Paluchy pszenno-orkiszowe z czarnym sezamam

Paluchy pszenno-orkiszowe z czarnym sezamam

Paluchy pszenno-orkiszowe z czarnym sezamam

Te paluchy czyli podłużne bułki upiekłam specjalnie żeby potem podać je z pieczonym mięsem. Ciasto nastawiłam na noc i rosło sobie spokojnie kiedy ja smacznie spałam, zupełnie tak samo jak przy Nocnych bułeczkach . Rano wystarczy uformować bułeczki i pozwolić im się napuszyć a potem już tylko hop siup do pieca! Paluchy są bardzo smaczne - miękki, pyszny miąższ i chrupiąca skórka. Najlepsze oczywiście jeszcze ciepłe czyli to co w domowym pieczywie lubię najbardziej. Można je zjeść z czym tylko chcecie, nadadzą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bułki, domowe pieczywo, mięsa pieczone, hot dog, pieczywo, mięso, ciasto, bułka pszenna, ciasto orkiszowe, pyszne ciasto

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.