posiekanych zielonych oliwek 95 g drobno posiekanej szynki 30 g żółtego sera, startego Wszystkie składniki wymieszać, jeśli konieczne doprawić do smaku i nakładać na wycięte z ciasta pierogi. Ta wersja nie była przeze mnie testowana, ale wydaje mi się, że lepiej sprawdzi się w wersji pieczonej niż smażonej. * przepisy cytuję za książkami: TAPAS, Hiszpańskie przysmaki; Kuchnia Hiszpańska; Przekąski - Wielka
KUCHARNIAczosnku 125 ml śmietany 18 % 2 jajka 100 g startego ,żółtego sera Najpierw przygotowujemy spód tarty .Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy szybko i wyrabiamy na jednolitą masę. Nie może być zbyt twarda ,raczej konsystencji plasteliny. Zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na 30 minut. Teraz przygotowujemy nadzienie.Najpierw smażymy cebulkę pokrojoną na drobno ,dodajemy szpinak ,którego wcześniej pozbawiamy ewentualnych twardych
Ladylaura.około 10 naleśników 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 2 jajka 3/4 szklanki wody mineralnej gazowanej 2 łyżki oleju sól farsz 250 dag mrożonego szpinaku 250 g sera feta szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki masła sos czosnkowy 2 ząbki czosnku 100 g kremowego serka 100 g jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Do wysokiego naczynia wsypujemy(...)rzadkiej konsystencji). Na rozgrzanej patelni do naleśników na małym ogniu bez dodatku tłuszczu smażymy naleśniki z obu stron. Rozmrożony szpinak dusimy ze szczyptą gałki muszkatołowej na maśle do momentu odparowania wody, od czasu do czasu mieszając, po czym odstawiamy z ognia. Do szpinaku dodajemy pokruszony ser feta i wszystko razem ze sobą łączymy. W osobnym naczyniu przygotowujemy sos czosnkowy. Serek
Smakowite Daniakotleciki. Gotuję kaszę, a do miski dodaję ser, jajko, miód, cynamon i rozgniatam widelcem. Na koniec dodaję do masy lekko przestudzoną kaszę i mieszam. Konsystencja całości nie może być za rzadka, w innym przypadku dodaję odrobinę kaszy mannej. Na patelnie wkładam oleju kokosowego, czekam aż się rozgrzeje, formuję kotleciki i smażę. Przy przekręcaniu na drugą stronę należy uważać, ponieważ
Życie na widelcukroję . Dodaję do cebulki i chwilkę duszę . Odstawiam do ostygnięcia. Ser trę na tarce o średnich oczkach . Mięso, ser, cebulę i paprykę łączę, dodaje jajko i przyprawiam solą i pieprzem . Dokładnie mieszam . Następnie formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na wolnym ogniu z każdej strony aż się zarumienią . Ja zajadałam z ziemnikami i sosem pieczarkowym :) Smacznego
Domowa Kuchnia u Mamymakaronu, u mnie castellane parmigiane 1 brokuł (500 g) 350 g piersi z kurczaka sól ziołowa olej do smażenia sos serowy 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 2 szklanki mleka sól,pieprz gałka muszkatołowa 1-2 garście startego żółtego sera Pierś kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą ziołową i usmażyć na oleju. Brokuła podzielić na różyczki i ugotować
Monia miesza i gotujesosu sojowego - 3 łyżki octu ryżowego (lub soku z cytryny) - 3 łyżki ketchupu - 2 łyżeczki cukru - 200 ml wody - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej * dodatkowo: - 150-200g startego żółtego sera Składniki na ciasto wrzucić do miski i zmiksować na gładką masę. Blachę z piekarnika (tą największą i najgłębszą), wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Dokładnie rozprowadzić tworząc prostokąt. Wsadzić(...)kolor. Dodać mięso i dokładnie przesmażyć. Przyprawić wg smaku. Dodać mieszankę chińską i smażyć do miękkości warzyw. Z sosu sojowego, octu ryżowego, cukru i ketchupu przygotować sos. Połowę wlać do mięsa a połowę zostawić. Mięso dokładnie wymieszać. Z piekarnika wyjąć nasze ciasto na roladę, posypać startym serem. Wyłożyć mięso, zwinąć jak roladę (wzdłuż dłuższego boku). Położyć zamknięciem ku blaszce. Zapiekać
CookYourselfniezwłocznie smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy serem. Patelnię nakrywamy przykrywką i pieczemy około 5-7 minut, aż ser się roztopi. Podajemy od razu. Smacznego :) I nieodmiennie zapraszam do polubienia profilu Ewa Kuchennie na facebook! Ciasto można zamrozić, ja czasami smażę wszystkie placki, a te, których nie jesteśmy w stanie zjeść - mrożę. Przy następnej okazji rozmrażam i posypując ulubionymi składnikami piekę
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!szklanka mleka 1 szklanka wody 1 łyżka oleju dużo tymianku, pieprz Wszystko miksujemy i smażymy naleśniki. My smażymy na suchej patelni. Składniki farsz: 3 duże pory 1 mała muszka drobnego groszku 4 jajka gotowane na twardo 15 dkg wędzonego sera gouda oliwa z oliwek pieprz, ostra papryka Por kroimy w drobną kostkę i blanszujemy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek
vegetanieprzygotowania: 11,00 zł SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej typu 450 1 szklanka cukru kryształ 250 g białego sera (twarogu) 2 jajka 1 laska wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder do dekoracji dodatkowo: ok. 1 litr oleju do smażenia PRZYGOTOWANIE: Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier i rozdrobniony twaróg. Następnie wbijamy jajka. Na końcu
kulinarnyJałyżka oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanych świeżych ziół , u mnie to bazylia, estragon, tymianek sól ser parmezan do posypania-nie koniecznie Wykonanie: Cukinię pokroić wzdłuż na cieniutkie plastry. Każdy plaster,lekko posmarować z obu stron oliwą. Smażyć na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu przez 1-2 minuty z każdej strony. Oprószyć solą i pozostawić do wystygnięcia
w mojej kuchnikurek 3 średnie białe cebule 4 ząbki czosnku kilka gałązek rozmarynu 200 gram gęstej śmietany 18% 200 gram sera feta świeżo mielony pieprz sól olej rzepakowy WYKONANIE Ziemniaki gotujemy na półmiękko. Studzimy, a następnie kroimy w plastry. Blanszujemy kurki. Cebulę smażymy na oliwie, aż się zeszkli. Dodajemy zblanszowane kurki i dalej smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem. Sos biały: śmietanę mieszamy
OstryKęspatelni roztapiam masło do dość wysokiej temperatury, wbijam 4 jajka na które od razu układam ćwiartki pomidorków koktajlowych. Smażę pod przykryciem 1 tylko z 1 strony. Na koniec doprawiam solą i pieprzem. Podałem z sandwiczowymi kanapkami z chleba tostowego z serem i kakao
Mechanik w kuchnikroimy w kostkę, doprawiamy (u mnie: sól, pieprz, papryka słodka i ostra). Smażymy na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy. 3. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy 1/2 przygotowanego schabu, następnie 1/2 warzyw. Czynność powtarzamy, całość posypujemy startym żółtym serem. 4. Zapiekamy przez około 20 minut, w temperaturze 180 stopni
Szefowa kuchni