pieczywo - 17769 przepisów (strona:683/1185)

Pieczeń rzymska 167

spojrzeć może równie dobrze nasuwać skojarzenia z pasztetem jak i z kotletami mielonymi. Zazwyczaj podaje się ją na zimno z dodatkiem czegoś kwaśnego (kiszony ogórek, sos tatarski) oraz z pieczywem, co jest zresztą dość typowe dla mielonych mięs. Z drugiej strony zważywszy, że skład i sposób wykonania nie różni się aż tak bardzo od typowych kotletów mielonych, pieczeń rzymską również

Kulinarna Pokusa
Pieczona szynka z kapustą 202

zdejmujemy przykrycie brytfanny. Podajemy albo na ciepło z pieczonymi ziemniakami, duszoną kapustą kiszoną z ananasem i jabłkiem oraz sosem z pieczenia, albo jako zimną przystawkę, np. z majonezem i pieczywem. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-88 {margin: auto;} #gallery-88 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-88 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery

Kulinarna Pokusa
Pstrąg z grilla 161

skórą pstrąga nie ma zbyt wiele tłuszczu. Pstrąga z grilla możemy podać z różnymi dodatkami, ale bardzo naturalne dla tego mięsa będzie np. zapieczone lekko na grillu pszenne pieczywo (bułka, bagietka), ewentualnie z dodatkiem masła ziołowego. To ostatnie możemy łatwo zrobić sami np. z drobno posiekanego koperku, pietruszki, czosnku i odrobiny soli dokładnie wymieszanych z masłem lub margaryną. Bardzo dobry

Kulinarna Pokusa
Wiosenna sałatka jajeczna 221

Rzodkiewki oczyścić i również pokroić w drobną kostkę. Dodać rozdrobnione kwiaty szczypiorku i wszystko wymieszać. Następnie połączyć z majonezem. Można jeszcze nieco doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawać z pieczywem. Sałatka podana w misce z kolekcji Agawa Gold Porcelana Bogucice

Monia miesza i gotuje
Domowy smalec z podgardla 202

Smalec, z dawien dawna, najstarsze smarowidło do pieczywa, smażenia, tradycja jak widać kusi, spróbujmy go przyrządzić , nadchodzi czas ogórków małosolnych, a ten smalczyk stanowi niezbędne dopełnienie do kromki chleba, polecamy gorąco.... Składniki: 1 kg podgardla 3 duże cebule 3/4 szklanki wody Wykonanie: Podgardle myjemy osuszamy następnie kroimy w malutką kosteczkę. Wrzucamy na dużą patelnię, podsmażamy przez 5 min., dokładamy pokrojoną

kgwjanczewo
Pieczony camembert 210

kawałki bagietki skórką do góry. Bagietkę polać z góry odrobiną oliwy. Do smaku doprawić szczyptą soli i pieprzu. Do bagietki dodać listki rozmarynu. Całość przemieszać, starając się nie połamać pieczywa. Smażyć 2 – 3 minuty. Odstawić patelnię na bok. Na talerzu ułożyć rukolę. Posypać orzechami włoskimi. Na wierzch położyć wcześniej przygotowane jabłka. Camembert wyjąć z piekarnika i położyć na talerzach. Wokół

Piąty grzech główny
Najprostsze szaszłyki z kiełbasy z dodatkiem papryki i cebuli 212

przesmarować olejem za pomocą pędzelka. Układać na blasze wyłożonej papierem lub na ruszcie. Posypać świeżo mielonym pieprzem i rozmarynem. Piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Podawać ze świeżym pieczywem i dowolnym sosem - ja przygotowałam musztardowy, który bardzo dobrze pasuje do pieczonej kiełbasy oraz grzanki. Sos musztardowy: gęsta kwaśna śmietana , ulubiona musztarda , sól , szczypta cukru . Wszystkie składniki wymieszać ze sobą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Śniadaniowa pasta z tuńczyka i twarożku 156

mieszamy. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek i doprawiamy do smaku, dobrze ze sobą mieszając. Taka pasta świetnie smakuje ze świeżą bagietką ale możemy ją jeść z każdym rodzajem waszego ulubionego pieczywa.  Smacznego

Niezły Młynek
szynkowar-mięso z indyka do chleba... 168

garnka pod zimną wodą opłukać i schować do lodówki najlepiej na całą noc szynkowar oblać gorącą woda i wyjąć woreczek z mięsem - jest sporo galaretki, mięsko jest pyszne do pieczywa.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Chleb żytnio - pszenny 270

Bardzo szybki i łatwy do wykonania, smaczny, miękki w środku z chrupiąca skórką. Oczywiście na razowym zakwasie, bo ostatnio innego nie "hoduję", ale na żytnim jasnym

apetytnapieczenie
Chleb razowy ze słonecznikiem 241

Na dziś propozycja prostego chleba z prażonymi ziarnami słonecznika. Dla tych, którzy mają mało czasu jest to dobra opcja na pyszny i szybki w wykonaniu chleb

apetytnapieczenie
Pasta z awokado, tuńczykiem i suszonymi pomidorami 218

pestkę i zdjąć skórkę. Przełożyć do miski i rozgnieść widelcem, skropić kilka kroplami soku z cytryny, wymieszać. Dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku i dokładnie połączyć. Podawać z ulubionym pieczywem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Chłodnik z awokado 197

czasie kroję pomidory w kostkę, doprawiam solą, pietruszką, polewam oliwą i dokładnie mieszam składniki. Gotowe.            Można jeść chłodnik z pieczywem (zależy jak kto lubi).  Zachęcam do wypróbowania

Życie na widelcu
Muffiny a'la pizzeriny 157

pracy czy szkoły :) Moim zdaniem - są świetne zamiast porannej bułki na śniadanie :) można je na przykład zamrozić i wyciągnąć w leniwy, deszczowy dzień, kiedy w domu nie ma pieczywa, a do sklepu iść się nie chce :) niestety - takich dni będzie teraz na pewno dużo, więc trzeba mieć alternatywę :D A uważam tak, bo ja je upiekłam mniej więcej w porze

Kolorowy Przepisownik