zatem do gotowania. Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 4 bułki ( ja użyłam dwóch zwykłych i dwóch razowych) 4 jajka 3 parówki Cebula 2 pomidory 200gram żółtego sera (może być gouda) Pęczek szczypiorku Masło Nastawiamy wodę na jajka i gotujemy je na twardo. Następnie bierzemy się za bułki, przekrajamy je na pół i drążymy w środku. Idealne(...)podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy do niej pokrojoną w kostkę parówkę. Smażymy około 3 minut. W tym czasie gotujemy wodę i sparzamy pomidory wrzątkiem. Obieramy ze skórki oraz kroimy w kostkę. Jajka obieramy i również kroimy w kostkę. Następnie napełniamy nasze bułki: jajkiem, pomidorem i parówką z cebulą. Ser trzemy na tarce i posypujemy z wierzchu bułki. Wstawiamy do piekarnika
Kolizje Smakówbrokuł 1 kulka białej mozzarelli starta na tarce o grubych oczkach szczypta płatków chilli (opcjonalnie) szczypta soli 2 łyżki bułki tartej 2 jaja kropla oliwy lub oleju do smażenia Składniki sosu: 3 łyżki jogurtu naturalnego (ja używam jogurt naturalny gęsty) 0.5 lub 1 ząbek czosnku (w zależności czy lubicie) Przygotowanie: Brokuł podzielić na różyczki. Grubsze łodygi różyczek naciąć(...)brokuła przełożyć na deskę i pokroić. Przełożyć do misy. Do ostudzonego dodać jaja, bułkę tartę, ser mozzarella oraz szczyptę soli i chilli. Wymieszać wszystko dokładnie ręką. Można dodać odrobinę więcej bułki, jeśli masa nie będzie się łączyć ze sobą. Rozgrzać patelnie (ja lubię smażyć na patelni teflonowej do naleśników), wlać odrobinę oliwy i rozsmarować pędzelkiem po całej powierzchni. Na gorącą
Moja Delicjaoliwa z oliwek – 2 łyżki * ocet balsamiczny – 3 łyżki * woda – 220 ml * cukier – 1 czubata łyżeczka * świeży tymianek * świeża chili – 1 szt * miękki kozi ser – 100 g * twardy kozi ser – 100 g * sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE CIASTO: Mąkę przesiewamy z solą dodajemy posiekany tymianek oraz zimne masło, siekamy a następnie rozcieramy palcach na kruszonkę. Dodajemy żółtko i wodę, szybko(...)gotujemy 5 minut, odcedzamy. Do rondelka wlewamy oliwę, dodajemy czosnek, posiekaną papryczkę chili, smażymy 2 minuty, zalewamy octem balsamicznym i 220ml wody i gotujemy ok.10 minut. Wrzucamy posiekane świeże zioła, cukier i szczyptę soli. Gotujemy ok. 10 minut, by płyn zmienił się w gęsty syrop. Sery siekamy,mieszamy z czosnkiem i wyciągamy na podpieczony spód tartaletek/ Pieczemy ok. 20 minut
Ostra na Słodkokurczaka. Dopraw solą i pieprzem i smaż aż przestaną być surowe w środku i się lekko zarumienią, po czym przełóż do większej miski. Do tej samej patelni wrzuć cebulkę, podsmaż do zeszklenia i wrzuć do miski z mięsem. Następnie podsmaż do lekkiego zarumienienia pieczarki i także dodaj do miski. Dodaj ser i całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą
karmelowymałe kawałki marchewki przesmażyć na maśle, wlać trochę wody i smażyć do jej odparowania. Dodać groszek ,jeżeli mrożony to wrzucić na moment do wrzątku. Z puree ziemniaczanego uformować dosyć grube,2-2,5 cm placki. W każdym zrobić duże wgłębienie i wypełnić je warzywami. Polać sosem i posypać startym serem. Ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu i zapiec w temp.200stop
Kulinarny karnet Christopherawyczuwalnym smakiem bananów. Mają dość delikatną konsystencję. Według mnie najlepiej smakują polane miodem i posypane orzechami. 250 g sera twarogowego półtłustego 2 dojrzałe banany 4 czubate łyżki mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka miodu Dodatkowo: olej do smażenia, miód, orzechy do posypania Jajka zmiksować z miodem na jasną masę. Banany ugnieść widelcem i dodać do jajek
Bulliodłużej i będzie na pewno zdrowiej :-). Miłego dzionka :-)) Składniki: 1 opakowanie tortellini (u mnie świeże z prosciutto i serem) cukinia oliwki żurawina 300 g filetu z indyka kukurydza suszone pomidory z bazylią i czosnkiem kurkuma starta mozzarella natka pietruszki olej do smażenia sól pieprz Pierożki gotuję według przepisu na opakowaniu. Indyka wcześniej zalewam oliwą, dorzucam żurawinę i marynuję około
