli risotto jest
kolorowotorcikowoszpinaku mrożonego lub świeżego, rozdrobnionego 3/4 szklanki ciepłego mleka Farsz: opakowanie serka (typu Almette o o dowolnym smaku, np. śmietankowy, z ziołami, z papryką) 5 liści sałaty 5 plasterków sera żółtego 5 dużych plastrów szynki pół czerwonej papryki Mąkę, proszek, sól i olej mieszamy razem. Szpinak zalewamy ciepłym mlekiem, następnie dodajemy do pozostałych składników i zagniatamy ciasto. Jeśli zbyt(...)Dzielimy je na 5 części i rozwałkowujemy cienko. Tortille smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron, bez dodatku tłuszczu. Po usmażeniu umieszczamy w woreczku foliowym wszystkie razem, żeby zmiękły. Łatwiej będzie je zawijać. Do zawijania możemy przystąpić, po wystudzeniu placków. Każdy placek smarujemy serkiem. Na środku układamy sałatę, ser i wędlinę. Paprykę kroimy w paski. Jeden pasek papryki
Czerwona Porzeczkagałka muszkatołowa pieprz 5 dag startego żółtego sera 1 łyżka oleju rzepakowego Brokuły oczyszczamy, płuczemy, dzielimy na różyczki, gotujemy 10-15 minut na parze, studzimy. Gruby trzonek brokułu obieramy ze skórki, myjemy, kroimy w kosteczkę i gotujemy do miękkości w małej ilości wody, odcedzamy. Kiełbasę kroimy na małe cząstki i smażymy na 1 łyżce oleju. Ciasto rozwałkowujemy
Mia Cucina Sofietabazylią. Pod koniec smażenia dodać ryż i puszkę pomidorów. Smażyć na średnim ogniu. Doprawić do smaku. Papryki dokładnie umyć. Ściąć górę papryk, środek wydrążyć, oczyścić i delikatnie posolić. Faszerować mięsem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190C przez 45 minut. 5 minut przed pieczeniem, zdjąć górę papryk i posypać startym serem. Przykryć i dopiekać. Podawać na ciepło. Smacznego
CookYourselfmamy ok 0.5 kg mięsa mielonego 500 g przecieru pomidorowego 1 cebula 1 czosnek ser (np. parmezan czy pecorino) bazylia, oregano, zioła prowansalskie łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól, pieprz oliwa z oliwek bądź olej Sposób przyrządzenia: Kroimy w kostkę cebulę, wyciskarką rozdrabniamy czosnek i razem smażymy chwilkę, by się nie spaliło, bo czosnek stanie się gorzki. Dodajemy pokrojone w kostkę(...)odlaniu wody zostawiamy go w garnku i wlewamy do niego przyrządzony sos. Dokładnie mieszamy, by każda nitka makaronu pokryła się przepysznym sosem. Po przełożeniu na talerz, ścieramy ser i dekorujemy świeżą bazylią. Przepyszne i bardzo szybkie danie dla 2 osób
upichcicopakowanie ciasta filo 1 pojedyncza piers z kurczaka Garść oliwek czarnych i zielonych 1 opakowanie świeżego szpinaku 1 mały słoik pomidorow suszonych Kawałek sera pleśniowego typy "lazur" (moze byc tez feta) 1 opakowanie mozzarelli 2 łyżki świeżej mięty i bazylii 1 jajko 1 łyżeczka gałki muszkatowej Zioła do drobiu, pieprz ziołowy, odrobina czosnku(...)granulowanym, solą i pieprzem. Odstawiamy na 20 min, a następnie smażymy. Szpinak wrzucamy do garnka i czekamy az "zwiędnie". Przekładamy na sito i odciskamy z wody. Przekładamy do miski. Dodajemy 1 łyżeczkę gałki muszkatalowej i 2 łyżki świeżej, posiekanej mięty. Następnie dodajemy usmażonego kurczaka, pokrojone oliwki, suszone pomidory, ser pleśniowy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wbijamy jajko. Wszystko
