Dodajemy pozostałe przyprawy i gotujemy razem kilka minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Jeśli fasolka jest za rzadka możemy zagęścić ją zasmażką. Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego
MarciochaKucharzygodziny aż smaki się połączą. Dodać majeranek, kminek i gotować wszystko jeszcze przez 10 minut. Gdyby potrawa wyszła za gęsta można rozcieńczać ją wodą Najlepiej smakuje z świeżutkim chrupiącym pieczywem Smacznego
MarciochaKucharzygotować. Na sam koniec dodać ugotowany ryż i całość przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Paprykarz jeszcze chwilę gotować. Następnie przełożyć go do miski i schłodzić. Podawać ze świeżym pieczywem
Ugotowaćdnia powinniśmy jeść 3-4 godziny przed snem. Powinien składać się z łatwo przyswajalnego białka lub warzyw. Redukcji powinny ulec natomiast spożywane węglowodany. Na kolację unikamy jedzenia białego pieczywa oraz makaronów. Staramy się również omijać owoce, gdyż zawierają dużo cukrów prostych, które wchłaniane są bezpośrednio do krwi. Zamiast tego wprowadźmy do naszego menu ryby, jajka oraz nabiał. Wspomniane jajka
Chocolate Muffin BlogJakie produkty powinnyśmy zacząć jeść wiosną? nowalijki - wiosenne owoce i warzywa m.in sałata, rzodkiewka, marchewka czy kapusta białko - nabiał, rośliny strączkowe, chude białe i czerwone mięso węglowodany - płatki owsiane, pieczywo żytnie i pełnoziarniste, kasze tłuszcze - oliwki, oliwa z oliwek, awokado, tłuste ryby np. łosoś świeże soki owocowo-warzywne np. marchwiowy-jabłkowy, jarmuż-banan suplementy diety m.in tran, omega
Truskawkowa FiestaŁopatka duszona to pyszna propozycja obiadowa. Można podać ją z ziemniakami, kaszą, pieczywem lub surówką. Możliwości jest wiele, zależy co lubimy i na jakie zestawienia stawiamy. Ja podałam ją tradycyjnie z ziemniakami i mizerią. A łopatkę podałam na talerzu z kolekcji New Hollis Platin z Porcelana Bogucice Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniWyszło świetnie. Smaki doskonale się komponują. Śledzie, ciecierzyca, marynowane buraczki i marchew, jeszcze jajka , cebulka, majonez, pieprz i mamy pyszną, sytą sałatkę. Jako dodatek, proponuję świeże pieczywo :) (KLIK) Sałatka warstwowa z ciecierzycą i śledziem 6 filetów śledziowych marynowanych cieciorka ugotowana około 300 g (dobra cena KLIK) pęczek dymki buraczki marynowane wiórki
Takie tam pichcenieNajprostsza pasta do pieczywa. Nam kojarzy się z dzieciństwem i domem rodzinnym. Składniki: -wędzona makrela -cebula -olej -pieprz Makrelę pozbawiamy skóry i ości. Dzielimy na drobne kawałki. Cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Cebulę dodajemy do makreli. Dodajemy pieprz, skrapiamy olejem i dokładnie mieszamy. Pasta najlepiej smakuje po kilku godzinach. Smacznego
Maminek kulinarnygarnka. Dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy. Zalać wodą i wszystko dusić aż warzywa będą miękkie od czasu do czasu mieszając. W miedzyczasie doprawic jeśli jeszcze potrzeba. Podawać z pieczywem
Monia miesza i gotujeszalotką. Następnie dolewamy 3 łyżki wina Marsala i chwilę smażymy, aż się sos zredukuje. Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki. Portobello z winem Marsala to wykwintna przystawka. Podana z pieczywem, sama w sobie już jest wegetariańskim daniem kolacyjnym. Może również stanowić bazę, czy wstęp do kolejnych potraw, np. sosu grzybowego lub zupy… i nie tylko. Portobello wspaniale też smakują faszerowane
mojewypiekiinietylkododając mnóstwo konserwantów, sztucznych aromatów i wypełniaczy. Kupienie dobrej szynki to dzisiaj nie lada wyzwanie. Wobec takiej sytuacji coraz więcej osób próbuje robić w domu swoje własne dodatki do pieczywa. Ja także. Dzisiaj kolejna odsłona wędliny domowej roboty, do przyrządzenia której nie potrzeba żądnych wymyślnych urządzeń ani wędzarni. Polecam też zaopatrzyć się w mały szynkowar, w którym można robić pyszne
Smaczna Pyzadoprawić pieprzem i ewentualnie majerankiem, przykryć i mieszając od czasu do czasu, dusić jeszcze przez 3 do 6 minut, aż jabłka będą miękkie. Posolić, podawać z ziemniakami lub białym pieczywem
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawlewamy bulion, dodajemy ciecierzycę, zioła, cukier, liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 1,5 godziny. Ewentualnie dosmaczamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem. Smacznego
Moje Kuchenne RewelacjeDziś zapraszam wszystkich na pyszny pieczony boczek. Jest wiele razy smaczniejszy od wędlin kupowanych w sklepie. Ze świeżym pieczywem smakuje wybornie. SKŁADNIKI: 1,5 kg boczku surowego bez kości, 1 cebula, ½ łyżki papryki ostrej mielonej, ½ łyżki majeranku, 4 łyżki oleju, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Cebulę obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Cebulę mieszam z olejem, papryką mieloną, majerankiem
Tradycyjna kuchnia KasiCiabatę pokroić pod skosem na ok. 2 cm kromki. Każdą z nich skropić oliwą czosnkową i wstawić do piekarnika nastawionego na 200 ° C na 5-7 minut. Na ciepłym pieczywie ułożyć przygotowane wcześniej pomidory. Na wierzch rozkruszyć fetę i skropić oliwą z oliwek
Kulinarne Inspiracje