przepis na indyjski chlebek naan. Wszędzie na zdjęciach wygląda obłędnie, więc i ja postanowiłam dowiedzieć się, czy smakuje tak jak wygląda. Przekonałam się i....jestem zachwycona. Uwielbiam tego rodzaju pieczywo. W swoim smaku przypomina trochę ciabatę, dodawaną w restauracjach serwujących shoarmę. Pycha! Wypróbowałam kilka wariantów: z sezamem, ziołami, czosnkiem i naturalne. Wszystkie są przepyszne, chociaż te z czosnkiem i oregano
CookYourselfMoje pierwsze w życiu ciabaty. Uwielbiam tego rodzaju pieczywo. Najlepiej smakuje mi z masłem i ze świeżym malinowym pomidorem! Ahhhh rozmarzyłam się ;) Miały być na niedzielne śniadanie, niestety wyszły na kolację. Podczas zagniatania ciasta, powiedziałam Mężow i, że gdybym wiedziała, że robi się je tak długo - nie wiem czy zdecydowałabym się na ich pieczenie. Ale nie żałuję! W smaku
CookYourselfblogowania. Ale powracam z pysznymi bułeczkami. Bułki te powstały zupełnie przez przypadek i z lenistwa. Z lenistwa, ponieważ nie chciało mi się iść pewnego dnia do sklepu po pieczywo. Wyszły przepyszne i sycące, szczególnie ze świeżym i soczystym pomidorkiem! Polecam. 'pełnoziarniste bułki na drożdżach, z płatkami owsianymi i słonecznikiem' Składniki (na 4 bułki): - 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej - 5 łyżek
CookYourselfkorzennymi ciastkami Spekulatius*. Uwierzcie mi, że po spróbowaniu domowego kremu/masła do smarowania, nie kupicie innego. Krem ten robi się w parę chwil. Nadaje się praktycznie do wszystkiego: pieczywa, grzanek, naleśników czy wyjadać go prosto ze słoika. Nie jest mega słodki (nie użyłam cukru, jak w oryginalnym przepisie) z lekko wyczuwalnymi grudkami ciasteczek. Polecam z czystym sumieniem. Tym przepisem
CookYourselfwersję podstawową. W planach jest z pomidorami, z pieczarkami czy na ostro :) W przepisie wykorzystałam drewnianą formę do pieczenia , która idealnie nadaje się na wypieki pasztetów czy też pieczywa. 'pasztet z czerwonej soczewicy' Składniki: - 1 szklanka czerwonej soczewicy, - 3 średniej wielkości marchewki, - 1 duża pietruszka lub 2 mniejsze - 1 duża cebula, - 3 jajka - 2-3 ząbki czosnku, - 1 łyżeczka zmielonego
CookYourselfkurki i suszone pomidory. Dzięki dodatkowym składnikom, mam dwa smakowe pasztety. W przepisie wykorzystałam drewnianą formę do pieczenia , która idealnie nadaje się na wypieki pasztetów czy też pieczywa. 'pasztet z soczewicy z kurkami i z suszonymi pomidorami' Składniki (na dwa pasztety): - 1 szklanka czerwonej soczewicy, - 3 średniej wielkości marchewki, - 1 duża pietruszka lub 2 mniejsze - 1 duża cebula
CookYourselfmasło na patelni i wmieszaj w nie paprykę. Gotowe jajka w koszulkach ułóż na łóżeczkach z czosnkowego jogurtu i polej masłem paprykowym. Podawaj od razu, smakują świetnie z opieczonym pieczywem. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i OliwaJuż jutro nadejdzie czas, na święceni pokarmów. W naszych koszyczkach zagoszczą jajka, wędliny, pieczywo, chrzan... i oczywiście nie może zabraknąć mini babeczki. Każdy element wielkanocnej święconki, ma swoje znaczenie: Chleb to dobrobyt i pomyślność. J ajko jest dowodem odradzającego się życia, symbolem zwycięstwa nad śmiercią. S ól to minerał życiodajny, dawniej posiadający moc odstraszania wszelkiego zła. W ędlina zapewnia zdrowie
Kuchnia w opałachgóra-dół naczynie postawić na ruszcie na 2 poziomie i piec 25 minut flądry są pyszne, trawa cytrynowa smakuje z papryką i można zjeść wszystko z pieczywem...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięRobiłam już kiedyś podobny tort klik , tym razem użyłam nieco innych past. Wyszedł świetny, mimo iż tym razem, z braku czasu, użyłam gotowego tostowego pieczywa. Lubię torty wilgotne - niezależnie od tego czy są wytrawne czy słodkie, więc aby chleb lepiej nasiąknął, lekko skropiłam każdą kromkę olejem z tuńczyka. Bardzo polecam bo niezwykle smaczne i efektowne. Można kroić plasterki
Stare Garyczosnkowwe są obowiązkowym dodatkiem do mojej kolejnej propozycji kulinarnej. Mianowicie do… Sałatki Cezara. Tymczasem, polecam je nawet jako przekąskę. Ich zaletą jest to, że do przygotowania możemy wykorzystać czerstwe pieczywo (i nie tylko bagietkę, chleb również). Spróbujcie, a więcej gotowych nie kupicie. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Grzanki czosnkowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkooraz pieprzem. 3. Do dużego naczynia nakładam naprzemiennie porcję ryb i warzyw. Naczynie przykrywam i odstawiam na 3-4 godziny w chłodne miejsce, aby ryby się "przegryzły". Podaję z pieczywem
Tradycyjna kuchnia KasiPiekąc mięsa do pieczywa zastanawiam się co zrobić aby ich smak nie był ciągle taki sam. Bo w nadmiarze wszystko się znudzi. A chodzi o to aby było smacznie i inaczej. Tak sobie dumałam i postanowiłam wykorzystać tym razem do schabu przyprawy meksykańskiej. I muszę przyznać, że to było dobre posunięcie. Mięsko smaczne i inne. Na świąteczny stół idealne
Ewa w kuchnitłustych potrawach poświęcić 3 dni na detoks organizmu. Należy wtedy: pić dużo wody oraz koktajli, jeść świeże warzywa i owoce (owoce jako oddzielny posiłek do godziny 12), unikać nadmiaru pieczywa a także mięsa. Tych kilka punktów powinno trochę pomóc. Pamiętajmy jednak o UMIARZE i powolnym jedzeni wolnym od TV. Ale przede wszystkim niech ten czas będzie radosny i bardzo rodzinny
Życie na widelcucząstki , usunąć gniazdka nasienne i dodać do kiełbasy. -Piec razem ok.20 minut. -Cebula powinna być ładnie przyrumieniona, kiełbasa upieczona, jabłka miękkie. -Upieczoną kiełbasę podawać z pieczywem oraz z ćwikłą, chrzanem, musztardą lub żurawiną
Zakamarki mojej kuchni