Zainspiruj się kuchniągęstej śmietany) łyżka oliwy z oliwek Pieprz Sól Curry Zioła prowansalskie Pieprz ziołowy Pieprz cayenne SKŁADNIKI NA FARSZ Ok. 0,5 kg mrożonego szpinaku ser feta (ja użyłam o sera o obniżonej zawartości tłuszczu) Ząbek czosnku Imbir w korzeniu ok 2 cm. Sól Pieprz Curry Zioła prowansalskie Przygotowanie ciasta Do przygotowania ciasta naleśnikowego(...)oliwę z oliwek i wsypuję przyprawy. Po przygotowaniu ciasta smażę naleśniki z obu stron, na złoty kolor. Przygotowanie farszu Szpinak wrzucam na patelnię, podlewam wodą i rozmrażam. Imbir i czosnek obieram, siekam w drobną kostkę i dodaję do rozmrożonego szpinaku. Duszę wszystko, aż nadmiar wody wyparuje. Ser feta kroję w drobną kostkę, wrzucam do szpinaku
Zdrowo i koloroworazem z mięsem mielonym smażymy na patelni. Kiedy mięso jest już usmażone dodajemy pokrojone pomidory, oregano, bazylię, sól i pieprz. Sos dokładnie mieszamy. Do wysmarowanej tłuszczem brytfanki nakładamy odcedzony makaron, który przykrywamy warstwą szpinaku. Na szpinak nakładamy sos pomidorowy z mięsem i całość posypujemy startym na grubych oczkach tarki serem żółtym. Zapiekankę wkładamy do nagrzanego
paapilotkaapapryka; mała czerwona papryka, pół czerwonej cebuli; pierś z kurczaka; Pomysł na Papirus Winiary - kurczak w ziołach prowansalskich lub 2 łyżki oliwy i łyżka ziół prowansalskich; ok. 80 g sera camembert; sol, pieprz, zioła prowansalskie, carry. Ryż gotujemy na parze - czyli: bardzo dokładnie go płuczemy, wsypujemy do garnka i zalewamy szklanką wody. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, carry i zioła. Doprowadzamy(...)zgodnie z opisem na opakowaniu lub oliwą smarujemy kurczaka i posypujemy ziołami prowansalskimi. Smażymy na patelni i kroimy w paski, mieszamy z gotowym ryżem i warzywami. Do środka pomidorów wkładamy po plastrze camemberta, a później wkładamy ryż z warzywami i kurczakiem. Na wierzch układamy kilka kawałków sera. Tak przygotowane pomidory układamy w parowarze lub w garnku do gotowania na parze
Miksturownikcebula, 5 łyżek słodkiej śmietanki, 25 dag sera żółtego, oliwa z oliwek, Beszamel: 3 czubate łyżki masła, 3 łyżki mąki, 3 szklanki mleka, sól, gałka muszkatołowa. Muszle gotujemy al dente w rondlu z szerokim dnem, delikatnie od czasu do czasu mieszając. Szpinak wrzucamy na patelnie z oliwą, dajemy czosnek i smażymy. Całość solimy. Dodajemy zmielone mięso z kurczaka i dalej(...)mąkę. Chwilę ją smażymy (nie może ściemnieć, bo wtedy sos nie będzie dobry) i wlewamy zimne mleko energicznie mieszając. Dodajmy sól i gałkę muszkatołową cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje przez ok. 3-5 minut. Do naczynia żaroodpornego wlewamy połowę beszamelu i układamy na nim nadziane muszle. Następnie polewamy pozostałym sosem i ścieramy na to ser. Zapiekamy w temp
Delicious Titbitsząbki czosnku olej sól, pieprz, bazylia 3 jajka 150 mozzarelli lub sera żółtego do zapiekania (np. gouda, edamski) ok. 400 g kiełbasy Zapiekanka z Cukinią, Pomidorami i Kiełbasą - Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na ok. 2 łyżkach oleju. Następnie dodajemy czosnek i dalej smażymy do zrumienienia. Pomidory kroimy w grubą kostkę (można je przedtem obrać(...)końcu doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Cukinie obieramy, oczyszczamy z miąższu i kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju do lekkiego zmięknięcia. Doprawiamy solą i pieprzem. Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki. Ok. 1/3 wrzucamy do rozbełtanych jajek i mieszamy. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Formę do zapiekania (ok. 20x30cm) smarujemy tłuszczem, wykładamy połowę sosu pomidorowego, pokrywamy 1/2 podsmażonej
Słodka Strona