PASTA JAJECZNA

PASTA JAJECZNA

PASTA JAJECZNA

Przepis na : śniadanie

Ostatnio pasty stały się moim głównym daniem kuchni. W związku z tym, że zbliża się Wielkanoc zrobiłam dzisiaj pastę jajeczną. Będzie rewelacyjnym pomysłem na świąteczne śniadanie. Dodałam tylko ogórka konserwowego i odrobinę tymianku, efekt rewelacyjny. Proporcję są dla dwóch osób, przy wielkim stole świątecznym proponuję podwoić lub może nawet potroić proporcje.  Składniki:  3 jajka ugotowane na  twardo  2 małe ogórki konserwowe  1 łyżka majonezu  łyżeczka musztardy sól, pieprz&nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu pieprzny smaczek

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.