majeranek, papryka słodka oraz ostra, gałka muszkatołowa 8 gniazdek makaronowych 1/2 szklanki startego żółtego sera Składniki na sos pomidorowy: 1,5 kg świeżych pomidorów ( zamiennie można użyć pomidorów z puszki lub gotowej passaty pomidorowej ) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju do smażenia 4 łyżki śmietanki 30% 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka(...)należy go wcześniej chwilę podgotować w lekko osolonym wrzątku) i na każdym z nich układamy mięsnego klopsika delikatnie go spłaszczając *** *** Całość zalewamy sosem pomidorowym *** *** Każdego klopsika posypujemy startym żółtym serem *** *** Naczynie żaroodporne przykrywamy (możemy użyć foli aluminiowej ) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na 45 minut- po około 30 minutach zdejmujemy przykrycie i dalej zapiekamy już odkryte *** *** SMACZNEG0
Blog z ApetytemBardzo smaczne klopsy. Sosik pyszny. polecam. Przygotowanie klopsów – mięso mielone doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać jajko, posiekaną drobno cebulkę,majeranek, bułkę tartą.Mozzarellę
Kuchnia PokoleńCukinie trzemy na grubych oczkach tarki, zasypujemy solą i odstawiamy na 20 minut. W między czasie ser kroimy w paski podobnie jak paprykę. Gdy cukinia puści nam wodę odciskamy ją i dodajemy resztę składników do startej cukinii. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy nasze placki na złoty kolor. Smacznego
Full Smakupokroić na mniejsze kawałki. Na oleju podsmażyć kiełbaski, dodać pomidory, kapary, czosnek, pastę paprykową i jarmuż, smażyć 1-2 minuty. Ściąć wierzchy bułek, dolne części wydrążyć i zapiec pod rusztem piekarnika lub na patelni. Chrupiące bułki napełnić kiełbaskami, na wierzchu położyć plastry sera, zapiec pod rusztem przez kilkanaście sekund. Podawać na ciepło
SzczyptaSmaQsmażenie: ok. 25 min, ilość porcji: 6 Makaron gotujemy al dente. Mięso mielone smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy szczyptę soli i mieszamy. Potem dodajemy przyprawy, sos i mieszamy wszystko dokładnie. Dusimy przez 20 minut na wolnym ogniu. Ser ścieramy na tarce. Na talerzu układamy makaron, mięso i posypujemy startym serem, gotowe :)! ***** We cook pasta al dente
Projekty ze smakiemoleju Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksować, przykryć ściereczką i odłożyć na 20-30 minut. Naleśniki smażyć z dwóch stron na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej (na jeden naleśnik przypada jedna chochla ciasta). farsz szpinakowo-serowy - 450 g mrożonego szpinaku - 250 g sera ricotta - 125 g sera mozzarella - 2 duże lub 3 mniejsze ząbki czosnku - odrobina oliwy - sól
Kuchnia Ellieoraz pozostałe zioła i przyprawy Dodatkowo: Do gotującego się wywaru dodaję pokrojone w kosteczkę buraki. Smażę około 20-30 minut. Całość zmiksowałam blenderem. Dodatki: Zupę dodatkowo doprawiłam czosnkiem (3 ząbki przeciśnięte przez praskę) i majerankiem. Do miseczki z zupą dodałam kozi ser i świeżą bazylię. Smacznego
ClauditteMissCookingbułką odciśniętą wymoczoną w wodzie - rozpłaszczyc porcje mielonego na dłoni zwilżonej wodą i nałożyć po kostce sera "morski" i po 3 oliwki, nakryć drugą porcją mięsa i zrobić duże mielone aby nadzienie było schowane na patelni mocno rozgrzać olej i kłaść mielone, smażyć na rumiano z każdej strony mielone odłożyć na talerz i na tym tłuszczu usmażyć cebulę pokrojoną
W Mojej Kuchni Lubiępapryką lub ziołami prowansalskimi. Wkładamy je do rozgrzanego piekarnika (ok.200*) na ok 30-40min. 4. Ser żółty kroimy w plasterki. Układamy na filetach. Zawijamy w ruloniki. Obtoczamy kolejno w mące, jajku i w bułce tartej. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy na małym ogniu, kilka razy obracając, aby mieć pewność że mięso w środku też jest usmażone
Kuchnia Pełna Pasjijednej strony, przewrócić na drugą stronę i smażyć również przez 2 minuty. Mięso obrócić ponownie i smażyć po 1 minucie na każdej ze stron. Po usmażeniu posolić. Sałatka z buraków: 3 buraki ugotowane, obrane i pokrojone w plastry sałata rukola i botwinka ser feta, pokruszony orzechy włoskie, posiekane sos (krem balsamiczny, oliwa z oliwek, ząbek czosnku, sól, pieprz
Smakowity Blog Kulinarnywersji wytrawnej. Doskonale również smakują na zimno. Przetestowałam :) Placuszki dyniowe na słodko Składniki: 500 g białego sera na sernik 500 g g pieczonej dyni 3 jajka szczypta soli 13 czubatych łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka olej do smażenia cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Jeśli ciasto wyjdzie za gęste można dolać
Kulinarne przygody Gatityczapeczki grillujemy na patelni. Na drugiej małej, okrągłej patelni układamy (na brzegu patelni) pokrojony w paski ser żółty, układamy pieczarki, dodajemy na środek masło. Jajko rozbijamy i oddzielamy żółtko od białka. Na rozgrzaną patelnię wlewamy białko, na sam środek dajemy żółtko i smażymy na małym ogniu (można smażyć pod przykryciem). Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy oliwkę, pokrojone w plasterki pomidory suszone
Moniki Smakołykistoiska można było umieścić w tym samym miejscu bez problemów lokalizacyjnych. Kupiłam chleb na zakwasie, ser koryciński swojski z miętą i pieprzem, podpiwek oraz trzy szklane karafki za niewielkie pieniądze na stoisku ze starociami. Zapraszam na fotorelację: oto i ja :) pieróg smażony ze szpinakiem
Pasja Smakucebula woreczek ugotowanego ryżu parboiled łyżka koncentratu pomidorowego 1 duży pomidor sól, pieprz szczypta chili kulka sera mozzarella Wykonanie: Cukinie przeciąć wzdłuż, wydrążyć miąższ i odłożyć, bo nie będzie już potrzebny. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone i smażyć do czasu, gdy mięso straci surowy kolor. Cebulę i mięso doprawić do smaku, dodać pokrojonego w kostkę
Pasja Smakuoraz paprykę i przełożyć do chorizo. Do warzyw i chorizo dodać oliwki, szczypiorek, ziemniaki i ser - wymieszać. Śmietanę wymieszać z jajkami i doprawić do smaku. Wlać do miski z warzywami i wymieszać. Wylać na patelnię (którą można wstawić do piekarnika) i smażyć ok. 4 minut, a zetnie się spód. Piekarnik rozgrzać do 180 st.C i wstawić do niego podpieczoną
Pasja Smaku