kruche babeczkiGarbnik jest gładki i idealnie gęsty. Wino bardzo skoncentrowane o długim bardzo przyjemnym finiszu. Będzie doskonale pasować do smażonych roladek z ciasta Won-Ton wypełnionych mięsem z ogona wołu i sosem Pedro Ximenez DeSabor jest również importerem hiszpańskich szynek, wędlin, serów, oliwek oraz oliwy I właśnie kilka rodzajów oliw mieliśmy również okazję zdegustować. Almazara "El Tendre"to firma
królestwo garówzarumienią. Masło rozpuścić z oliwą, dodać imbir i smażyć przez około minutę. Następnie dodać mus z dyni i smażyć przez kilka minut. Do dyni dodać bulion, sok pomarańczowy , doprawić solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Zupę gotować przez około 30 minut. Dodać ser i zmiksować blenderem. Zupę podawać posypaną uprażonymi płatkami migdałowymi
Mama Gotujewolnym ogniu aby część soku odparowała. Żółtko ucieram z cukrem i cukrem waniliowym a następnie dodaję biały ser ciągle ucierając. Na końcu dodaję jogurt, wyfiletowaną połowę pomarańczy oraz otartą skórkę i łączę w całość mikserem na niskich obrotach. Z ciasta smażę cienkie naleśniki. Na każdy naleśnik nakładam farsz i składam w trójkąt. Kiedy wszystkie naleśniki są gotowe na patelni
Magiczna kuchnia Dariiszczypiorek zioła prowansalskie parmezan Przygotowanie: Do przygotowanego wcześniej bulionu dodać rozdrobniony serek topiony i pokrojony w kostkę żółty ser. Całość gotować na małym ogniu przez 15 minut, cały czas mieszać. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek i razem smażyć. Do bulionu dodać śmietankę, cebulę, doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, chili. Gotować
cooklifełyżki koncentratu 3/4l wody sól, pieprz, przyprawa Kamis - bazylia,suszone pomidory i czosnek WYKONANIE: na maśle lub margarynie smażymy cebulę, dodajemy czosnek i wszystkie przyprawy ( łącznie z koncentratem), dolewamy wodę, wkładamy schabowe- gotujemy 15 min., wykładamy na półmisek, możemy posypać startym serem żółtym i gotowe!! SMACZNEGO
Kuchnia Beatypuszki bez skórki 1/3 szklanki oliwek pokrojonych w plasterki 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina około 100 g sera feta 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka cukru sól i pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Kiełbasę kroimy w plastry. Bakłażana obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka, papryki w większą kostkę
Mania Gotowaniaprzepisu ) pomidory koktajlowe, rukola (do dekoracji) Przygotowanie: Jajka, mleko, sól, gałkę i pieprz mieszamy trzepaczką lub widelcem. Dodajemy ser. Moczymy kromki chleba w mieszance, tak aby nasiąknęły. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Kładziemy kromki i ewentualnie zalewamy pozostałością masy jajecznej. Smażymy z każdej strony po 2 minuty. Podczas smażenia na osobnej patelni lub grillu elektrycznym przyrumieniamy plastry gruszki
Food Squareuważając by nie porwać mięsa,osolić i opieprzyć. Następnie na każdy filet drobiowy nałożyć po jednym plastrze szynki,sera żółtego i słupki papryki kolorowej. Zwinąć roladki, obtoczyć dobrze w mące,rozmąconym jajku z solą i pieprzem. Panierować roladki w bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu w głębokim tłuszczu na złoty kolor. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Kuchnia Danusiłyżki maki pszennej 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 10 - 15 dag białego sera sól Przygotowanie : Obrane , ziemniaki i ser zmielić Dodać do tej masy jajko , mąki ,szczyptę soli - zagnieść Z uformowanego wałka odcinać po kawałku , rozgnieść na okrągłe, dość cienkie placuszki Smażyć na rozgrzanym oleju zna rumiano z obydwu stron Podawać z cukrem lub śmietaną, można same bez dodatków
Proste Potrawyłyżki oleju bułka tarta sól, pieprz, majeranek Przygotowanie ; Zagnieść ciasto na pierogi według wskazówek -pierogi z białym serem Przygotować farsz : pokroić drobno cebulę , podsmażyć ją na oleju do lekkiego zeszklenia Dodać do niej umyte, drobno pokrojone pieczarki i często mieszając smażyć do odparowania soku Jeśli pieczarki są nadal zbyt grube, nie nadające sie do farszu to najlepiej zmielić je przez
Proste Potrawyformujemy z nich placki. Wkładamy do lodówki na 40-60 minut. W tym czasie w misce łączymy ser mascarpone z sokiem z limonki i z chrzanem. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Na gorącym tłuszczu smażymy rosti mniej więcej 5 minut z każdej strony, by były zrumienione i chrupiące. Zdejmujemy z patelni i odsączamy
Gorący kąsek