smażony ser - 3789 przepisów (strona:119/253)

Makaron razowy w ostrych pomidorach 145

suszone w paskach, kapary i oliwki w plasterkach. Całość smażymy ok. 3 min. Następnie dodajemy, papryczkę chili, bazylię, pieprz i sos worcetershire. Całość podgrzewamy przez kolejne 2 min. często mieszając, tak aby wszystkie składniki smakowo się zmieszały. Makaron odcedzamy, dodajemy do pomidorów i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerz, posypujemy serem pokrojonym w paseczki. Smacznego

Moniki Smakołyki
pyszne kotlety kalafiorowo-brokułowe z mozzarellą... 401

wystudzić do warzyw dodać pozostałe składniki (bez oleju): pokrojone cebule, wyciśnięte ząbki czosnku, kucharka, pieprz mielony, jajka, tartą bułkę, ser mozzarella, wszystko ręką dokładnie wyrobić, odstawić na 15 minut formować około 1 cm grubości kotlety, na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety z obu stron, odkładać na ręcznik papierowy kotlety można podać np. z mizerią lub z czym się

W Mojej Kuchni Lubię
Warzywa w pomidorach z mięsną niespodzianką w ramach zdrowej kolacji na ciepło 153

miodu) 1 łyżeczka musztardy francuskiej Na niespodziankę: 1 kotlecik z piersi kurczaka  kilka piór cebuli płatki chili - szczypta sól, pieprz 1/2 kulki mozzarelli 2 łyżki startego żółtego sera Przygotowanie: Umyte warzywa kroję: paprykę w paski, marchewkę - w ćwiartki, a pomidora w ósemki. Wsadzam do rękawa do pieczenia. Zasypuję solą i przyprawami. Dodaję musztardę i syrop z mniszka (lub miód(...)pomidorowym smakiem. W tym czasie szykuję 'wkładkę mięsną". Stłuczonego kotlecika posypanego przyprawami (patrz: skład niespodzianki) smażę na odrobinie oleju z wcześniej uduszoną cebulą. Warzywa wstawiam bez przykrycia do piekarnika. Gdy już są ciepłe, kładę na nie uduszoną pierś. Przykrywam plastrami mozzarelli i startym serem. Zapiekam do rozpuszczenia sera. Wykładam łopatką. Obok wykładam resztę warzyw i polewam powstałym sosem pomidorowo - warzywnym

Kuchnia po mojemu
Oponki drożdżowo-serowe 124

śmietankowego i twarogu półtłustego; ten ostatni lepiej jest zmielić; ja tego nie zrobiłam i w cieście widoczne były grudki sera) 100 ml ciepłego mleka 2-3 łyżeczki cukru kieliszek nalewki (laski wanilii zalane spirytusem) ok. pół litra oleju rzepakowego do smażenia Wymieszać mąki z drożdżami i mlekiem. Dodać resztę składników i wyrobić ciasto - nie powinno się lepić do rąk. Przykryć

Weekendy w domu i ogrodzie
Włoskie Naleśniki 315

złoty kolor, pod koniec smażenia doprawiamy solą i cynamonem oraz ostrą papryką warzywa mieszamy na jednej patelni, kurczaka smażymy, dodajemy do warzyw. Farszem nadziewamy naleśniki, zawijamy, posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy na patelni lub w piekarniku. Możemy posypać tartym serem twardym dojrzewającym SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Burgery z indyka 197

łyżka ostrej musztardy mielony kminek słodka mielona papryka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół do pizzy olej do smażenia Dodatki: 8 bułek hamburgerowych, najlepiej domowych (np. z tego przepisu ), sałata, cebula pokrojona w plastry, plastry pomidora, plastry korniszonów, plastry sera żółtego, np. salami, keczup Do mięsa dodać pozostałe składniki i wyrobić ręką mięso na zwartą masę, którą następnie należy podzielić

Czerwień i błękit
Naleśniki z maskarpone i wędzonym łososiem z sosem czosnkowym 155

smaku kilka gałązek koperku Przygotowanie: Składniki na ciasto połączyć ze sobą i roztrzepać na jednolitą, gładką masę. Naleśniki smażyć z obu stron na rozgrzanym  oleju aż się lekko zrumienią.. Łososia przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać  do niego ser, pokrojony koperek, sól i pieprz. Wymieszać i przełożyć do szprycy. Farsz ułożyć na środku każdego placka i zwinać

