Zupa prawdziwie pomidorowa z mozzarellą

Zupa prawdziwie pomidorowa z mozzarellą

Zupa prawdziwie pomidorowa z mozzarellą

Składniki:1 cebula3-4 ząbki czosnkukilogram pomidorów1 marchewka 700-800 ml wody1 kostka  rosołowa drobiowa2 łyżki tartej mozzarellibazyliasóloliwa do smażeniaWykonanie:Oliwę rozgrzać w garnku.Cebulę posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz - podsmażyć.Dodać posiekany czosnek i startą na tarce marchewkę.Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Wykroić twarde części, resztę pokroić w kostkę - wrzucić do warzyw.Smażyć aż się rozpadną.Wlać wodę - zagotować i gotować 10 minut.Dodać kostkę rosołową, przypr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kolorowotorcikowo

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.