smażony ser - 3789 przepisów (strona:134/253)

Naleśniki z białym serem i pomidorami suszonymi 151

cebula zmięknie dodać posiekany czosnek a następnie drobno posiekane pomidory suszone. Chwilę poddusić. Dodać rozgnieciony biały ser, doprawić solą, pieprzem, kolendrą i papryką. Usmażyć naleśniki, zostawiając około 100 -150 ml ciasta. Na naleśnikach układać trochę farszu, zwijać. Następnie maczać w pozostałym cieście i smażyć w na lekko złoty kolor.  zastawa

królestwo garów
Zapiekanka z kurczakiem na puree kukurydzianym 197

mieszamy i odstawiamy na bok. Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Smażymy na oliwie z dodatkiem masła. Na dnie naczynia do zapiekania układamy warstwę puree, następnie kładziemy piersi kurczaka, na których układamy pokrojonego pomidora, a na nim plastry sera mozzarella. Zapiekankę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni (termoobieg) i zapiekamy około 15 minut. Jednego

Kredowe Menu
ROLADKI Z PIERSI INDYKA Z BOCZKIEM 147

delikatnie je rozbić. Wszystkie posolić, popieprzyć i posmarować cienko musztardą. Na środek wyłożyć paprykę i żółty ser i zwinąć w roladki. Każdą z zewnątrz owinąć plastrami boczku. Na rozgrzanym oleju obsmażyć roladki z każdej strony i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do pozostałego po smażeniu płynu dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Zalać całość bulionem i doprawić do smaku solą, pieprzem

Kuchnia w opałach
Bakłażany faszerowane mięsem 252

minut. Podsmażone mięso solimy, oprószamy pieprzem, posypujemy oregano, dodajemy obrane, pokrojone pomidory i dymkę. Smażymy jeszcze przez 5 minut. Podpieczone połówki bakłażanów faszerujemy mięsem i posypujemy startą mozarellą. Wkładamy jeszcze do piekarnika, razem z pomidorkami koktajlowymi, na ok. 10 minut, aż ser się rozpuści i podrumieni.   Bakłażany faszerowane podałam z dodatkiem ryżu. Do takich potraw, moim zdaniem, nawet

mojewypiekiinietylko
Placuszki z kurczakiem i płatkami owsianymi 421

kostkę, ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej. 4. Jajka rozkłócamy. 5. Mieszamy razem płatki, mięso, warzywa, ser i jajka, doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy też posiekaną zieleninę. Jeśli masa wydaje się być za rzadka, dodajemy 1 łyżkę mąki lub bułki tartej. 5. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Placuszki z kurczakiem i majonezem 218

białek ubić pianę. Wszystko razem połączyć, kłaść łyżką na rozgrzany olej na patelni i smażyć na złoto z obu stron. Smacznego!!! Przepis ponoć pochodzi ze zbiorów siostry Anastazji :) Robiłam kiedyś podobne placuszki, ale bardziej urozmaicone, zapraszam: Kotlety drobiowe z papryką i serem

Kuchnia domowa Ani
Gofry pizzowe 407

drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wszystkie warzywa, ser i salami dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy. Gofrownicę rozgrzewamy maxymalnie! ( pamiętajmy , że jakośc gofrów w dużym stopniu zależy od jakości gofrownicy! ). Ciasto wylewamy porcjami i smażymy ok. 8-10 minut. Ok. 2 minutki przed końcem smażenia gofrownicę uchylamy na kilka sekund! Przed

Ostra na Słodko
478. Kukurydziane naleśniki. 132

Kukurydziane naleśniki* z bananowa ricottą i dżemem z owoców leśnych *z mąki kukurydzianej, smażone na maśle O ile same naleśniki nie podbiły mojego serca, tak nadzienie

More food, love and dreams
BlamCO Mac & Cheese – FALLOUT – 3,75 zł 372

akurat macie pod ręką. Całość dobrze mieszamy z makaronem i podgrzewamy chwilę na małym ogniu, aż ser się rozpuści i utworzy kremowy sos. Zestawiamy garnek z palnika, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na kilka minut – w tym czasie zabieramy się za następny punkt. 4. SMAŻONA BUŁKA TARTA (1,5 min) Na patelni rozpuszczamy resztę masła (1 łyżkę), dodajemy 3 łyżki bułki

Nerds Kitchen
Pâté z drobiowych wątróbek 227

Poszperałam w necie i oto moja wersja tego dania. Duet chrupiąca bagietka z kozim serem i p âté rewelacyjna ! Do usmażenia wątróbek do  p âté  użyłam smalczyku roślinnego, zamiast oleju. Smakowita Pajda zaskoczyła mnie tym, że doskonale zastępuje inne tłuszcze do smażenia. Pâté z drobiowych wątróbek Składniki: 500 g drobiowych wątróbek 1 mała cebula 2 ząbki czosnku

Kulinarne przygody Gatity
Krokiety z warzywami 195

jajko i bułka tarta do panierowania.  Warzywa wraz z pieczarkami przesmażyć ok. 10 minut, wystudzić. Ser zetrzeć na grubej tarce, dodać do warzyw, całość przyprawić Kucharkiem i pieprzem. Na naleśniki nałożyć farsz i zwinąć krokiety. Panierować w jajku i bułce tartej, następnie smażyć

