smażony ser - 3789 przepisów (strona:111/253)

Roladki z suszonymi pomidorami, szpinakiem i mozzarellą 189

kurczaka 4 płaty suszonych pomidorów z oliwy 100 g mozzarelli  kilka listków świeżego szpinaku sól, pieprz olej do smażenia Piersi delikatnie rozbijamy, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Na każdą pierś układamy liście szpinaku, pomidor suszony oraz pasek sera. Zwijamy w roladkę (tak jak gołąbki), Możemy pomóc sobie wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju podsmażamy roladki z każdej strony a następnie dopiekamy

Bon Appetit Małgorzaty
Placuszki cukiniowo-serowe 159

mleka szczypta czosnku granulowanego Sposób przygotowania: 1. Cukinię i obraną marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę drobno posiekać. 2. Ser żółty zetrzeć na tarce. 3. Wszystko wymieszać, doprawić, w razie potrzeby zmienić ilość mleka i mąki. 4. Placuszki smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego!!! Źródło: Qulinarny blog

Kuchnia domowa Ani
Kotlety schabowe z serem z piekarnika 147

siebie trzy kotlety posolić i popieprzyć. Na każdym ułożyć po 1 plaster kiełbasy, posmarować majonezem, na to mała papryczka, plaster sera, natka, przykryć kotletem posypanym pieprzem. Kotlety spiąć na brzegach ze sobą wykałaczkami tak aby nie rozpadły się podczas smażenia. Posolić i popieprzyć na zewnątrz.  Na patelni, najlepiej takiej którą możemy wstawić do piekarnika, rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso

Stare Gary
COTTAGE PIE CZYLI ZAPIEKANKA WIEJSKA 453

tarce marchewkę podsmażamy na oleju przez ok 5 minut, następnie dodajemy mielone mięso, przyprawy, koncentrat pomidorowy, podlewamy odrobiną bulionu i smażymy całość ciągle mieszając ok 15 minut. Warstwa ziemniaczana : 700 g ziemniaków 5 dkg masła 100 ml mleka 50g sera żółtego drobno startego sól, pieprz  Wykonanie : Ziemniaki ugotować, odcedzić utłuc, dodać masło, mleko, sól i pieprz na końcu starty

Walijskie Pichcenie
Roladki z warzywami w sezamie 172

cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Następnie na każdym kawałku mięsa, układamy różyczki kalafiora, brokuła, fasolkę , paprykę i żółty ser. Zwinąć mięso w roladkę. Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Roladki obtaczać w mące, jajku i sezamie. Smażyć roladki na złoty kolor, w głębokim tłuszczu. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi
Devolaile w płatkach owsianych 185

basmanti. Przygotowanie:        Każda pierś rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Na środek każdego kotleta układamy plasterek sera i zawijamy roladki. Jajko roztrzepujemy ze słodką papryką, obtaczamy w nim kotlety. Następnie obtaczamy w płatkach owsianych i smażymy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Podajemy z ryżem. Smacznego

Aga w kuchni
Polędwiczki wieprzowe z borowikami 164

polędwiczek wieprzowych 300g świeżych lub mrożonych borowików 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1/2 szklanki bulionu mięsnego 150ml śmietany 200g sera pleśniowego lazur 1/2 szklanki białego półsłodkiego wina pęczek natki pietruszki sól, pieprz, gałka muszkatołowa masło i oliwa do smażenia  PRZYGOTOWANIE   Polędwiczki kroimy w plastry (ok. 1 cm grubości).  Solimy, pieprzymy i odstawiamy na kwadrans.   Cebulę

Moje Kuchenne Rewelacje
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem 303

szklanka wody gazowanej 1 duża szczypta soli Kamis 1 szczypta cukru 1 jajko 2 łyżki oleju + olej do smażenia farsz 500-600 g świeżego szpinaku 1/2 kostki fety 3 łyżki śmietany sól, pieprz  Kamis sos beszamelowy starty ser żółty do posypania Przygotować ciasto naleśnikowe - dokładnie wymieszać mikserem wszystkie składniki, odstawić. Szpinak umyć i dobrze osączyć, drobno posiekać. Potem wrzucić