Gosia gotuje
Naleśniki z soczewicą zieloną 191

ugotowaną soczewicę, łączę wszystko razem i chwilę jeszcze trzymam na ogniu. Potem dorzucam pokrojony w  kostkę  ser feta, przeciśnięty ząbek czosnku oraz przyprawy i duszę jakieś 10 minut. Następnie zestawiam z gazu. Składniki na  naleśniki miksuję, potem smażę je na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.   Gotowe ! Dobrze smakują z sosem czosnkowym oraz zieleninką (roszponka, kiełki

Życie na widelcu
Sałatka z soczewicy z fetą i cukinią 203

soczewicy z fetą i cukinią Składniki: 1 szklanka suchej soczewicy (u mnie verde) 2 cukinie około 200 g sera fety 1-2 łyżki suszonego tymianku 2 ząbki czosnku 4-5 suszonych pomidorów garść świeżej mięty sól, pieprz olej do smażenia Soczewicę ugotować aż będzie miękka. Odcedzić i ostudzić. Cukinie opłukać, pokroić ukośnie w plasterki i posypać suszonym tymiankiem. Smażyć

UgotujmyTo.pl
Łosoś z sosem malinowym 102

łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki cayenne 0/5 szklanki malin szczypta cukru szczypta pieprzu glassa balsamiczna (najlepiej malinowa) 100 g sera feta mały granat 2 duże łyżki puree ziemniaczanego pietruszka Umyte filety nacieramy oliwa, sokiem z limonki oraz pieprzem i cayenne. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej z obu stron. W tym czasie maliny gotujemy aż nieco zgęstnieją i doprawiamy cukrem i pieprzem

Mienta blog
Smażone tosty sezamowe z pastą surimi 130

dwóch stron białkiem i obtaczamy w sezamie. PASTA: Paluszki krabowe mielimy. Mieszamy z drobno posiekaną cebulą i startym serem. Dodajemy roztrzepane jajko. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. CAŁOŚĆ: Przygotowaną pastą gęsto smarujemy pieczywo i lekko dociskamy. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanym oleju czosnkowym na złoty kolor. PORADA: Smażenie zacznij od ułożenia strony z pastą do dołu – sprawi

Ostra na Słodko
Naleśniki nadziewane serem i szynką 179

Keczup UWAGI: Ser żółty można zastąpić pleśniowym lub mozzarellą wedle uznania. Wykonanie : Na usmażonego naleśnika kładziemy plasterek szynki , plasterek sera. Posypujemy szczyptą ziół prowansalskich czosnku (jak kto lubi). Składamy na pół i jeszcze raz na pół tak żeby powstał trójkąt. Smażymy na maśle z obydwu stron na złoty kolor (pod przykryciem na wolnym ogniu). Pod koniec smażenia można posypać papryką

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Sałatka z figami, boczkiem i sosem z gorgonzoli 158

mięty 6 świeżych fig pokrojonych na ćwiartki 100 g boczku lub Prosciutto pokrojonego w słupki na sos: 80 g sera gorgonzola, 4 łyżki śmietany, 2 łyżki soku z cytryny, 4 łyżki oliwy, sól i pieprz do smaku opcjonalnie oliwa do smażenia Prosciutto Przygotowanie: Składniki sosu umieść w pojemniku blendera i krótko zmiksuj. Spróbuj i ewentualnie dopraw solą i pieprzem

Chilli Czosnek i Oliwa
8 SANTE znaczy zdrowie - Kotlety z soczewicą 119

odsączyć na sitku. Do zimnej dodać posiekaną drobno cebulę oraz czosnek i natkę pietruszki. Wbić jajko, dodać starty ser i otręby. Dokładnie wyrobić na zwartą masę. Przyprawić. Uformować kotlety. Z tych składników wyszło 7 kotletów. Panierować w mące i smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, makaronem bądź ryżem i surówką. Zapraszam na stronę sklepu Sante oraz na FB Sante

Magiczne Życie Marty
Naleśniki z serem 158

szkl. wody 2 jaja 1 op. cukru wanil. 1 łyżka cukru szczypta soli olej do smazenia nadzienie: duszone jabłka, ser, konfitura Przygotowanie Mąkę przesiać do miski. Dodać jajka, sól, cukier, cukier waniliowy, mleko i wodę. Zmiksować. Odstawić na 30 min. Smażyć na mocno rozgrzanej poatelni z obu stron. Usmażone naleśniki nadziewać dowolnym nadzieniem i składać w trójkąty Przed podaniem można

coolinarnastrefa.blogspot.com