Klopsy w sosie pieczarkowym

Klopsy w sosie pieczarkowym

Klopsy w sosie pieczarkowym

Przepis na : obiad

Na dzisiejszy obiad polecam klopsy w sosie pieczarkowym. Można je podawać z pieczywem, ryżem lub ziemniakami. SKŁADNIKI: ½ kg łopatki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, 30 dag pieczarek, 5 łyżek śmietany 30%, 1,5 łyżki mąki, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: Mięso razem cebulą mielę przez maszynkę do mielenia. Do mięsa dodaję jajko, bułkę tartą, sól oraz pieprz. Dokładnie wyrabiam masę. Z masy mięsnej formuję niewielkie kuleczki. Klopski obsmażam z dwóch stron na oleju... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Autor

Kasia J.Kasia J.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, klopsy, bułki, mielone, mięso, pieczarki, sosy, obiad, sos pieczarkowy, ziemniak, ziemniaki, pieczywo, ryż, mięso mielone, dania mięsne, sos do ryżu, sos mięsny, pieczarki w sosie, mielone pieczarki, ziemniaki na obiad, sos do jajek, pieczarki z ryżem, sos do mielonego , pieczarki do obiadu, ryż smażony, mięso na obiad, dania bez mięsa

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.