smażony ser - 3789 przepisów (strona:120/253)

Makaron z chorizo i 3 rodzajami sera 351

podsmażamy chorizo, chilli aż chorizo puści dużo czerwonego soku. Na koniec smażenia dodajemy czarne oliwki, czosnek i natkę pietruszki. Dodajemy pieprz i paprykę pimento. Na patelnię bezpośrednio z garnka przekładamy ugotowany al dente makaron (zostawiamy 3 łyżki wody z gotowania na wypadek konieczności rozcieńczenia sosu). Dodajemy wszystkie 3 sery i mieszamy. Przekładamy makaron na talerze. Posypujemy natką pietruszki, pieprzem

OstryKęs
Grillowane gruszki z camembertem 129

dłuższego czasu chciałam wypróbować połączenia gruszki z moim ulubionym serem camembert. Od początku wiedziałam, że w grillowanych gruszkach będzie pasował idealnie. Do tego jeszcze bazylia dodała świeżego aromatu. Całość dania świetnie wpasowała się w ostatnie ciepłe dni.  Składniki 1 duża gruszka 1 łyżka soku z cytryny 1/3 camembert suszona żurawina świeża bazylia sól, pieprz Sposób przygotowania Gruszki umyć(...)pół i wydrążyć łyżką środek, skropić sokiem z cytryny. Rozgrzać grillowaną patelnię i smażyć na średnim ogniu do czasu aż będą miękkie (lub można nagrzać piekarnik do 200 stopni i piec bez przykrycia ok. 30 min). Wydrążone środki wypełnić suszoną żurawiną i przykryć plasterkiem sera camembert. Podsmażyć jeszcze przez chwilę by ser się rozpuścił. Przyprawić solą, pieprzem i świeżą bazylią

pink envelope
Calzone z mięsem i warzywami 125

ząbek – bazylia – 1 łyżeczka – sól – 1 łyżeczka Farsz: - cebula – 1 szt – czerwona papryka – 1 szt – mięso mielone – ok. 200 g – ser żółty – ok. 100 g – kukurydza – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Drożdże rozkruszamy. Mieszamy z cukrem. Dodajemy łyżkę mąki i wodę. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Do przesianej mąki dodać rozczyn(...)minut , po czym dodajemy pokrojoną drobno paprykę. Dokładnie razem mieszamy i dorzucamy odsączoną z zalewy kukurydzę. Smażymy do momentu bardzo delikatnego zrumienienia. CAŁOŚC: Wyrośnięte wykładamy na blat lekko podsypany mąką , rozwałkowujemy i wykrawamy duże kółka. Smarujemy sosem i nakładamy przygotowany farsz. Posypujemy startym serem. Pieczemy w 180 st C około 25-30 min w zależności od wielkości calzone

Ostra na Słodko
Lazania meksykańska 132

krojone z puszki, fasola czerwona z puszki kukurydza z puszki, 30 dag sera żółtego, 5 placków tortilli, pieprz, papryka słodka i ostra bazylia, WYKONANIE: Cebulę, i  papryki kroimy w kostkę. Na oleju szklimy cebulką i  następnie dodajemy paprykę czerwoną i papryczkę chili. Wszystko przez chwilę smażymy. Na drugiej patelni podsmażamy mięso mielone. Do mięsa dodajemy paprykę z cebulą(...)wszystkiego dodajemy kukurydzę i fasolę czerwoną- mieszamy. Czosnek wyciskamy i dodajemy do farszu. Na dno naczynia  do zapiekania układamy 2 placek tortilli, kładziemy  farsz, posypujemy startym serem. Tak samo robimy z  następnymi warstwami. Na wierzchu posypujemy startym serem. Nakrywamy folią i pieczemy  ok. 30 min w 180 stopniach. Przy prostokątnym naczyniu , placki rwiemy i dopasujemy

W kuchennym oknie Ewy
ZUPA SZPINAKOWO-CZOSNKOWA 111

ziemniaki 2 łyżki oliwy 200 ml śmietany 30% 1 litr bulionu sól, pieprz grzanki ser żółty (do posypania po wierzchu) Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy ze skórki. Cebulę kroimy w kostkę, a ząbki czosnku rozgniatamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę oraz czosnek. Smażymy do zeszklenia. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zeszklonej cebuli z czosnkiem(...)szpinak się rozmrozi i rozpadnie. Zestawiamy zupę z ognia i blendujemy na gładki krem. Dodajemy śmietankę, przyprawiamy pieprzem oraz solą i zagotowujemy. Zupę podajemy z grzankami i startym żółtym serem na wierzchu

Kuchnia MagdaLeny
Zapiekanka makaronowa 1018

pieczarki przepołowione na pół. Dodajemy mielone- doprawiamy przyprawami i smażymy aż mięso przestanie być różowe. Doprawmy mocniej, bo gdy dojdzie makaron , może nasza zapiekanka stać się jałowa :) Zciągamy z gazu. Ugotowany makaron odcedzamy.  Do mięsa dodajemy makaron, pokrojoną paprykę i natkę pietruszki- dużo pietruszki. Mieszamy wszystko. Na wierzch posypujemy ser. Patelnię stawiamy na gaz i "pieczemy" :) do rozpuszczenia sera

