30dag pieczarek 3 średnie ogórki kiszone papryka słodka pieprz oregano Sos: mały jogurt grecki 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku łyżeczka musztardy pieprz sól czosnek granulowany Dodatkowo: ser żółty Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, żółtko, wodę i rozdrobnione masło. Wyrabiamy ciasto, aż powstanie gładka masa. Wstawiamy do lodówki na około 20 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy(...)dorzucamy do boczku. Smażymy, aż do wyparowania nadmiaru wody. Doprawiamy pieprzem, papryką i oregano. Sos: Jogurt, majonez i musztardę mieszamy razem. Dodajemy drobno posiekany czosnek oraz przyprawy, wszystko razem mieszamy. Gdy ciasto nam się podpiecze, przekładamy farsz i zalewamy sosem. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie wyjmujemy i posypujemy żółtym serem. Pieczemy jeszcze przez około
Czerwona Porzeczkazdrowo. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 3 Składniki: 4 papryki 0,5kg mięsa mielonego z indyka Puszka krojonych pomidorów 2 małe cebule ¾ szklanki kaszy jaglanej 100g żółtego sera 2 łyżki oleju rzepakowego Przyprawy: Sól, świeżo mielony pieprz, oregano, chili, liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego Kasze jaglaną płuczemy dwukrotnie pod bieżącą wodą. Przesypujemy ją do garnka oraz zalewamy dwoma(...)solą i pieprzem. Całość smażymy. Kiedy mięso będzie usmażone dorzucamy pomidory w puszce oraz oregano i chili. Wszystkie składniki mieszamy i trzymamy na ogniu 2-3 minut. Dodajemy kasze i całość mieszamy. Zestawiamy z ognia. Papryki dokładnie myjemy, przekrajamy na pół i wydrążamy środek. Przygotowanym farszem napełniamy wcześniej przygotowane papryki, posypujemy z wierzchu startym żółtym serem i wstawiamy
Kolizje Smakówmielonego 1 cebula 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 5 łyżek kukurydzy z puszki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka suszonej bazylii 4 łyżki keczupu 20 dag żółtego sera czarny pieprz sól przepis Z cukinii odcinamy końcówki i przekrawamy je wzdłuż na pół, łyżeczką wydrążamy środki tak aby powstały łódeczki. Cebulę siekamy a czerwoną paprykę kroimy w drobną(...)oraz suszoną bazylią. Pod koniec smażenia dodajemy keczup, wszystko mieszamy i odstawiamy z ognia. Połówki cukinii układamy w żaroodpornym naczyniu delikatnie oprószamy solą i nadziewamy przygotowanym farszem. Tak przygotowane cukinie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C i pieczemy 15 minut. W trakcie zapiekania się cukinii na tarce o dużych oczkach ścieramy żółty ser, po kwadransie cukinie posypujemy startym
Smakowite Daniaziemniaczana z mięsem mielonym i kiszoną kapustą Składniki : mięso mielone- najlepiej wołowina – 500 gram ziemniaki – około 1kg cebule – 2 duże kiszona kapusta – 500-600 gram ser żółty – 120 gram śmietana 18% – 300 ml sól, pieprz, majeranek czosnek granulowany – 1 łyżeczka papryka ostra – 1 łyżeczka zioła prowansalskie – 2 łyżeczki gałka muszkatołowa -szczypta(...)majerankiem. Smażyłam około 10 minut. 4. Naczynie żaroodporne o wymiarach 30×20 cm wysmarowałam olejem. Na spód wyłożyłam połowę plastrów ziemniaków. Lekko oprószyłam solą i pieprzem. Na to wyłożyłam podsmażoną kapustę a na nią -warstwę mięsa. Na mięso pozostałe ziemniaki, które oprószyłam znowu lekko solą, pieprzem i płatkami chilli . Na wierzch ziemniaków ułożyłam warstwę startego żółtego sera wymieszanego
UgotujmyTo.plmięciutkie i wilgotne w środku jak te tradycyjne Palce lizać! Składniki: 200 g sera białego/twarogu tłustego 2 jajka 25-30 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta wanilii opcjonalnie słodzik do smaku i/lub puder do posypania gotowych oponek 400 g smalcu do smażenia Wszystkie składniki poza smalcem dokładnie wymieszać dosypując mąki kokosowej w zależności od konsystencji ciasta
