Zupka cebulowa na piwie

Zupka cebulowa na piwie

Zupka cebulowa na piwie

Składniki: 4 średnie cebule 1 l wody kostka bulionowa warzywna sól, pieprz, świeży tymianek  25 ml piwa 3 plasterki wędzonego boczku Przygotowanie:  Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na maśle lub oleju z pokrojonym drobno boczkiem, aż zmięknie.Wlać piwo i jeszcze chwilkę smażyć. Zalać wodą i dodać kostkę warzywną.Doprawić do smaku. Gotować do miękkości. Jak cebula będzie już miękka zdjąć z ognia i zblenderować.Posypać serem najlepiej parmezanem i do piekarnika na grill 150st C, aż ser się rozpuśc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję