zalewę i pilnować czasu. A schabik potem będzie pyszny, soczysty i idealny na każdą okazję a najbliższą są przecież Święta Wielkanocne. Jeśli jeszcze tą metodą nie przygotowywaliście mięs do pieczywa to koniecznie to nadróbcie. A schabik pięknie się prezentuje na równie pięknym talerzu z kolekcji Jesień od Porcelana Bogucice Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniBardzo smaczny sos o wielu zastosowaniach. Możemy polać nim sałatę, możemy używać jak dip i maczać w nim warzywa lub pieczywo, może być dodatkiem do kanapek . Bardzo polecam! na podstawie przepisu z tej strony składniki 1 dojrzałe awokado, obrane, bez pestki 2 łyżki pasty wasabi 1 łyżka jogurtu lub śmietany 3 łyżki octu jabłkowego 1/2 łyżeczki soku
Stare Garyzapiekania smarujemy łyżką masła, wykładamy kiełbasę, cebulę i czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem, polewamy olejem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 30 minut. Wyciągamy, podajemy z pieczywem i chrzanem. Smacznego
My Culinary Arttrochę więcej mąki - jeśli utworzą się grudki - możemy zmiksować). Doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Gorące kiełbaski przekładamy do głębokich talerzy i polewamy sosem. Podajemy z pieczywem. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeogniu. Dorzucamy orzechy zgniecione w moździerzu. Smażymy do zrumienienia. Bulion doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy pieczarki z orzechami i gotujemy kilka minut. Na tłuszcz po pieczarkach wrzucamy kurczaka i pokrojone pieczywo. Podsmażamy. Przekładamy do miseczki i zalewamy zupą. Opcjonalnie posypujemy natką pietruszki
BaRepasJest to potrawa kuchni włoskiej wywodzącej się z kuchni biedy. Focaccia jest pierwotną odmianą pizzy. Focaccia jest rodzajem pieczywa, a każdy region Włoch ma swój własny rodzaj. Ja dzisiaj przygotowałem ziołowy placek. Do ciasta dodałem to co miałem w domu czyli zioła i czosnek. Składniki potrzebne do przygotowania całej blachy focacci : 500 g. mąki pszennej 150 ml. wody
Full Smakuraczej ragoût, ratatouille, czy bigos, ale nie leczo. Jako danie obiadowe leczo bywa podawane z kluskami kładzionymi, kuskusem, czy ryżem. Jednak często łączy się je po prostu ze świeżym pieczywem. Leczo może być również wzbogacone dodatkiem kiełbasy - najlepiej o paprykowym aromacie oczywiście. W wersji jarskiej stanowi świetny dodatek do wszelakiego rodzaju mięs. Jednak niezależnie od wersji całość powinna być przygotowana
Pełny talerzJedna z moich ulubionych past do pieczywa. Doskonale sprawdza się w wersji kanapkowej, ale również jako przystawka - na bagietce lub krakersach. Składniki 1 wędzona makrela (około 300g) 4 małe rzodkiewki 2 małe ogórki małosolne (opcjonalnie świeże) 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżka majonezu 1,5 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżeczka chrzanu szczypta pieprzu posiekany szczypiorek Makrelę obrać ze skóry i oczyścić
Pełny talerzGotowe pesto można przełożyć do szczelnie zamykanego słoika, zalać z góry oliwą tak, żeby było przykryte (dopiero wtedy zamknąć słoik ;) Przechowywać w lodówce. Dodawać do makaronów, pizzy, mięsa, ryb, pieczywa. Smacznego
Pełny talerzdrobną kostkę. Szczypior i koper posiekać. Wszystko wymieszać razem z serem i jogurtem. Doprawić solą i pieprzem, ewentualnie dodać czosnek. Przełożyć na talerz, posypać kiełkami. Podawać z ciemnym pieczywem. Smacznego
Pełny talerzprzekroić na połówki. Obraną cebulę pokroić w piórka. Awokado pokroić w grubą kostkę. Wszystkie składniki dołożyć do sałaty. Polać sosem i posypać pestkami dyni. Podawać samodzielnie ze świeżym pieczywem lub tortillą, albo jako dodatek do ryb, krewetek, drobiu. Smacznego
Pełny talerzmałą ilością wody, ale zawsze dodaję łyżkę masła "dla podciągnięcia smaku". Taka kapusta jest bardzo szybka do przygotowania. Można ją podawać jako samodzielne danie z młodymi ziemniakami lub pieczywem (wtedy daję więcej boczku), albo jako dodatek do innego dania. W wersji wegetariańskiej wystarczy z boczku zrezygnować. Składniki na 4 porcje: 1 duża główka młodej kapusty lub 2 mniejsze
Pełny talerzsłynie Szwajcaria? Z czekolady! Tak. Czekolada też się tutaj znalazła, choć w niewielkiej ilości. Danie główne potrzebuje też dodatków. Tutaj dobrze sprawdzają się popularne w kuchni alpejskiej knedle z pieczywa i gotowana kapusta kiszona w mojej wersji. Mieszanina smaków ogromna, jednak uwierzcie, dobrana i przygotowana z iście szwajcarską precyzją. ;) Składniki na 4-6 porcji: Rolady szwajcarskie 6 plastrów wołowiny
Pełny talerzpłynu mieszając, na koniec dać soku z cytryny, przyprawę w płynie wsypać mąkę i szybko mieszając zagęścić - kapusta jest smaczna jako dodatek do mięs lub sama z ziemniakami lub pieczywem...........SMACZNEGO!!! przyprawa Harrissa jest pikantna i delikatnie aromatyczna, również w kapuście smakuje wyśmienicie
W Mojej Kuchni Lubię