Praktyczna pl
Lekka sałatka na lato 430

bardzo chce się jeść. Temperatury odbierają nam wszelki apety, a sama myśl o jakimś pieczonym, czy smażonym jedzeniu, nas przynajmniej, odpycha. Jednak z wielką chęcią myślimy o wszelkiego rodzaju sałatkach i surówkach, zwłaszcza ze świeżych warzyw i owoców. Dzisiaj naszła nas ochota na ser mozzarella, który jest bardzo lekki i sycący. Dorzuciłyśmy do niego to co było w lodówce

Kolizje Smaków
Kokardki all` Alfredo 177

śmietany kremówki 460 g makaronu kokardki (ja użyłam  Makarony Czanieckie Kokardka Tłoczona ) 90 g sera parmezan świeżo startego oraz trochę do posypania bezpośrednio przed podaniem, 1 pojedynczy filet z kurczaka szczypta gałki muszkatołowej świeżo startej, oliwa z oliwek, dodatkowe masło do smażenia mięsa, sól pieprz ewentualnie gałązki pietruszki do dekoracji nitki chili do dekoracji  Wykonanie: Masło

Blondynka Gotuje
Makaron a'la spaghetti bolognese 201

papryka kilka dużych pieczarek  2 garście startego żółtego sera suszone zioła prowansalskie 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu sól, pieprz, słodka i ostra mielona papryka natka pietruszki do posypania   Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi, smażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, podsmażyć(...)puszki lub świeże, podsmażoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz usmażone mięso. Całość zblendować i doprawić pozostałymi przyprawami. Do sosu dorzucić podsmażoną paprykę i pieczarki oraz starty żółty ser. Wymieszać z ugotowanym makaronem. Podawać na ciepło z posiekaną natką pietruszki

Simply Food
Jesienna zapiekanka z dynią ku pokrzepieniu 195

której są zatopione) 1 cebula ok. 10 połówek suszonych pomidorów w oleju 700g mięsa mielonego (wieprzowo- wołowego) 250g puree z dyni 1 kostka bulion warzywnego 1 jajko tarty ser żółty do posypania zapiekanki Ziemniaki gotujemy z osolonej wodzie- można je pokroić w kostkę, wtedy będą szybciej miękkie. Gotowe ziemniaki odcedzamy i ugniatamy. Dodajemy śmietankę, gałkę, masło i sól i pieprz(...)szklimy na tłuszczu, dodajemy mięso mielone oraz zmielone pomidory i smażymy, aż całość ładnie zbrązowieje. Dodajemy puree z dyni i kostkę rosołową- dokładnie mieszamy, żeby kostka się rozpadła cały czas podgrzewając. Na koniec do masy wbijamy jedno jajko i mieszamy. Na dno formy wykładamy masę mięsną, posypujemy ją tartym serem. Na wierzchu dekorujemy ziemniaczanym puree- na przykład używając rękawa. Zapiekankę

les mirabelles
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 2046

mielone i smażyć do czasu, aż zmieni kolor, a woda odparuje. Doprawić do smaku, dodać zioła i wymieszać.  Warzywa rozmrozić i podsmażyć na patelni. Doprawić do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Na dnie ułożyć warstwę ziemniaków, na niej wszystkie warzywa, a następnie wyłożyć mięso mielone i przykryć pozostałymi ziemniakami. Śmietanę wymieszać z jajkiem i startym żółtym serem. Doprawić gałka

Pasja Smaku
C - Fishcakes - kotlety rybne z sosem majonezowo – kaparowym 186

sól i pieprz ·         mąka i bułka tarta (do panierki) ·         oliwa z oliwek do smażenia Składniki na sos kaparowy   ·         1 szklanka majonezu ·         6 łyżek gęstej, kwaśnej śmietany(...)łyżki kaparów, odsączonych lub opłukanych z soli, posiekanych ·         1 cebula (drobno pokrojona) ·         4 łyżki startego sera (np. Parmezanu lub Pecorino) ·         świeżo zmielony pieprz i ewentualnie sól do smaku Wszystkie składniki sosu wymieszać w miseczce. Przygotowanie: Rybę skropić sokiem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Lasagne (Lazania) od A do Zet, z przepisem na makaron i sos mięsno - pomidorowy 221

soli ½ szklanki wody 1 czubata łyżka mąki Dodatkowo: 3 - 4 łyżki oleju 300 – 400g Sera Gouda Około 180ml śmietany Makaron: 4 jajka Ok. 3 szklanki mąki Ok. ½ łyżeczki soli Olej wlewamy do patelni lub rondla, gdy jest już gorący wrzucamy na niego mięso mielone i smażymy, co pewien czas mieszając przez około 10 minut. Następnie dodajemy wodę, przecier pomidorowy, drobno(...)makaronowego i 3 warstwy sosu. Lazanię pieczemy około 30 - 35 minut w piekarniku w temperaturze 170°C. Upieczoną Lazanię wyjmujemy z piekarnika, smarujemy po górze śmietaną i posypujemy tartym serem, po czym ponownie zapiekamy, tylko chwilę by ser się rozpuścił. Najlepiej upiec Lazanię wcześniej, tzn. kilka godzin przed spożyciem, wówczas zyskuje bardziej jednolitą konsystencję, a przed samym podaniem wrzucić

Smakowy Raj