żółtkach. Udekorować gałązkami koperku, połówkami lub plasterkami pomidorków. Schłodzić min. 2 h w lodówce przed podaniem. Resztę nadzienia można połączyć z odłożonymi żółtkami i zużyć jako pastę do pieczywa. Smacznego
Kuchnia Prezydentowejzabrać na grilla lub piec w piekarniku, rozgrzanym do 210°C, koniecznie z funkcją grill (cukinia ze zdjęć jest właśnie z piekarnika). Podawać z pieczonymi ziemniaczkami lub białym pieczywem. A smak? Poezja po prostu
Kuchnia Prezydentowejmiksować), ponownie doprawić. Przełożyć do szklanej lub ceramicznej miski i schłodzić w lodówce co najmniej 2-3 h przed podaniem. Najlepiej smakuje z ciemnym lub razowym pieczywem
Kuchnia Prezydentowejszczyptą soli, wlej do gotującego się gulaszu, dobrze wymieszaj i gotuj jeszcze 2 -3 minuty. Gotowe! Gulasz najlepiej smakuje z knedlikiem; na zdjęciu widzicie mój knedlik bawarski, z pieczywa ługowego, czyli z precli. ;) Przepis na ten wyjątkowy knedlik już wkrótce
Kuchnia PrezydentowejRaita łagodzi smak takich potraw, ale jednocześnie je podkreśla, wprowadzając smakowy i wizualny kontrast. Jest też fantastyczna na upalne dni, można ją podawać jako chłodnik i podana z białym pieczywem lub chlebkiem naan będzie świetną letnia przekąską. Jeśli zrobicie sobie danie indyjskie, np. vindaloo , kormę albo tikka masala to koniecznie zróbcie sobie do tego raitę - gwarantuję Wam, że taki
Kuchnia PrezydentowejCebulę przysmażyć na maśle i połączyć z grzybami i fasolą. Śmietanę wymieszać z mąką odrobiną gorącego sosu z grzybów, dodać do potrawy, zagotować i przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem lub ziemniakami
Tradycyjna Kuchniadoprawiamy gotowe danie solą, pieprzem i ziołami wedle uznania, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i zajadamy :) Gotowe danie doskonale smakuje na ciepło i zimno, można jeść je samo, z ryżem, pieczywem lub jako dodatek do mięs. Smacznego
Kulinarne zapędy KokosaZąbek czosnku obrać i posiekać. Twaróg przełożyć do salaterki, posolić i pognieść widelcem. Do pogniecionego twarogu dodać botwinkę, czosnek, ziarna słonecznika i jogurt grecki - wymieszać. Twarożek podawać na świeżym pieczywie. Przepis ten znalazł się w magazynie AROMAT . Znajdziecie go na stronie 41, wraz z przepisami na inne letnie śniadania. Polecam. Smacznego
kolorowotorcikowocukinii.Oprószamy sola i pieprzem. Wszystko dusimy aż do momentu rozpadu całkowitego pomidorów ok 15 minut. Po tym czasie dokładamy przesmażoną kiełbasę. Doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z pieczywem
Z Majeczką w kuchnibieżącą wodą i pozbawionymi szypułek. Skrapiam oliwą z oliwek wymieszaną z suszoną (lub świeżą, posiekaną) bazylią, następnie octem balsamicznym i wszystko oprószam solą i pieprzem. Najlepiej podawać ze świeżym pieczywem, na świeżym powietrzu. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkibataty, wymieszać i dusić około 15 minut aż ziemniaki zmiękną. Gdy już wszystko idealnie zmięknie dodać groszek i gruszki, wymieszać, doprawić zieloną pietruszką. Danie idealnie komponuje się z chrupiącym pieczywem
greenscarfWstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i zapiekaj przez 2-3 minuty, aż wierz frittaty się zetnie. Podawaj na ciepło lub na zimno ze świeżym pieczywem. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam również inne omlety: Omlet ze szparagami i szpinakiem
Chilli Czosnek i Oliwamięso mamy miękkie to wrzucamy do niego pomidory i za kilka minut paprykę i przyprawiamy. Gulasz musimy pilnować aby papryka nam się nie rozgotowała. Gotowy gulasz można podać z pieczywem jak my gdzie upiekliśmy do niego gryczane bułeczki lub innym ulubionym dodatkiem. Smacznego
Kuchenne Wariacjedodajemy fasolę (wyciągając fasolę z puszki płuczemy ją pod wodą z zalewy, w której była) i jeszcze chwilę dusimy. Chili con carne możemy podawać z opieczonymi tortillami lub z pieczywem. Smacznego
Kuchenne Wariacjechorizo, które można zastąpić inną pikantną kiełbasą. Nie dodaje się żadnego dodatkowego tłuszczu, a sos który powstaje podczas pieczenia jest przepyszny! Podałam to danie ze świeżym i chrupiącym pieczywem. W związku z tym, że staram się używać produkty możliwie jak najwyższej jakości, postanowiłam też poszukać odpowiednie mięso. Takim sposobem trafił w moje ręce Kurczak Zagrodowy , który hodowany jest małych, rodzinnych
karmelowy