Przepis na : kolacja
Kuchnia francuska i możliwości podania i wykorzystania sera chyba nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać! Danie, które dziś przedstawiam nie ma nazwy, nazwijcie je jak chcecie, ale obiecajcie, że kiedyś powtórzycie :) Minimum składników, 40 min przygotowania, gwarantowana sytość, a smak - nieziemski!Składniki (na 5 osób):800-900g kiełbasy (u nas normalna, wędzona)1 kg ziemniaków1 ząbek czosnku1 cebula 2*szklanki wody1 x ser Vacherin Mont d’or* (może być Camembert)1 szklanka białego wina wytrawnego mieszan... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Hej wszystkim! Jestem tegoroczną absolwentką na obczyźnie, która w trakcie szukania pracy, postanowiła założyć kulinarnego bloga. Kocham gotować, a pasja ta (która widoczna była już od małego!) ujawniła się na 1 roku studiów, gdzie to musiałam sama zacząć dbać o siebie :)
Udowadniam, że każda litera alfabetu ma swój kuchenny odpowiednik. Mam nadzieję, że będzie Was smakowało :)