Pożywna sałatka pełna witamin. Z pełnoziarnistym pieczywem lub bagietką stanowi lekkie danie główne Składniki 2 filety z piersi kurczaka ( po ok. 20 dag ) 1 średni ananas 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona cebula 1 pomidor 2 ząbki czosnku 1 pęczek bazylii 80 ml rosołu drobiowego sól pieprz 2 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki
R'n'G Kitchenpieprz Przygotowanie Cebule obieramy i kroimy w piórka. W garnku szklimy ją na rozgrzanej oliwie i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy ją około 20 min dodając przyprawy. Podajemy gorącą z pieczywem
R'n'G Kitchencebulą mielimy dwa razy (najmniejsze oczka). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przekładamy do słoiczków ,zakręcamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Podajemy ze świeżym pieczywem
R'n'G Kitchenkroimy na plasterki. Układamy jeden obok drugiego (na zakładkę). W wysokim naczyniu miksujemy bazylię z oliwą ,doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy wcześniej przygotowane pomidory i ser. Podajemy ze świeżym pieczywem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G KitchenLubicie pomidory ? piersi kurczaka ? zdrowe pieczywo ?. To proponuję takiego burgera. Składniki 500 g piersi kurczaka 3 ząbki czosnku 250 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki miodu 2 łyżki musztardy Dijon 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka chili w proszku 1/4 łyżeczki tabasco 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy 4 bułki razowe przekrojone na pół i opieczone Przygotowanie Na dużej
R'n'G Kitchensiekamy. Do dużej miski przekładamy śledzie wraz z zalewą ,rozgniatamy widelcem. Do śledzi dodajemy ryż i natkę ,mieszamy. Do smaku doprawiamy solą ziołową ,słodką papryką i pieprzem. Podajemy z pieczywem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G KitchenKlasyczna młoda kapusta zasmażana. Ja troszkę ja zmodyfikowałem dodatkami. Wyszło pysznie. Można podać solo albo z pieczywem. Pasuje do schabowego i innych mięs. Składniki 1 średnia główka młodej kapusty kilkanaście pomidorków koktajlowych 1 duża cebula 150 g szynki prosciutto duża łyżka mąki sól pieprz pęczek koperku 1 łyżka masła 8 szt średnich pieczarek Przygotowanie Kapustę poszatkowałem niezbyt drobno. Zalałem
R'n'G Kitchendodałem masło, podlałem śmietaną, wsypałem pozostały koperek, posiekana natkę oraz tartą bułkę. Dusiłem, aż sos zgęstniał. Doprawiłem solą , białym pieprzem , sokiem z cytryny oraz szczyptą cukru. Podałem z białym pieczywem
R'n'G KitchenDanie typu: "mam lenia i nie chce mi się stać przy garach"...właściwie samo się robi, nie potrzebuje żadnych dodatków, bo można podać z pieczywem. Surówki też nie musimy robić...nic, tylko skosztować :D Składniki 500 g udek z kurczaka 300 g ziemniaków 3-4 marchewki 2 pory (biała część) 300 g zielonej fasolki szparagowej 1 papryka czerwona 1 papryka
R'n'G Kitchenrodzynki zmiękną. Zdjąć z ognia i przestudzić. Pokrojone śledzie przełozyć do miski, zalać sosem pomidorowo- cebulowym i wymieszać. Odstawić do lodówki najlepiej na 24 godziny. Podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego
Gosia gotujearomacie, służące do wypieków i gotowania, czy beurre d'Isigny o bogatej złotej barwie, przygotowywane w Veys Bay i będące delikatnym masłem stołowym do smarowania pieczywa. Chyba nie ma innego tłuszczu, który w tak cudowny sposób nadawałby daniom smaku i aromatu. I, mimo że masło ostatnimi czasy jest trochę pass é , ze względu
Food Squaredodajemy do uduszonych warzyw i mieszamy. Mix sałat myjemy, wrzucamy do dużej miski i skrapiamy ziołową oliwą z oliwek. Na sałatę wykładamy uduszone warzywa z kurczakiem. Sałatkę podajemy z pieczywem. Można jeść ją jeszcze lekko ciepłą lub na zimno. Ciecierzyca to źródło białka i węglowodanów. Występuje w dwóch odmianach - kabuli i desi. Ciecierzyca kabuli jest duża, ma kremową barwę. Odmiana
My Chcemy JeśćDobrego pieczywa nigdy dość a jak do tego jest jeszcze zdrowe to już marzenie. Bagietki lubiłam zawsze ale nie zawsze były one zdrowe czyli kupowane były w marketach i nie wiadomo jakich mieszanek używano do ich wypieku. Zwykłe piekarnie ongiś bagietek nie wypiekały. Teraz mogę sama je upiec i wiedząc co do nich włożyłam zajadam się ze smakiem. Zapraszam dziś
Moje Małe Czarowaniekolejno aż warzywa będą ostatnią warstwą. Taak przygotowana potrawę przykryć folia spożywczą i włożyć do lodówki żeby się „przegryzło” najlepiej na całą noc. Podawać z ryże, kaszą, pieczywem a zresztą ze wszystkim jest pyszne! Smacznego
greenscarfnatką, pestkami, sokiem z cytryny, oliwą, ziołami, ostrą papryką. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone papryki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić. Używać do smarowania pieczywa
Czerwień i błękit