Inspiracją do tego smacznego i prostego dania były dwa przepisy z książki kucharskiej wydanej w 1957 roku, które przerobiłam na swój sposób, a przede wszystkim połączyłam. Zupa z dodatkiem kotlecików idealnie nadaje się na obiad dla dzieci, które nie przepadają za warzywami i kaszą, ale nie tylko dla nich ! Myślę, że zasmakuje każdemu ! Poniższy przepis jest na jedną porcję, ponieważ najlepiej jeść ją od razu po ugotowaniu (odgrzewana traci cenne wi... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Dziewczyna zmagająca się z rzeczywistością umilając każdy dzień zdrowym jedzeniem oraz ćwiczeniami. Zajmująca się hobbistycznie dietetyką oraz fotografią żywności, odkrywająca nowe smaki :-)