Oczyszczony por pokroić w półplasterki, szczypiorek posiekać, wrzucić do mięsa. Dodać starty na tarce o dużych oczkach ser. Wbić jajka, dodać mąkę, majonez oraz musztardę, wymieszać, przykryć i odstawić na ok. 15 minut. Na patelni rozgrzać olej, łyżką formować placuszki i smażyć je z obu stron na złoto po ok. 2-3 minuty. Podawać na ciepło np. z gotowanymi ziemniakami
Simply Fooddwóch osób: 600 g ziemniaków 200 g wędzonego podgardla 50 g wędzonego boczku olej do smażenia sos: 1 duża cebula 1 łyżeczka vegety 150 ml śmietany 30% 1 jajko 1 łyżeczka mąki 1 łyżka masła pieprz 100 g żółtego sera opcjonalnie można dodatkowo użyć sera typu feta. koperek do posypania Ziemniaki obrać i ugotować
Jadło i czytadłoszparagowa, kalarepa, marchew, por) 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki startego sera żółtego (mogą być też bez sera) 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka/ostra (dla dzieci pomijamy ostrą paprykę) mąką do obtoczenia kotletów (możemy użyć też bułki tartej) olej do smażenia 1. Warzywa wrzucamy na osolony wrzątek i podgotowujemy z około 10 minut i następnie lekko studzimy
Gotowanie...to proste !świeżo startej gałki muszkatołowej. Zalewamy bulionem i gotujemy kolejne 10-15 minut. Zupę blendujemy, podajemy z tartym serem i grzankami. Smacznego! Jak samodzielnie przygotować grzanki? 4 kromki chleba (ja używam żytniego) kroimy w małą kostkę i wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnie. Smażymy aż się zarumienią i zrobią twarde
Kuchnia w bieguząbki czosnku przeciśniętego przez praskę oraz pokruszoną fetę, wymieszać i doprawić. Do cukinii dodać startą marchewkę, ser żółty, jajka oraz przyprawy. Ja zamiast soli dodałam odrobinę pokruszonej fety. Dobrze wymieszać. Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oliwy nałożyć łyżką masę. Smażyć do zarumienienia. Podawać z sosem tzatziki. Smacznego
MarciochaKucharzysoli i papryki. Mieszamy szpinak z ziemniakami i czekamy około 30 minut. Następnie dodajemy rozdrobiony w palcach ser feta oraz 2 jajka i mąkę. Przyprawiamy dość sporą ilością pieprzu i lubczyku. Czosnek ścieramy na tarce na drobnym sicie. Wszystko dokładnie mieszam. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu około 3-4 minuty z każdej strony. Gulasz: Mięso kroimy
Jedz zdrowo żyj zdrowo!szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę. Masło roztopić. Ser zmiksować z żółtkami, mlekiem, roztopionym masłem, mąką, solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Placki smażyć pojedynczo na małej patelni lub po kilka na większej. Smażyć z obu stron do zarumienienia. Placki są dość
Bulliofont-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Na pierwszym zdjęciu: dufinki (smażone kuleczki ziemniaczane), smażony kalafior w cieście oraz zielona fasolka z bułką tartą. Całkiem smacznie i nie tak bardzo drogo, nawet bez OpenCard. Na kolejnych zdjęciach prażony ser, frytki, zestaw surówek i jajko z majonezem. W menu jest nawet oddzielna zakładka „dania jarskie”. Na deser – naleśniki
Qlinarnie i Qlinarniepiórka, podsmażyć na maśle lub oleju z pokrojonym drobno boczkiem, aż zmięknie.Wlać piwo i jeszcze chwilkę smażyć. Zalać wodą i dodać kostkę warzywną.Doprawić do smaku. Gotować do miękkości. Jak cebula będzie już miękka zdjąć z ognia i zblenderować.Posypać serem najlepiej parmezanem i do piekarnika na grill 150st C, aż ser się rozpuści. Posypać dowolną ilością grzanek
