Shakshouka (Szakszuka)

Shakshouka (Szakszuka)

Shakshouka (Szakszuka)

Na co dzień nie jadam śniadań. Tak, wiem, że to najważniejszy posiłek dnia i że to niezdrowo zaczynać dzień bez śniadania. Ale co poradzić na to, że każdego dnia wygrywa moja miłość do łóżka? Przestawiam budzik po 4-5 razy, aby móc pospać chociaż 2 minuty dłużej i zawsze wychodzi tak, że wybiegam do pracy w ostatniej chwili, prawie spóźniona i nie ma już czasu na jedzenie. Dlatego, gdy zdarza mi się dzień wolny staram sie naprawić swój błąd. Gdy mam na to więcej czasu, przygotowuję śniadania, którymi się wrecz rozpie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zawsze głodna!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

zawsze-glodna

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadanie, śniadania, pomidor, jajko, cebula, czosnek, pietruszka, zupa pomidorowa, zdrowe przepisy, zdrowe, duszone, sos pomidorowy, pieczywo, do pracy, sosy, siekane, zdrowe śniadanie, sos do jajek, lekkie dania, pomidorowa ze świeżych pomidorów, pyszne sosy

Inne przepisy z Zawsze głodna!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.