Kiedy ostatnim razem robiłam zakupy w osiedlowym warzywniaku i już miałam wychodzić, zobaczyłam ją! Pierwszą, młodziusieńką i obwieszczającą okolicy, że oto już na prawdę wiosna - botwinkę. Zagarnęłam więc jeszcze pęczek tej zieloności do torby. Pomyślałam, że skoro taka pierwsza, najmłodsza i najświeższa, to niech będzie wyjątkowo na talerzu, bo na zupę jeszcze zdążymy, a i buraczki u niej teraz wielkości paznokcia...:) A zatem lekkie, złociste naleśniki z chrupiącymi brzegami, a w nich kremowy farsz z miękkimi k... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)