smażony ser - 3789 przepisów (strona:146/253)

Naleśniki z twarożkiem - wiśniami i świeżą miętą 187

smaku Cukier z prawdziwą wanilią z www.owocowyraj.eu 2 łyżki kwaśnej śmietany Ser, żółtka, śmietanę i cukier razem rozcieramy i robimy farsz do naleśników. Ciasto pieczemy na lekko posmarowanej tłuszczem patelni na cienkie placki. Gotowe naleśniki nadziewamy twarogiem i zwijamy w rulony lub składamy na kwadraty. Smażymy na oleju na złoty kolor. Na talerzu posypujemy je  cukrem pudrem, układamy wiśnie

Apetyczna babeczka
Roladki schabowe z zielonym farszem 192

ziołowym pieprzem oraz słodką papryką. Zieleninę umyć i drobno posiekać, dodać pokruszony ser oraz posiekaną cebulkę. Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku. Wymieszać. Farsz nakładać na plastry mięsa. Delikatnie zwijać w roladki. Spiąć wykałaczką. Panierować w rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Osączyć na ręczniku papierowym

Z miłości do słodkości
Minestrone - zupa z mieszanych warzyw 219

się, że ugotowany w zupie będzie zbyt rozmoczony - zwłaszcza na drugi dzień. A porcja zupy wychodzi solidna, więc na 2 dni dla 3 - 4 osób wystarczy. Koniecznie posypcie zupę serem!  Inspiracją był przepis z   tej  strony   składniki 1 duża marchewka, pokrojona w kostkę 4 łodygi selera naciowego, obrane i pokrojone w plasterki 1 średnia cebula(...)cukinię, mieszać i smażyć jeszcze  1 minutę Wymieszać z bulionem, pastą pomidorową, ciecierzycą, pomidorami,  pietruszką, bazylią, oregano i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. W międzyczasie ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu; odcedzić. Zupę doprowadzić ponownie do wrzenia.  Podawać z dodatkiem makaronu, posypaną serem. Można polać oliwą. Smacznego

Stare Gary
Tortilla Orientalna - Bombay Dreams 202

ekstraktem z zielonej herbaty 8 łyżek majonezu - ja użyłam Kieleckiego bo najbardziej mi smakuje 1 ząbek czosnku 2 jajka ugotowane na twardo 1 kulka sera mozarella 100 g sera mozarella wiórki 1 łyżka bardzo ostrej zielonej pasty curry 1 łyżka indyjskiego sosu Korma 1 świeża papryczka chili 1,5 łyżeczki przyprawy curry 0,5 łyżeczki świeżo zmielonej mieszanki przypraw Garam(...)kurczaka był obtoczony w sosie i paście. Smażymy następnie na patelni aż mięso się zarumieni i stanie się chrupiące. Rozkładamy sobie cztery placki na czterech kawałkach folii aluminiowej ( mniej więcej wielkości a4). Kolejność nakładania składników jest dowolna. Ja to zrobiłam tak: Na każdy placek położyłam po dwa plasterki sera żółtego. Następnie na każdą tortillę przypadła garść

ClauditteMissCooking
masło, margaryna czy mix 164

strony masła dla naszego organizmu: Masło jest głównym źródłem nasyconych kwasów tłuszczowych , ponieważ kwasy te znajdują się przede wszystkim w tłuszczach zwierzęcych. Tłuszcze te znajdują się również w smalcu, serach, śmietanie, jogurtach, mleku, lodach i tłustych mięsach. W nasycone kwasy tłuszczowe bogate sa również oleje roślinne takie jak olej kokosowy czy palmowy. Jednak większość olejów roślinnych jest bogata w jedno(...)częste spożywanie produktów bogatych w te kwasy powoduje nowotwory przewodu pokarmowego. Margaryna Do smarowania pieczywa używamy zazwyczaj margaryn miękkich. pakowane są plastikowe opakowania. Natomiast margaryny twarde używane są do smażenia i pieczenia, sprzedawane w kostkach. Margaryna jest produktem roślinnym i nie może zawierać tłuszczów zwierzęcych, jeśli natomiast je zawiera to nie jest już margaryna tylko miksem. A teraz ciemne strony