Smaki Edyty
Zapiekanka z żółtym ryżem, kurczakiem i brokułami 952

marchewki 3 łyżki sosu sojowego 1 brokuł 3 małe piersi kurczaka sól pieprz tymianek oliwa z oliwek 150 g tartej mozzarelli  lub sera żółtego PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu mieszamy z curry. W rondlu podsmażamy na oliwie pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek. Dodajemy starte na grubych oczkach marchewki. Wlewamy sos sojowy i dusimy(...)wodę na 5 minut. Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Smażymy na dużym ogniu przez ok. 8 minut często mieszając. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. W dużym naczyniu żaroodpornym mieszamy ryż z marchewką i cebulą.   Dodajemy kurczaka i brokuły.  Posypujemy startym serem.  Wstawiamy do piekarnika na około 7 minut, by aromaty warzyw i mięsa

Moje Kuchenne Rewelacje
Spaghetti z pulpecikami 146

parmezan starty według uznania lub inny ser żółty starty według uznania Przygotowanie: W misce łączymy mięso mielone z jajkiem, cebulą, czosnkiem, oregano, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Łyżką stołową nabieramy otrzymaną masę i formujemy pulpeciki, każdego oprószając bułka tartą. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, kulki smażymy na brązowy kolor często obracając. Pulpeciki należy starannie osuszyć(...)składników. Wszystkie składniki należy wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Smażymy ok 40 min tak aby powstała konsystencja sosu. Do sosu wkładamy usmażone pulpeciki, zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy ok 15 minut. W tym samym czasie gotujemy makaron i przekładamy na talerze, na górze układamy górę sosu z pulpecikami, posypujemy serem i gotowe :) Smacznego

Niezły Młynek
Kebab z frytkami na talerzu 365

ogórki kiszone  2 pomidory 100g sera feta przyprawa kebab-gyros olej Sos:  200g jogurtu greckiego 200g keczupu pikantnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz   1. Frytki pieczemy w piekarniku zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Polędwiczki siekamy na cienkie plasterki. Obficie posypujemy przyprawą kebab-gyros, smażymy na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia. 3. Wszystkie warzywa drobno kroimy

Szefowa kuchni
Lasagne 175

patelni do zarumienienia. Następnie dodajemy mięso. Smażymy aż będzie miękkie. Dodajemy pomidory razem z zalewą - dusimy ok. 10 minut. Dodajemy przyprawy, mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut. Do naczynia żaroodpornego wlewamy łyżeczkę oliwy i rozcieramy na dnie i bokach. Układamy trzy plastry makaronu, nakładamy warstwę nadzienia, posypujemy startym serem, przykrywamy kolejnymi plastrami makaronu, nakładamy warstwę nadzienia posypujemy startym serem

Emcia Pichci
Zapiekanka makaronowa z szynką 129

się nie przypaliła. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, smażymy 1 min, po czym zalewamy gorącym bulionem, dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę, marchew i posiekaną bazylię. Gotujemy pod przykryciem przez 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Szynkę rwiemy na mniejsze kawałki, układamy na makaronie, zalewamy całość sosem, posypujemy startym serem. Zapiekamy 25 min w temperaturze 180°C. Przed podaniem

R'n'G Kitchen
Domowe hamburgery 168

się zmieściły do bułki;-). Na rozgrzany olej wkładamy mięso, smażymy. 3. Myjemy warzywa oraz kroimy je w plasterki, cebulkę w tzw. piórka. 4. Podrzgwamy bułki. 5. Na przekrojoną na pół bułkę, układamy sałatę, mięso, i resztę warzyw:) Ich ilość i proporcje zależą od nas samych:) Dla wielbicieli sera, można dodać i położyć na mięso ulubiony ser żółty albo pleśniowy. Hamburgery

Kuchnia Pełna Pasji
Zapiekanka brokułowa 617

Podsmażać ok 5 min.Następnie dodać pokrojoną wędlinę .Wszystko smażyć jeszcze 5 min. Makaron przełożyć do miski, dodać podsmażoną cebulę z wędliną, kukurydzę,  sól i pieprz. Wszystko wymieszać.Na końcu dodać brokuły i delikatnie wymieszać. Przełożyć do naczynia ( u mnie blaszka wyłożona papierem do pieczenia) Wszystko wyrównać .  Ser zetrzeć na tarce,połowę  wymieszać ze śmietaną  solą

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i mozzarellą. 1919

zeszklić na łyżce masła klarowanego, dodać obrane pokrojone w ćwiartki pieczarki, smażyć do odparowania wody, filety nakłuć usmażyć na łyżce klarowanego masła 3-5 min. z każdej strony(chodzi o to żeby zamknąć mięso), naczynie żaroodporne smarujemy masłem, kładziemy na dno filet, następnie rozkładamy pieczarki, posypujemy startym żółtym serem, wkładamy pokrojone w cząstki pomidorków koktajlowych, kulki mozzarelli kroimy w ćwiartki

Kuchnia Beaty
LAZANIA Z MIĘSEM I PIECZARKAMI 198

BESZAMELOWY :  2 łyżki masła naturalnego 2 łyżki mąki pszennej 400 ml mleka pełnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 50 g sera żółtego tartego(...)PRZYGOTOWANIE :  Cebulkę kroimy drobno, podpiekamy na oliwie w wysokiej patelni lub garnku. Następnie dodajemy mięso mielone, kostkę rosołową, pomidory z puszki i poszatkowane pieczarki.  Chwilkę smażymy, około 15 minut, ciągle mieszając aż mięso się połączy ze wszystkimi składnikami. Doprawiamy do smaku bazylią, solą, papryką i pieprzem.  Płaty lazanii gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem 1 łyżki oleju

Kulinarne Fantazje Marioli