smażony ser - 3789 przepisów (strona:142/253)

Makaron z sosem meksykańskim 250

żółtego sera 3 czerwone cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju Makaron Przyprawy: przyprawa meksykańska, sól Nastawiamy wodę i gotujemy dowolny makaron w osolonej wodzie. Fasolkę szparagową również gotujemy. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Następnie podsmażamy na rozgrzanej patelni. Kiedy cebulka będzie podsmażona to wyciskamy do niej dwa ząbki czosnku. Po chwili dodajemy mięso mielone i smażymy. Do usmażonego(...)przyprawy mu odpowiada. Po około 10 minutach dorzucamy fasolę czerwoną z puszki i ugotowaną fasolkę szparagową. Wszystkie składniki mieszamy. Na ciepły makaron wykładamy przygotowany sos i posypujemy startym żółtym serem. Zajadamy od razu po przygotowaniu

Kolizje Smaków
Łódeczki ziemniaczane faszerowane boczkiem i cebulą 1577

sera żółtego (np. gouda) ok. 180 g kwaśnej śmietany 12 - 18% (do podania) garść drobno posiekanego szczypiorku (do podania) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Ziemniaki bardzo dokładnie myjemy, NIE obieramy ze skórki. 2. Gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. 3. W tym czasie boczek kroimy w drobna kostkę, a cebulę w piórka. 4. Smażymy boczek na patelni, a gdy zacznie się(...)układamy na blasze, wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 °C i pieczemy przez około 15 minut. 8. Po tym czasie wyciągamy łódeczki z piekarnika, posypujemy posiekaną natką pietruszki, serem żółtym startym na tarce o małych oczkach i zapiekamy jeszcze przez 10 minut. Podajemy jako samodzielne danie z kwaśną śmietaną wymieszaną ze szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem, lub jako dodatek

W kuchni Katie
Zapiekanka meksykańska 5794

200g żółtego sera pieprz, papryka słodka i ostra 2-3 łyżki przyprawy do kuchni meksykańskiej oliwa Przygotowanie: Połowę cebuli i 1 ząbek czosnku drobno siekamy i delikatnie podsmażamy na patelni. Dodajemy mięso, kiedy się przysmaży przyprawiamy je przyprawą do kuchni meksykańskiej, papryką, pieprzem. Dodajemy następnie do mięsa pokrojone w kostkę pieczarki, i paprykę, dokładnie mieszamy i dalej smażmy. Na końcu(...)kukurydzę. Przygotowujemy sos. Pomidory wyparzamy, pozbywamy się skórki i kroimy je w kostkę. Pozostałą cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę. Podsmażamy w rondelku, kiedy cebula się zaszkli dodajemy pomidory, smażymy około 5 minut na małym ogniu. Następnie dodajemy przecież pomidorowy, doprawiamy pieprzem i sosem worhestershire. Gotujemy jakieś 10 minut, aby sos odparował. Jeśli będzie bardzo wodnisty możemy zagęścić do lekko

Mania Gotowania
Nadziewana dynia makaronowa / Stuffed spaghetti squash 516

szklanka startej mozzarelli (lub więcej jeśli lubisz dużo sera) Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Wysmaruj wewnętrzne strony dyni olejem i dokładnie dopraw solą i pieprzem. Włóż do piekarnika skórą do góry i piecz do miękkości, około 30 minut. W międzyczasie do dużej patelni włóż mięso i smaż przez około 8-10 minut, po czym wyjmij(...)patelni i odstaw. Na tej samej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, dodaj cebulę i smaż do miękkości, około 5-7 minut. Dodaj czosnek i chilli, po czym podsmaż przez kolejną minutę. Włóż do patelni mięso, sos marinara albo passatę, koncentrat pomidorowy, oregano, liść laurowy, paprykę, ocet balsamiczny, dopraw solą i pieprzem i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień

karmelowy
Kotleciki mielone z ketchupem, serem i natką pietruszki 114

szparagowa :-) Miłego dnia :-) Składniki: 500 g mięsa mielonego u mnie z indyka ser u mnie Parmigianino Regino 3 -4 łyżki 2 ząbki czosnku 4 łyżki ketchupu łagodnego  1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz olej do smażenia 1. Mięso przekładamy do miski i dodajemy resztę składników. Natkę musimy drobno posiekać

kruche babeczki
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i kurczakiem 145

olej kokosowy). Do kurczaka na patelnię dodajemy pomidory i kukurydzę i jeszcze chwilkę smażymy do zredukowania płynów. Doprawiamy bazylią, solą i pieprzem, po czym dodajemy ugotowaną kaszę i mieszamy. Paprykę rozcinamy na pół, pozbywamy się gniazda nasiennego i wypełniamy ją farszem. Wierzch posypujemy serem i zapiekamy około 25- 30 minut w 180*C. Podajemy od razu. Kaloryczność: Kaloryczność całości wynosi

Moja Micha
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 165

pieczarkowe   panierować w jajku i bułce tartej. -Smażyć  na rozgrzanym tłuszczu  z obu stron  na  złoty kolor /zaczynając od strony farszu/. -Pieczarki można również  upiec w piekarniku  / także  bez panierki/  posypując   wierzch  pod koniec pieczenia żółtym serem

Zakamarki mojej kuchni
Placki ziemniaczane z sałatką z boćwinyi i jajkiem w koszulce 126

ziemniaczane Placki ziemniaczane inaczej Placki ziemniaczane zapiekane z mięsem i serem Składniki na placki: 0,7 kg ziemniaków 1  mała cebula 1 jajko 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany 2-3 łyżki mąki pszennej sól i pieprz  do smaku           olej  do smażenia Dodatkowo: 2 garście liści boćwiny 3 jajka sól i pieprz

Gosia gotuje
Kotlet de volaille zwany "dewolajem":) 199

pasków) Ułożyć ser na jednej połowie piersi i zwijać od tej strony, gdzie ser został ułożony  Zrolowane piersi opanierować najpierw w mące, potem w jajku z dodatkiem przypraw, a na końcu w bułce tartej (ja panieruję dwa razy, pomijając za drugim mąkę) Kotlety smażyć na małym ogniu z czterech stron  Dzisiaj podałam z brokułami oraz ziemniakami posypanymi szczypiorkiem

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Naleśniki z serem i cynamonem 181

tłustym czwartku czas na odpoczynek dla naszego żołądka. Naleśniki  z białym serem polane jogurcikiem na pewno będą dobrą alternatywa dla wczorajszych pączków.    SKŁADNIKI  Na ciasto 2 szklanki maki pełno ziarnistej 2 jajka szklanka mleka woda mineralna gazowana olej i masło do smażenia szczypta soli i szczypta cukru Nadzienie: 1/2 kg twarogu 3-4 łyżki cukru ( tutaj

W kuchennym oknie Ewy
Krem z zielonej fasolki z gotowanym drobiem 112

angielskiego kilka kropel Maggi, kilka łodyg natki pietruszki szczy pta imbiru, só l, pieprz ser feta ( opcjonalnie ) szczypiorek Przygotowanie: Jedną cebulę obrać i pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać dwie łyżki oleju , z jednym ząbkiem czosnku zeszklić na nim cebulę, dodać mrożoną fasolkę . Chwilę smażyć , wlać bulion - nie więcej niż poziom fasolki. Gotować z 10 min do miękkość. Zmiksować . Pierś

Gaździnka warzy
Karp z musem chrzanowym i prażonymi migdałami / Carp with horseradish mousse and roasted almonds 167

W moim rodzinnym domu karp w Święta Bożego Narodzenia to podstawa. Zazwyczaj panierowany, smażony na różnych olejach cieszy się niezmiennym powodzeniem co roku. Dziś proponuję troszkę

karmelowy
Kotlety z brokułów 187

rozgnieść (nie za mocno, mogą zostać małe różyczki) i ostudzić. Dodać jajko i pokruszony ser feta. Cebulę obrać, umyć i posiekać. Koper umyć i posiekać. Dodać do brokułów cebulę, koper oraz 2 łyżki kaszki kukurydzianej i przyprawić. Formować kotlety, obtaczać w pozostałej kaszce i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ryżem. Smacznego

Złote przepisy
Spaghetti bolognese 157

pokrojoną w kostkę cebulkę. Następnie dodajemy mięso mielone, zioła suszone, sól i pieprz, smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Do podsmażonego mięsa dodać pomidory z puszki, chwilę razem poddusić, mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron wykładać na talerze, polać sosem, posypać serem. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi
Konfitura z czerwonej cebuli 153

się ostatnio modna. To świetny dodatek do pieczonych mięs, dań z grilla, wędlin czy serów. Lubię ją nawet nałożyć po prostu na grzankę. Jeśli jakimś cudem jeszcze jej nie znacie to polecam zrobić i spróbować. Sposobów przygotowania tego specjału jest wiele. Część osób najpierw smaży cebulę na tłuszczu, część nie dodaje wina. Każdy kroi po swojemu - w kosteczkę, pół plastry

Smaczna Pyza