pieczywo - 17769 przepisów (strona:682/1185)

Jajeczny omlet jako wrap 446

związku z faktem, że z przyczyn zdrowotnych musiałyśmy z córką zmienić trochę nasz sposób odżywiania, czyli wykluczyć cukier, pieczywo, jasne makarony, ogólnie większość produktów z wysokim IG, które z czasem będziemy je stopniowo włączać, ale w zdrowszych wersjach szukam nowych sposobów na przygotowanie dań, które lubimy na co dzień, a które już zdrowe dla nas nie są. Nadal normalnie jada

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Śledź smażony w zalewie octowej 210

Tradycyjnie świeży smażony śledź smakuje wyśmienicie, a po paru dniach leżakowania w zalewie octowej jest jeszcze lepszy. Podany z ziemniakami z wody to pyszny obiad, z pieczywem super kolacja. W taki sam sposób można przygotować inne małe rybki jak płotki lub leszcze. Jest to jednocześnie dobry sposób na konserwację i zagospodarowanie nadmiaru złowionych samodzielnie ryb. Po raz pierwszy zrobiłam opiekane

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fasolka po bretońsku 197

czasie wyjmujemy liście laurowe, skórkę z boczku i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze ok. 5-10 min. i możemy się cieszyć pysznym obiadem. Można podawać ją samą lub z pieczywem. A Wam jakie potrawy lubicie od dziecięcych

Ptasia Kuchnia
Bagietki z ziarnami 144

Wszyscy którzy tu do mnie zaglądają pewnie już się zorientowali, że bardzo lubię piec pieczywo. Nie będzie więc nic dziwnego w tym,że dzisiaj kolejna propozycja, tym razem bagietki z dodatkiem słonecznika i siemienia. 680 g mąki pszennej 5 łyżek siemienia lnianego ( u mnie złotego ) 5 łyżek ziaren słonecznika 400 ml letniej wody

Polska Zupa
Pasta z awokado, jajek i rzodkiewki 185

rozgnieść miąższ widelcem, od razu skropić sokiem z cytryny. Rzodkiewkę umyć, odciąć ogonki i nać, pokroić w kostkę. Dodać pozostałe składniki, wymieszać, doprawić do smaku i schłodzić. Podawać z pieczywem i kiełkami

Czerwień i błękit
RECENZJA - Jak odchudzić swojego mężczyznę :) 156

książce "Jak odchudzić swojego mężczyznę" poznamy kilka pomysłów na przygotowanie takiego zielonego "eliksiru" :D Mnóstwo przepisów na domowe wędliny, własnoręcznie wypiekane domowe chleby czy naturalne, pyszne pasty do pieczywa. Większość opatrzona apetycznymi zdjęciami :) Dieta dla Panów składa się z czterech posiłków, ponieważ jak tłumaczy autorka "zwykle Panowie nie mają na to czasu". Cała dieta jest ułożona dość szczegółowo. Łatwo wytłumaczone

Zdrowie na języku :P
Przepis na… – tapenada, włoską pastę 299

Mimo, że pochodzi ponoć z Prowansji, jest bardzo popularna w całych Włoszech, służąc za dodatek do bruschett, smarowidło do pieczywa, a nawet farsz ravioli. Tapenada, bo o niej mowa, to pasta arcyprosta w przyrządzeniu i wyborna w smaku. Prawdziwa kwintesencja śródziemnomorskich smaków i przekąska dla smakoszy. 200 g czarnych oliwek 2 łyżeczki kaparów 2 ząbki czosnku 2 filety anchois natka

Bon Ton Italia
Szparagowa zupa krem 187

ziele angielskie, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Całość zmiksować na jednolitą masę, na koniec przyprawić szczyptą soli oraz pieprzem, dodać starty ser Mozzarella, wymieszać. Zupę podawać z grzankami z pieczywa pełnoziarnistego.  Smacznego

Fit-amina
Tosty z łososiem, rukolą, serem pleśniowym i kawiorem 271

pszenną bagietką popijając winem. Stąd narodził się kiedyś u mnie pomysł połączenia względnie łagodnego sera z wyrazistym wędzonym łososiem oraz jeszcze intensywniejszym smakiem kawioru. Wrażenia smakowe dopełniają mieszane tostowe pieczywo oraz nieco pikantna rukola. Oprócz smaku kompozycja ta ma jeszcze co najmniej dwa inne walory. Pierwszy z nich to niewątpliwie apetyczny i zachęcający wygląd. Często łączę w kuchni kolor czerwony

Kulinarna Pokusa
Duszony dorsz z warzywami korzennymi 234

gotowe nawet po ok. 5-6 minutach, to dość masywne polędwiczki widoczne na zdjęciach wymagały pełnych 10 minut duszenia. Dorsza podajemy niezwłocznie razem z warzywami oraz świeżym i chrupkim pieczywem. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-12 {margin: auto;} #gallery-12 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-12 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery

Kulinarna Pokusa
Jajecznica ze szczypiorkiem 162

Genialne w swojej prostocie i szybkości przygotowania danie - odpowiedź jak „z niczego” i w kilka minut wyczarować pyszne śniadanie. Najlepsze ze świeżym pszennym pieczywem. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 4 duże (L) jajka 1,5 łyżki masła 1 czubata łyżeczka drobno posiekanego szczypiorku 1/4 – 1/2 łyżeczki soli Do podania świeże chrupiące pszenne bułki / bagietka Instrukcje Jajka rozbijamy

Kulinarna Pokusa
Sałatka śródziemnomorska z wędzonym łososiem 196

posypujemy całość pieprzem. Gotową sałatkę dobrze jest wstawić na 1-2 godziny do lodówki, aby wszystkie składniki dobrze się "przegryzły". Najlepiej smakuje podana albo samodzielnie, albo z chrupiącym pszennym pieczywem. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-26 {margin: auto;} #gallery-26 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-26 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery

Kulinarna Pokusa
Zupa gulaszowa 248

smaku również sól i mielony pieprz. Uwagi Zupę można również opcjonalnie przyprawić przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i natką pietruszki. Zamiast dodania ziemniaków, zupę można podać z kopytkami lub pieczywem. Przez Brygida Kulinarna Pokusa/div> #gallery-41 {margin: auto;} #gallery-41 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-41 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery

Kulinarna Pokusa
Flaczki z żołądków drobiowych 158

intensywność, dotyczy to szczególnie soli. Zupa będzie najlepsza jeśli przed podaniem odstoi kilka godzin, po upływie których możemy ją np. jeszcze raz dosolić. Podajemy na ciepło ze świeżym pszennym pieczywem. Uwagi Można użyć także żołądków kurzych, kaczych czy gęsich. Mogą one nieco różnić się smakiem lub czasem gotowania od indyczych, ale wszystko zależy kto co lubi. Tak jak w przypadku

Kulinarna Pokusa
Schab faszerowany śliwkami 248

charakterze przystawki. Schab z tego przepisu podaję najpierw na ciepło z pieczonymi ziemniakami z nutą cytryny i rozmarynu oraz z kolorowymi sałatami. Po ostudzeniu doskonale smakuje jednak również z pieczywem i tartym chrzanem. Schab faszerowany śliwkami 2015-03-27 14:15:49 Dobrze przygotowany i podany faszerowany schab uświetni każdą okazję. Soczyste mięso nadziane śliwkami i upieczone pod glazurą

Kulinarna Pokusa