olej palmowy, woda, emulgatory roślinne E471 + E472c, naturalny aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, witaminy E i A, barwnik: karoten i nadaje się zarówno do pieczenia, smażenia, jak i smarowania pieczywa, choć ja osobiście używam margaryny tylko i wyłącznie do tego jednego celu, jaki opisałam powyżej. W razie jakichkolwiek jeszcze pytań czy wątpliwości służę pomocą, na razie to chyba naprawdę już
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEpieprzem. Dosypujemy ok. ½ łyżeczki słodkiej papryki i kurkumy oraz ścieramy ¼ gałki muszkatołowej. Zupa krem z cukinii Do zupy pasuje groszek ptysiowy (wersja dla leniwych) lub domowe grzanki z czerstwego pieczywa. Jeżeli podoba Wam się ten przepis podzielcie się nim ze znajomymi
Pyza i Surówkachwili zasyczenia pary gotować na małym ogniu 35 minut, szybkowar otworzyć jak ciśnienie samo opadnie golonki są miękkie i smakują z kapustą i marchwią, można je podać do pieczywa, ziemniaków.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępoczciwy, soczysty kawałek mięsa, skąpany w pysznym, warzywnym sosie, z dodatkiem fasolki szparagowej. To danie można podać z pieczywem, makaronem, ziemniakami, a ja natomiast zajadam się nim bez dodatków, ograniczając w ten sposób spożywane węglowodany (by móc z czystym sumieniem zajadać się deserem :-). Jest naprawdę pyszne!!! Składniki na wieprzowinę w sosie pomidorowym z fasolką szparagową po 2 plastry wieprzowiny
Rozpustne gotowaniejuż ostygnie zalewam sosem, który powstał w czasie pieczenia, wkładam do lodówki i na kolację mamy swojską wędlinę do chlebka. Kroję ją na dość grube plasterki i podaje z pieczywem, sałatą i pomidorami bądź z keczupem. Mąż zajada się bez dodatków, bo nie chce sobie psuć smaku pysznego mięska. Polecam, bo w bardzo prosty sposób można urozmaicić codzienne posiłki :-) Składniki
Rozpustne gotowaniePyszne, mięciutkie, pulchniutkie bułeczki, w sam raz na śniadanie. Uwielbiam je jeszcze ciepłe, gdy smarując je masłem czuję zapach świeżego pieczywa zmieszany z zapachem topiącego się masła... Idealne na weekendowe, leniwe śniadanko, gdy mamy dużo czasu i możemy bezkarnie delektować się ich smakiem. Polecam!!! Składniki na bułeczki jogurtowe na 16 sztuk 600 g mąki pszennej 50 ml ciepłego mleka
Rozpustne gotowanieczasie zdejmujemy pokrywkę i gotujemy kolejne 10-15 minut, aż płyn odparuje. Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe! Podajemy z pieczywem
Rozpustne gotowanieniezmiennie bardzo smakuje, a jednocześnie ma szerokie zastosowanie w kuchni, a mianowicie smażoną cebulkę. Uwielbiam jej smak! Jest idealnym dodatkiem do domowych hamburgerów, hot dogów, kanapek, jajecznicy, sosów, okrasy, pieczywa i wielu innych posiłków. Bardzo lubię smak prażonej cebulki, więc jej zapas zawsze mam w lodówce. Bardzo polecam!!! Składniki na cebulę smażoną (prażoną): 4 średnie cebule 3 płaskie łyżki
Rozpustne gotowanieWszystkie składniki, oprócz cytryny kroimy drobno w kostkę. W dowolny sposób układamy na talerzu. Dodajemy pieprz do smaku. Całość skrapiamy sokiem z połówki cytryny. Ja podaję do tego świeże pieczywo z masłem, które wspaniale się komponuje
dlaSmaQodstawiam w chłodne miejsce. Rozpalam grilla i układam mięso na ruszcie pilnując, aby się nie spaliło obracając je kilkukrotnie w trakcie pieczenia. Gotowe podajemy z ulubionymi sosami, pieczywem, warzywami, sałatki, tzatzykami.... Z tym, z czym lubimy zajadać grillowane mięso
Malinowe Pocałunkizawiera więcej składników mineralnych, witamin z grupy B i błonnika niż inne mąki pszenne. Można ją wykorzystać do naleśników, makaronów, pierogów czy ciast, ale najczęściej wypieka się z niej pieczywo. Domowy graham w połączeniu z suszonymi pomidorami, czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką daje niesamowity smak. Składniki 200 g mąki graham 50 g mąki orkiszowej 250 g mąki pszennej 320 ml wody
My Chcemy Jeśćkostkę ziemniaki, gotujemy do miękkości. Zupę studzimy, miksujemy, rozprowadzamy śmietanę, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Rozlewamy na talerze, posypujemy posiekaną natką i koperkiem. Zupę podajemy z grzankami, z pieczywa pszennego smażonego na maśle. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G Kitchenruszcie i pieczemy na grillu ok. 15 minut lub w piekarniku nagrzanym do 180° C przez 30 minut (pod ruszt z szaszłykami wstawiamy blaszkę). Gotowe szaszłyki podajemy ze świeżym pieczywem i ulubioną sałatką lub surówką. Pachnące, apetyczne, kuszące barwami – szaszłyki z łososia to danie na poprawę humoru. Zaletą szaszłyków jest to, że można je przygotować praktycznie ze wszystkiego – z różnych
mojewypiekiinietylkomisy blendera i miksujemy, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Przekładamy do małego słoiczka. Gdy przestygnie możemy przechowywać w lodówce. Podajemy np. na śniadanie z waflami ryżowymi lub ulubionym pieczywem. Smacznego
Słodkie okruszkitylko orientacyjne - zależą od tego jak słodkie są owoce i jaki produkt finalny chcemy otrzymać. Taka konfitura idealna jest jako dodatek do ciast, naleśników lub zwyczajnie do świeżego pieczywa. Już sobie wyobrażam jak otwieram ją w zimę i przywołuję smak lata, hmm... Pycha. Takiej konfitury nie kupicie w sklepie. Zachęcam gorąco do zrobienia chociaż słoiczka. KONFITURA JAGODOWA Z ANYŻKIEM. Składniki
Zakątek rozkoszy kulinarnych