Monia miesza i gotuje
Hot - Dog w naleśniku wg Ewy Wachowicz 365

Jajka posolić, zmiksować. Dodać mąkę i mleko, miksować, aż powstanie gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut. Następnie smażyć na odrobinie oleju cienkie naleśniki. Dodatkowo:  500g pieczarek,  cebula,  8 drobiowych parówek,  sól, pieprz,  200 g startego żółtego sera. Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę. Cebule posiekać, podsmażyć wraz z grzybami na odrobinie oleju rzepakowego. Doprawić do smaku

Z miłości do słodkości
Cukiniowe placuszki :) 116

odstawiamy. Po chwili odcedzamy powstały sok a do cukini wbijamy jajka, mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia, zmiażdżonym czosnkiem, natką, serem i wszystko mieszamy. Dodajemy zioła i pieprz do smaku i ponownie mieszamy. Łyżką nabieramy niewielkie porcje masy i smażymy placuszki z obu stron na rozgrzanym oleju. Jeżeli masa wyszłaby za rzadka dodajemy jeszcze odrobinę mąki

Zainspirowana w kuchni
Paszteciki z cukinii 235

składniki: 350 g  młodej cukinii 1  cebula biała 7 pomidorów suszonych 150 g sera żółtego startego 1  jajko 3 łyżki bułki  tartej 8  oliwek czarnych sól pieprz czarny mielony olej rzepakowy do smażenia Młodą cukinię umyć odciąć końce   (nie obierać)   i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić na kilkanaście

Monia miesza i gotuje
Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem 186

szklanki mleka 1 szklanka wody szczypta soli 1 jajko 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki oleju olej do smażenia farsz szpinakowy 500 g szpinaku mrożonego 150 g fety 2 łyżki śmietany 18% 3 ząbki czosnku garść startego sera żółtego sól z pieprzem Kamis Przygotować ciasto naleśnikowe. Wymieszać mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodać mleko, wodę, jajko szczyptę soli, 2 łyżki oleju

Monia miesza i gotuje
Wielkanoc. Przepisy na Wielkanoc 1118

rzodkiewki Pasta jajeczna z tuńczykiem Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Jajka zapiekane w cieście francuskim – pomysłowe śniadanie Jajka z łososiem Jajko smażone w papryce Sałatka z kabanosami, ziemniakami, jajkiem, rzodkiewką, cebulą, szczypiorkiem i koperkiem Żurek na zakwasie Pasta jajeczna z serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Marchewki z ciasta francuskiego / kruchego Sałatki i surówki Sałatka z wędzonym kurczakiem, pestkami

Kulinarne Przeboje
Przekąska – Kasza jaglana zapiekana w portobello 171

będzie tego przykładem.     Składniki: - 8 szt. portobello - 200g kaszy jaglanej - 1 jajko - 150g sera żółtego Gouda - 4 szalotki - czosnek (ilość według uznania, ja daję dużo) - po ½ papryki żółtej i czerwonej - szczypiorek - świeża kolendra - 2 łyżki wina Marsala - ½ łyżeczki pieprzu ziołowego - oliwa do smażenia - sól himalajska - świeżo mielony pieprz czarny - płatki migdałowe (do ozdoby)   Odmierzamy 2,5 raza(...)Całość smażymy, aż szalotki się zeszklą, następnie wlewamy wino Marsala. Odparowujemy nadmiar płynu. Na patelnię dodajemy gotową kaszę, doprawiamy pieprzem czarnym oraz ziołowym – mieszamy, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Zawartość przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone w małą kostkę papryki, posiekany szczypior oraz kolendrę. Wbijamy całe jajko – łyżką łączymy składniki. Do farszu ścieramy na tarce jarzynowej żółty ser – ponownie mieszamy

mojewypiekiinietylko
Chrupiące bułeczki 133

zioła [majeranek, bazylia, oregano albo zioła prowansalskie] WYKONANIE: mięso tniemy na bardzo wąskie paseczki i smażymy w przyprawach(zawsze mozna wzogacic o swoje ulubione), bułki ścinamy, wybieramy środek i smarujemy pierwszym sosem, następnie do środka wkładamy usmażone mięso przekładane wiórkami startego na dużych oczkach sera i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 10 min. W tym czasie robimy

Kuchnia Beaty