Gaździnka warzymnie najczęściej bazylia i oregano lub tymianek) panierka (mąka, jajko, bułka tarta) Pieczarki, jajka i żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach lub kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy z mięsem, doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety, obtaczamy w panierce i smażymy. Smacznego
chwile dla mnienacięcie wzdłuż każdej piersi, a następnie ostrożnie otwieramy, by zrobić małą kieszonkę. Do każdej kieszonki nakładamy porcję sera i dodajemy 3-4 listki bazylii. Zapinamy kieszonki drewnianymi szpilkami. Przyprawiamy mięso solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Układamy piersi kurczaka i smażymy 15-20 minut, kilka razy ostrożnie obracając, aż nabiorą złocistej barwy i będą miękkie. Podajemy ciepłe, przybrane listkami
Gorący kąseknakładamy po 2 łyżki ketchupu i rozsmarowujemy go zostawiając miejsce ok. 2 cm od brzegów. Następnie układamy ser, sałatę, wędlinę i dodajemy kukurydzę. Całość ciasno zawijamy. Tak przygotowane wrapy kładziemy na rozgrzaną patelnię grillową (lekko posmarowaną olejem lub na sucho) i smażymy po ok. 1 minutę na każdą stronę. Następnie ściągamy wrapy z patelni i kroimy je na mniejsze części
Emcia Pichciłyżeczki czosnku granulowanego ząbek czosnku 3-4 łyżki tartego parmezanu około 60 g sera gorgonzola szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka soku z cytryny 100ml śmietany 18% 2 jajka 2 opakowania ciasta francuskiego Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy czosnkiem granulowanym, solą, pieprzem i ziołami. Smażymy na złoty kolor. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczce. Podsmażamy czosnek chwilę na maśle(...)użyć odrobiny z tych które wcześniej wymieszaliśmy w misce) Jajka łączymy ze śmietaną, przyprawiamy pieprzem, solą, gałką muszkatołową i dodajemy parmezan. Wszystko dokładnie mieszamy. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Ser feta oraz gorgonzolę kroimy w kosteczkę. Na ciasto francuskie nakładamy szpinak, kurczaka i pomidorki koktajlowe. Zalewamy śmietaną. Na wierzch rozsypujemy ser feta i gorgonzolę. Tartę pieczemy w piekarniku
Mania Gotowaniaskładniki * 4 placki tortilla * 2 średnie filety z kurczaka * 8 plastrów serka topionego * 20 dag sera żółtego * 6 łyżek mąki pszennej * 3 łyżki mąki ziemniaczanej * 1 białko z jajka * przyprawa do kurczaka * ulubiony sos pomidorowy lub ketchup Sposób wykonania Każdy filet z kurczaka rozciąć na dwa plastry i rozbić na dość cienkie płaty. Do białka wlać 2 łyżki wody(...)mące. Tak opanierowane mięso kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć na rumiano. Placki tortilli posmarować sosem pomidorowym lub ketchupem, na jednej połówce każdego placka położyć po 2 plastry serka topionego, poukładać na nim pokrojone w paski usmażone filety, a między nimi pokrojony w słupki ser żółty. Połówkę placka z nadzieniem nakryć tylko połówką posmarowaną . Na patelnie posmarowana odrobinę
Mix smakuoregano, tymianek, bazylia (u mnie fioletowa, bo zielona padła :)) 50 gram startego sera cheddar Pierś kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów. Wrzucamy na olej kurczaka, dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy 3-4 minuty na średnim ogniu. Kroimy suszone pomidory w paski, również(...)świeże zioła. Gdy makaron się ugotuje, odcedzamy go (nie przelewamy zimną wodą!!) i ponownie wkładamy do pustego garnka, wlewamy nasz sos śmietanowy i dokładnie mieszamy całość. Podajemy ze startym serem cheddar. Smacznego
Mango Papaja