NaKońcuJęzyka
Omlet wspaniały !!! Czyli jajka ze szpinakiem i roszponką. 140

nawet niebo w gębie :)   Omlet francuski ze szpinakiem i roszponką (4 osoby) Składniki: 5 jaj 7 brykietów szpinaku 1 garść roszponki 8 średnich pieczarek 1/2 szalotki 1/4 opakowania sera w stylu bałkańskim 2 łyżki jogurtu w stylu greckim pieprz, sól, ostra papryka, czosnek niedźwiedzi, gałka muszkatołowa Zaczynamy pracę od przesmażenia brykietów szpinaku, aby odparować z nich wodę. Możecie również(...)rozgrzewamy i wylewamy masę jajeczną. Smażymy na małym ogniu jak omlet francuski podsuwając delikatnie masę jajeczną od skraju patelni do środka. Czynność tą powtarzamy, aż jajka będą już dobrze ścięte pod spodem. Potrząsamy od czasu do czasu patelnią, aby omlet nie przyklejał nam się do spodu patelni. Teraz czas na dodanie pieczarek i sera bałkańskiego pokruszonego w dłoniach na drobne

vegetanie
Oszukany Cezar- wersja druga 744

dwie porcje): główka sałaty lodowej łyżka majonezu 6 łyżek jogurtu naturalnego sól pieprz ząbek czonsku cebula dymka ze szczypiorkiem pomidor 2 jaja 2 małe piersi kurczaka chilli w płatkach ser pleśniowy złocisty Lazur pół papryki białej pół papryki zielonej zielona fasolka szparagowa-50 gram 4 rzodkiewki Zaczynamy od przygotowania sosu. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, dodajemy posiekaną dymkę, czosnek(...)nasza sałata się w tym zamarynuje. Fasolkę szparagową gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie. Jaja gotujemy na twardo. Pierś kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i chilli w płatkach. Pierś smażymy na patelni grillowej przez 10-12 minut, co jakiś czas obracając. Następnie odstawiamy do wystygnięcia, by pierś odpoczęła. Sałatę rozkładamy na dwa talerze. Na niej układamy pokrojoną w kosktę białą

Mango Papaja
Ostra zupa z kurczakiem w meksykańskim stylu 362

podania tarty ser cheddar śmietana chipsy tortilla kolendra przygotowanie Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Mięso umyć i osuszyć, pozbawić skór i ewentualnie kości.  Podgrzać kilka łyżek oleju w głębokiej patelni na średnim ogniu. Dodać cebulę i jalapeno i podsmażać aż zmiękną, 5 do 7 minut. Dodać czosnek, chili w proszku, kmin i cukier, smażyć mieszając aż zacznie pachnieć(...)się za gęsta, możemy rozrzedzić ją bulionem. Doprawić zupę  solą, pieprzem i pieprzem cayenne, do smaku. Można też zupę doprawić śmietaną kremówką.  Podawać udekorowane  tartym serem cheddar, kwaśną śmietaną, tortillą i kolendrą . Smacznego

Stare Gary
Sałatka z polędwiczką wieprzową i sosem porzeczkowym z dodatkiem oleju rzepakowego 396

Składniki /dla 4 osób/: opakowanie mieszanki sałat 30 dag polędwiczki wieprzowej 10 pomidorków koktajlowych 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka masła 2 łyżki grubo mielonego pieprzu 50 g koziego sera szczypta soli Sos porzeczkowy: 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżka miodu szczypta soli i pieprzu 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka gorącej wody Wykonanie(...)rozgrzanym tłuszczu smażyć polędwiczkę z każdej strony po 3-4 minuty (będzie jeszcze lekko różowa w środku) lub dłużej, jeśli chce się uzyskać efekt wysmażonego mięsa. Następnie zdjąć ją z patelni, posypać szczyptą soli i zawinąć w folię aluminiową.  Na talerzach rozłożyć mieszankę sałat, dodać pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki, skruszyć w palcach kozi ser (można też pokroić

Pasja Smaku
Smaki jesieni, czyli urodzinowe risotto z leśnymi grzybami 218

półwytrawnego) 2 szklanki dobrego, domowego bulionu warzywnego ok. 100 ml płynnej, słodkiej śmietanki (może być 30%, ale sprawdzi się również 12%) 2 łyżki prawdziwego masła 40 g tartego sera (ja użyłam parmezanu) + trochę do posypania każdej porcji 1 średnią cebulę 60-70 dag świeżych grzybów (ja użyłam podgrzybków oraz prawdziwków) przyprawy: sól morska, świeżo mielony czarny pieprz, 1,5 łyżeczki(...)wsypujemy ryż, mieszamy dokładnie i smażymy ok. 2 min. Następnie dodajemy wino. Mieszamy i czekamy, aż ryż je wchłonie. Później dodajemy bulion. Najpierw jedną szklankę, drugą dopiero wtedy, gdy ryż wchłonie pierwszą porcję płynu. Risotto cały czas mieszamy, uważając, by nie przywarło i się nie przypaliło. Kiedy cały bulion zostanie wchłonięty, dodajemy śmietankę, grzyby, ser oraz tymianek. Całość dusimy

Ratunku obiad
Makaron ze szpinakiem i mascarpone 142

boczek i suszone pomidory, smażyć aż boczek się zrumieni. Dodać opłukany szpinak, smażyć aż szpinak zwiędnie. Dodać mascarpone, wymieszać. Doprawić do smaku. Jeśli sos będzie za gęsty, rozrzedzić odrobiną wody z gotowania makaronu. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Odcedzić, wymieszać z sosem. Wyłożyć na talerze, posypać serem i orzechami. Smacznego

Obiad gotowy
Schabowe kieszonki z serem i suszonymi pomidorami 246

Kotlety posypać solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Połówki pomidorów owinąć plasterkami sera. Następnie wsunąć w kieszenie każdego kotlecika.. Otwory spiąć wykałaczkami. Jajka roztrzepać widelcem . Kotlety oprószyć mąką. Po kolei każdy z kotlecików panierować w jajkach i płatkach migdałowych. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć kotlety i smażyć po 5 minut z każdej strony. Podawać zaraz po przygotowaniu

Różne smaki w kuchni
Zdrowe naleśniki z serem. 201

kwadrans, żeby ciasto trochę zgęstniało.  Po tym czasie smażę naleśniki na rozgrzanej patelni, na niewielkiej  ilości oleju lub masła klarowanego.  Po usmażeniu kładę naleśniki jeden na drugim, aby zmiękły.  Dzięki temu nie będą się rozrywać i łatwiej będzie je złożyć. Po ostygnięciu nadziać serem i dowolnymi dodatkami. Smacznego

Poranek na słodko
Krokiety po hiszpańsku 201

średnich oczkach. Szynkę kroimy w kosteczkę. Do zmielonych ziemniaków wbijamy jajka, dodajemy ser, szynkę i mrożone paski włoszczyzny. Doprawiamy musztardą, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie łączymy wyrabiając dość gładka masę. Obtaczamy dłonie w mące i formujemy krokieciki. Krokiety obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju około 5 minut, często obracając aby całe równomiernie się

VioletoweKucharzenie
Kotlety drobiowe inaczej 242

natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Następnie na mięsie układać plaster szynki, plaster sera żółtego i cieniutkie paseczki papryki. Pierś z kurczaka złożyć na pół i spiąć brzegi wykałaczką. Jajka lekko rozbełtać (można dodać trochę mleka). Przygotowane piersi moczyć w jajku, następnie w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Smażyłam na dosyć sporej ilości oleju

In my kitchen