pieczywo - 17769 przepisów (strona:689/1185)

Sałatka z grillowanym kurczakiem 149

koniec kiełki sojowe. Całość posypujemy otrębami. Czas na dressing.Wszystkie składniki mieszamy w szklance lub kubku. Polewamy sałatkę 15 minut przed podaniem i całość mieszamy. Można podać z chrupiącym pieczywem czosnkowym. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Sałatka z serem camembert 205

patelni na papier aby odsączyć tłuszcz. Jeszcze ciepły ser wrzucamy do miski. Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy do sałatki, całość mieszamy i podajemy. Możemy podać z pieczywem czosnkowym lub z bruschettą. Do tego dobre wino i kolacja gotowa. Smacznego! Oryginalny przepis tutaj

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Tosty z kurczakiem i ze szpinakiem 220

wszystkim ubolewam, bo nie mam praktycznie w ogóle czasu gotować. Ulubionym moim ostatnio daniem obiadowym, śniadaniowym i późno kolacyjnym są tosty. Na przykład takie: Potrzebujemy: 4 kromki pieczywa tostowego pełnoziarnistego 1 mała pierś z kurczaka 250g świeżego szpinaku 1 mała cebula 1/2 pęczka szczypiorku 1 mały ząbek czosnku 1 sos włoski np. Knorr S&P Pierś z kurczaka gotujemy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Sałatka z paluszkami krabowymi 208

Sałatę wrzucamy do miski, jajka, pomidora i paluszki (rozmrożone) kroimy na kawałki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy sałatkę z jogurtem i majonezem. Do tego proponuję chrupiące pieczywo czosnkowe. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Kotleciki z soczewicy i warzyw 208

Pyszne, bezmięsne  kotleciki , do przygotowania których  wykorzystałam   czerwoną soczewicę i warzywa. Kotlety podane z  pieczywem i dowolną  sezonową surówką stanowią pełnowartościowe,  smaczne  danie obiadowe. Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 szklanka ugotowanych na parze warzyw /użyłam mrożonej mieszanki: marchew, fasolka szparagowa, kalafior,groszek/ 1 jajko ½ szklanki  zmielonych płatków owsianych

Zakamarki mojej kuchni
Przepis na… – Pollo a la puttanesca, czyli kurczęcy afrodyzjak 306

mieszając. Gotowe danie przed podaniem dekorujemy kilkoma listkami bazylii. Danie można także przyrządzić na grillu, a według preferencji pierś można pokroić w kawałki. Najlepiej smakuje z maczanym w oliwie pieczywem, ale także ryżem i makaronami. Buon appetito

Bon Ton Italia
Pasta ze śledzia w oleju z kuskusem. 169

prawie do konsystencji papki. Nie będzie to trudne, gdyż śledzie są bardzo delikatne. Jaja i cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do ryby Łączymy wszystkie składniki i podajemy na pieczywie. Skomentuj

MamaOskarka
Grillowany cąber jagnięcy 215

piękny dzień - grill. A na grilla proponuję bardzo prosto, ale smacznie doprawione kotlety z cąbra jagnięcego i smaczną sałatkę z pomidorów koktajlowych, podane z frytkami, które można zastąpić pieczywem. Do przygotowania dania użyłem: 4 kotletów z cąbra jagnięcego (4 sztuki), 2 cytryn, 250 gram pomidorów koktajlowych, pęczka świeżej natki kolendry, 150 gram serka homogenizowanego naturalnego, 1 ogórka, 3 ząbków czosnku

Wyprawy kulinarne
JAJKO W KOSZULCE ZE SZPARAGAMI I LNEM 169

przesmażam, coś na kształt zasmażki. Na takerz wykładam odcedzone szparagi, na nich układam jajka, okraszam lnem i posypuję posiekaną pietruszką. Doprawiam na powierzchni solą i pieprzem. Podaję ze świeżym pieczywem żytnim. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Aromatyczna pasta z bakłażana, cukinii i papryki 169

Znów jest prosto, z tym że teraz warzywa są pieczone - level wyżej:) Wyszło dość aromatycznie, jeśli chcecie możecie zamiast bazylii użyć innych świeżych ziół, np. oregano. Polecam do ciemnego pieczywa, w np. połączeniu z mozzarellą i pomidorem. Ewentualnie jako dip do warzyw. A i nie sugerujcie się dużą wartością kaloryczną - pasty jest na tyle dużo, że wystarczy na kilka

Powiedz dietom nie
Krem selerowy złocisty z serem feta z szybkowaru 214

Krem zrobiłam na nóżkach drobiowych, ale wyśmienicie smakuje także w wersji wegetariańskiej - ugotowany na czystej wodzie i serwowany z kawałkami miękkiego sera koziego oraz świeżym pieczywem. ETAP I Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 8 min 30 sek Otwieranie Garnka: Szybkie ETAP II Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 1 min 50 sek Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: Wedle

Szybko Szybkowar
Bułki czosnkowo-pietruszkowe 174

Bułeczki idealne - czosnkowe, miękkie, puszyste i bardzo sycące. Przypadną do gustu każdemu, kto lubi czosnkowe pieczywo. Są o wiele smaczniejsze niż gotowe, kupne bułki. Po za tym podczas pieczenia, po całym mieszkaniu roznosi się zapach czosnku i pietruszki...najlepiej smakują, gdy są podane jeszcze ciepłe, prosto z piekarnika.  Składniki na 10 bułeczek: 400 g mąki pszennej tortowej 1 szklanka

Ugotować
Szparagi z jajkiem sadzonym 209

Odcedzone szparagi polewamy stopionym masłem, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Kładziemy jajka na szparagi. Możemy posypać parmezanem. Oprószamy posiekanym szczypiorkiem i listkami bazylii. Podajemy solo lub z ciemnym pieczywem. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Gulasz wieprzowy z karczochem 200

zależności od tego jaki gęsty powinien być nasz sos. -Na koniec dodać karczochy , doprawić do smaku i posypać kuleczkami czerwonego pieprzu. -Gotowy gulasz przełożyć na talerze i podawać z pieczywem

Zakamarki mojej kuchni
Tatar z łososia z foie gras i galaretką z białego wina 254

talerze wykładamy po 3 galaretki, na nie kładziemy po około łyżce tatara. Mus wkładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na tatar. Dekorujemy listkami pietruszki i plastrami limonki. Podajemy z pieczywem. Smacznego

My Culinary Art