stanie ogarnąć wszystkie te rzeczy, które normalnie zajęłyby mi o wiele więcej czasu ;) Sałatka wymyślona na szybko z tego co było akurat w lodówce. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem i pomidorem. Szybka i łatwa w przygotowaniu. W sam raz na kolację :) Składniki: 4 jajka 1 ogórek zielony 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżka majonezu koperek sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo
My simple kitchenminut przed) dodać pokrojone pomidorki koktajlowe. Zupę przyprawić solą, pieprzem czarnym oraz ziołowym i sokiem z cytryny. Przed podaniem posypać koperkiem i natką pietruszki. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychmówię..., kto raz spróbuje chleba na zakwasie, inny mu już nie będzie smakował... Ja nawet na wakacje zabieram zapas swoich chlebów, takich się nie kupi, niestety... Na szczęście pieczywo na zakwasie nie starzeje się "nigdy", ono tylko każdego dnia smakuje inaczej. Jak dla mnie każdego kolejnego dnia jest jeszcze smaczniejsze... Dla tych, którzy obawiają się piec chleby na zakwasie
Smaczne ZdroweWiele osób dziwi się dlaczego jem inaczej - wegetariańsko, wegańsko - po co? Kilka lat temu też bym się dziwiła. Uważałam, że skoro jem warzywa, pieczywo, mięso, ciasta piekę sama to znaczy, że odżywiam się zdrowo. Jednak problemy zdrowotne, które zaczęłam mieć, sprawiły, że zaczęłam bardziej przyglądać się temu co jem. Krok po kroku zwiększała się (i nadal się zwiększa) moja dietetyczna
pyszne zdrowościinnymi suszonymi pomidorami i pieprzem cytrynowym:) Najlepiej ugotować go dzień wcześniej. Najlepszy smak jest po powtórnym odgrzaniu. Ale od razu też zajadamy, nie można się mu oprzeć :) Podaję z pieczywem lub ziemniakami. Bigos podałam na talerzu z kolekcji ANTONIO od Porcelana Bogucice 1 główka młodej kapusty 50 dag wędzonych żeberek lub schabu puszka pomidorów z czosnkiem
Takie tam pichceniePyszny, aromatyczny dżem/konfitura, z truskawek i rabarbaru z miętą. Doskonały dodatek do mącznych potraw, ciast, deserów, naleśników, lub po prostu do pieczywa:) Uwielbiany nie tylko przez dzieci;) Polecam takie słoiki są estetyczne i trwałe KLIK 1,60 kg truskawek 0,40 kg rabarbaru 2-3 gałązki mięty ogrodowej
Takie tam pichceniekostkę. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 2. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem. Do przygotowania sałatki wykorzystałam Majonez Kielecki, który otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek
Tradycyjna kuchnia Kasiliści świeżej bazylii ok. 10 liści świeżego oregano 4 suszone pomidory z zalewy 1 mały pomidor 6 zielonych oliwek sól olej do wysmarowania formy Dodatkowo: mieszanka sałat i pieczywo do podania Piekarnik nagrzać do 200°C. Pomidory (świeże i suszone) pokroić w drobną kostkę. Oliwki przekroić na pół. Zioła drobno posiekać. Formę do muffinek (użyłam silikonowej formy) posmarować olejem
Bulliofree pleasure! Czasami każdy z nas ma ochotę na coś małego do przegryzienia. To jest coś na co wpadłam, gdy bardzo miałam ochotę na kanapkę. Od niedawna nie jadam pieczywa a chciałam mieć podobną przyjemność i jednocześnie nie czuć się winną. I tak wpadłam na pomysł tych malutkich kanapeczek z ogórka. Świeżych i chrupiących. Na 2 porcje: 1/2 orórka pokrojonego
Kulinarna rozmowaOgórki i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Tatara przełożyć na talerz, zrobić w nim małe zgłębienie i wbić żółtko. Dookoła obsypać ogórkami i cebulą. Podawać z grzanką z ciemnego pieczywa otartą lekko czosnkiem. Popić dobrze schłodzoną wódką
Jemy Pijemykilka listków czosnku niedźwiedziego umyć, osuszyć i zblenderować z solą. Dodać do miękkiego masła i dokładnie wymieszać. Masełko ma piękny kolor, wspaniały smak i jest doskonałym dodatkiem do pieczywa lub gotowanych warzyw, ryb, mięs itd itp. Z czym dusza zapragnie
Jemy Pijemylubię żeby były chrupiące więc podsmażam je bardzo krótko. Na koniec wbić jajka i doprawić do smaku. Chyba nie ma nic łatwiejszego niż jajecznica :) Podawać z ulubionym pieczywem
Jemy Pijemywirtuozem a klasyczny schaboszczak nie cieszy jak dawniej. Przygotowanie dania zajmie ci 5 minut. Potem tylko siup na grilla lub do piekarnika i gotowe. Danie możesz podać z chrupiącym pieczywem, ziemniakami czy ryżem w każdej odsłonie, z warzywami lub bez towarzystwa. Daj znać jak smakował, bo jestem ciekawa czy u Ciebie w domu też zrobi taką furorę. Składniki: Pomysł
Wielki apetytwcześniej obtoczyłem je jeszcze w mieszance ulubionych przypraw. Obracamy co kilka minut i równomiernie grillujemy z wszystkich stron. Można podawać w sosem (tzatziki, czosnkowym, chińskim słodko-kwaśnym itp), pieczywem i surówką, lub jako główne danie obiadowe. Artykuł Cevapcici pochodzi z serwisu Ugotuj
Ugotuj to sam ...otworzyć jak sam spuści ciśnienie pieczenie wyjąć na talerz, wywar można wykorzystać do zrobienia sosu gdy podamy porcje pieczeni na ciepło na obiad, jest też smaczna na zimno do pieczywa....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię