pieczywo - 17769 przepisów (strona:696/1185)

Rozgrzewająca grochówka z imbirem 181

kostkę dodajemy do zupy przelewamy połowę zupy do wysokiej miski rozdrabniamy blenderem łączymy z pozostałą zupą dodajemy imbir, przyprawiamy solą i pieprzem oraz natkę pietruszki podajemy gorącą z pieczywem. lub z grzankami Smacznego

kgwjanczewo
Risotto z warzywami. 194

końcu i wszystko razem jeszcze chwilę dusimy, aby ryż przeszedł aromatami z sosu. Risotto jest gotowe :) Podajemy w miseczkach lekko posypując startym żółtym serem. Możemy podać do tego jeszcze pieczywo, np. kajzerkę lub bagietkę :)  Gwarantujemy, że będzie wam smakować :) Życzymy smacznego

vegetanie
Domowe bułki owsiane - yummy :) 155

Kołodziej, a trochę jak Maciej z Zadupia :) tak czy siak wyszły super i smakują świetnie :) Polecamy zjeść je dopiero po paru godzinach, ponieważ gorące nie są najzdrowsze, jak każde pieczywo. Dlatego najlepiej je zrobić po południu, a zjeść na śniadanie drugiego dnia.  Po wystudzeniu na noc my włożyliśmy je do woreczka, aby nie stwardniały.  No i dzisiaj kiedy

vegetanie
Sałatka ze świeżym szpinakiem! 390

leśnego - odrobina suszonej lawendy - sól hawajska - 1/2 łyżeczki octu winnego czerwonego Składniki bardzo dobrze wymieszaj ze sobą, dodaj na sam koniec łyżeczkę wody. Polej sałatkę. Podawaj z kromką pełnoziarnistego pieczywa

SMYKWKUCHNI
Surówka z cykorii i cukinii 281

nożem, jednak najwygodniej "temperówką" do warzyw. Efekt i ładny i szybki. Taka surówka jest znakomitym dodatkiem do mięs, można ją tez zjeść po protu z białym pieczywem. Polecam! składniki 2 czerwone cykorie 1 cukinia garść koperku 1 cebula czerwona   2 - 3 pomidorki cherry                     sos 6 łyżek

Stare Gary
SAŁATKA Z RUKOLĄ 357

które jakos kładniki diety regulują poziom cholesterolu. Łyżka t ego oleju zabezpiecza dzienne zapotrzebowanie organizmu w NNKT.Olej  ten jest znakomitym dodatkiem do ziemniaków, kasz, pieczywa, sera, ryb,  mięs, wszelkich warzywnych sałatek i surówek, a także składnik winegretu,  majonezu czy dressingów.Zapraszam na stronę SEMCO gdzie dowiecie się  jeszcze więcej ciekawostek na temat firmy i ich oferty

Z Majeczką w kuchni
Zupa gulaszowa z indykiem i kukurydzą 220

dzisiejszy obiad polecam pyszną zupę gulaszową z kukurydzą. Do jej przygotowania wykorzystuję mięso z indyka, można je oczywiście zastąpić innym mięsem. Zupa jest sycąca, najczęściej ją podaję z pieczywem. SKŁADNIKI : 60 dag mięsa gulaszowego z indyka, 1 marchewka, ćwiartka selera, 1 cebula, 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, 1 łyżka

Tradycyjna kuchnia Kasi
Chlebowe smarowidło - dietetyczna pasta rybna 316

Jeśli lubicie domowe smarowidła do pieczywa, zachęcam do rybnych, dietetycznych rozdań. Dziś receptura na pastę z wędzonej makreli i twarogu. Pasta z wędzonej ryby Składniki: 1 duża wędzona makrela 250 dag chudego twarogu 1 mała czerwona cebula 3 rzodkiewki pieprz Rybę oddzielić od ości, zemleć razem z twarogiem, dodać posiekaną drobno rzodkiewkę i cebulę. Doprawić pieprzem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
MULE PO MARYNARSKU 222

Następnie wrzucam mule, które mieszam z zawartością rondla potrząsając garnkiem. Gotuję na wolnym ogniu pod przykryciem 5-7 minut, aby mięso muli pozostało delikatne.  Podaję ze świeżym, chrupiącym pieczywem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Omlet z serem 218

sól olej do smażenia Pasta z pomidorów: 3 - 4 pomidory 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki cukru pieprz sól 1 łyżka oleju Grzanki: 2 -3 kromki pieczywa tostowego Przygotowanie pasty z pomidorów: Pomidory obrać ze skórki (włożyć na chwilę do wrzątku lub do mikrofali, skórka łatwiej zejdzie), wydrążyć pestki z sokiem i pokroić w drobną kostkę

Kuchcik gotuje
Pasta z wędzonego łososia 273

łyżeczki musztardy WYKONANIE Łososia rozdrobnić, dodać  posiekane jajka, twaróg. Można zblendować składniki. Dodać majonez , musztardę, odrobinę soli i pierzu. Szczypiorek posiekać dodać do pasty, wymieszać. Podawać z pieczywem SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Paryżanka w Zanzibarze 165

Pamiętajcie, dziecko je oczami :) Śniadanie nie musi być nudne. Parówki Pieczywo Warzywa

ClauditteMissCooking
Caprese czyli mozzarella z pomidorami 205

Roślina tak obrywana dłużej zachowuje swoje estetyczne walory, zdobiąc nasz kuchenny parapet :) KROK 4 Nasza sałatka jest już właściwie gotowa. Polecam podać od razu po przygotowaniu, np. z dodatkiem pieczywa czosnkowego. SMACZNEGO

smacznieinatemat
Pieczywo czosnkowe 151

Pieczywo czosnkowe stało się bardzo popularnym dodatkiem do sałatek, lecz także jako samodzielna przekąska. SKŁADNIKI: 1 bagietka 1/5 kostki masła 2 ząbki czosnku pół szczypty soli opcjonalnie: posiekana pietruszka KROK 1 Bagietkę kroimy w kromki po skosie, co zwiększa powierzchnię takiej "pajdy" :) KROK 2 Masło roztapiamy i dodajemy do niego obrany czosnek, wyciśnięty przez praskę. Delikatnie solimy i mieszamy. Opcjonalnie

smacznieinatemat
Krewetki w sosie winno - cebulowym 234

się zeszkli KROK 2: Krewetki dodać do podsmażonej cebuli, podlać białym winem Smażyć około 10 minut. Wino powinno się zredukować na tyle by pozostał sos, w którym możemy moczyć pieczywo. Na koniec lekko posolić, dodać chili według uznania Podawać z bagietką :) SMACZNEGO!!! Koszt: 12 zł Ilość: 2 osoby

smacznieinatemat

Proponowane wyszukiwania