Ola la LCHFodpoczęło” 30 min. 2. Szpinak rozmrażamy, doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ser kroimy w kostkę i wrzucamy do szpinaku żeby się rozpuścił. Jeśli trzeba dodajemy soli. 3. Patelnię spryskujemy delikatnie olejem lub smarujemy cieniutko pędzelkiem. Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewamy cieniutko ciasto i smażymy po kilka minut z każdej strony. 4. Po usmażeniu i przestudzeniu placków, smarujemy je farszem
Mama z miastaNajczęściej gdy już smażymy naleśniki to robimy ich znacznie więcej niż jesteśmy w stanie zjeść. Przynajmniej ja tak robię, a potem wykorzystuję do krokietów czy zapiekanek. Tak też powstała dzisiejsza zapiekanka ze szpinakiem i białym serem. Właściwie to wygląda jak zielony, wytrawny torcik. Składniki: • 8 naleśników wg przepisu na Naleśniki
To co kochamcienkie paseczki, doprawić solą pieprzem, ostrą papryką, bazylią suszoną, wrzucić do warzyw i smażyć chwilkę. Wlać wywar, puszkę pomidorów, przecier pomidorowy,dodać listek laurowy, wymieszać. Gotować wszystko 10 minut. Pokruszyć mozzarellę, podrzeć listki świeżej bazylii i dodać wszystko do sosu. Zmniejszyć gaz i podgrzewać, aż ser się rozpuści. Ugotować makaron. Podawać z makaronem oblanym sosem. Smacznego
Kuchnia Pokoleńłyżeczka miodu Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. Ser, żółtka, kokos i miód dokładnie ze sobą mieszamy. Dodajemy ubite białka i miksujemy na małych obrotach. Następnie dosypujemy mąki i proszku do pieczenia. Masę wylewamy na dobrze nagrzaną i natłuszczoną patelnię. Smażymy na małym ogniu około 2-3 minuty z jednej strony i wstawiamy do nagrzanego
Jedz zdrowo żyj zdrowo!osolonej wodzie. 5. Przygotowaną wcześniej pierś z kurczaka obtaczamy w przyprawie gyros i smażymy na patelni z rozgrzanym olejem. 6. Ziemniaki kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej, szkilmy cebulę i czosnek, wrzucamy ziemniaki i doprawiamy delikatnie ziołami. Dodajemy usmażone mięsko:) Możemy dodać na koniec ser mozarella. 7. Wykładamy na talerz ziemniaki z mięsem. Dodoajemy pomidory z ziołami, oliwki
Kuchnia Pełna Pasjijajku z solą i pieprzem (można dodać trochę przyprawy gyros lub ostrej papryki). Smażymy pierś, tak jak kotlety. 4. Ziemniaki kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki i doprawiamy delikatnie ziołami. 5. Na usmażoną pierś z kurczaka wykładamy pomidory z ziołami oraz posypujemy serem mozarella, bądź innym serem żółtym. Wkładamy do piekarnika lub mikrofali na kilka minut. Zamiast
Kuchnia Pełna PasjiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowe oponki z białym serem to smak mojego dzieciństwa W moim domu często robione były przez moją mamę. Są mięciutkie, delikatne i puszyste. Robi się je bardzo szybko, wystarczy zagnieść i rozwałkować ciasto, wykroić krążki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Najlepsze są zaraz po usmażeniu
Marta Gotujepiersi kurczaka około 500 g przyprawa gyros 2 łyżki olej do smażenia kilka łyżek korniszony marynowane z chilli 1 słoik patisony marynowane około 10 szt. oliwki czarne 1 mały słoik kukurydza konserwowa 1 puszka kapusta pekińska 1 główka majonez 1 słoik ketchup pikantny ser żółty typu Edam (opcjonalnie) Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą gyros
głodny alergikduże jajka szczypta soli Żółtka oddzielić od białek.Z białek ubić pianę. Ser ricotta, mleko i żółtka razem wymieszać [ najlepiej mikserem].Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystkie składniki wymieszać na gładkie ciasto. Ubitą pianę z białek delikatnie połączyć z ciastem. Smażyć placki na rozgrzanym oleju kilka minut z każdej strony
Moje domowe kucharzeniepierścieniu wokół trzonka oraz dziurce w trzonie ! I pora na przepis. Kanie często smaży się na sposób, a'la schabowy, jednak ja mam dla Was inną propozycję. TOSTOWE KANIE 4-6 kań, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, masło, sól, pieprz, natka pietruszki, pszenne pieczywo tostowe, ser żółty (najlepiej parmezan) ja nie miałam parmezan użyłam innego i też było pyszne
kolorowotorcikowo